Het leed dat "De pil" heet UPDATEJongens jongens wat ongelooflijk veel reacties heb ik ontvangen op dit artikel. De bezoekersaantallen schoten door het dak heen. Ontzettend bedankt voor al jullie reacties. Het zijn er zó veel! Zelfs privé heb ik reacties gehad. Verschillende verhalen, uiteenlopend. De 1 herkent zich in mijn verhaal terwijl de ander geen rare dingen opmerkt tijdens het slikken van de pil.Ik zou jullie op de hoogte houden wat betreft mijn volgende stappen. Daarom vandaag een update. Maar voor ik het verhaal begin wil ik eerst toch even iets kwijt. Ik heb namelijk ook reacties ontvangen dat het "nergens op slaat" dat ik deze bewuste pil de grond in boor. Het is voor iedereen anders. Iedereen heeft namelijk andere hormonen e.d. Wat voor de 1 wel werkt, hoeft voor de ander niet te werken. Ik ben juist ongelooflijk blij voor degene die deze pil slikken en geen nare dingen ondervinden. Heel blij! Het is namelijk geen pretje om jezelf niet te zijn en allerlei lichamelijk ongemakken met je meesleept door een pil. Als jij vindt dat deze pil perfect voor jou is, geweldig. Dan kan ik je alleen maar aanraden om gewoon lekker die pil te blijven slikken. Stiekem ben ik wel jaloers op deze mensen hoor. Ik had ook dolgraag gewoon lekker de pil blijven slikken in plaats van het schuitje waar ik nu in zit.

Inmiddels ben ik als je dit leest, 5 dagen gestopt met de pil. Ja, gestopt! Voorgoed, definitief! Er komt voor mij geen pil meer in huis. Doordat ik dit lange ellendige pad al een keer heb bewandeld was dit een goede keuze om te maken. Zeker gezien het feit dat ik ook 2 kindjes heb die helemaal niks hebben aan een mama die totaal het tegenovergestelde is van haarzelf. En laten we de man des huizes ook niet vergeten.

Dus 5 dagen gestopt. Waarom? Ik heb nadat ik het artikel online heb gezet zoveel berichten mogen ontvangen en ook met de tips "Ik zou meteen stoppen". Dank daarvoor, want eigenlijk was het ook een beetje vreemd om de pil, die zoveel schade aanricht betreft mijn lijf, geen kans meer moeten geven. Maar het kan nog stapje erger. Ik werd namelijk 's morgens wakker en de plukken haar lagen overal. Echt overal! Ik ben er gigantisch van geschrokken. Ik bedoel, een mens verliest aardig wat haar op een dag, maar zoveel. Nee, dat had ik nog nooit in mijn leven meegemaakt. Ik heb er foto's van gemaakt, maar die zal ik jullie besparen. Niemand zit er -gok ik- op te wachten om een paar dotten haar te bekijken.

Maar het allerbelangrijkste, merk ik nu verschil? Volmondig kan ik JA zeggen. Wat een verademing. Nu kun je natuurlijk denken, pff 5 dagen en nu merk je al verschil? Klopt! Gek he? Zelfs 2 dagen na het stoppen was mijn opgeblazen gevoel weg. Gewoon zomaar verdwenen. Ik had namelijk het gevoel dat ik non stop mijn onderkin en buik voelde zitten. En ik kan je vertellen dat dit geen prettig gevoel is, iedere dag weer. Wel ben ik nog steeds ongelooflijk moe, maar baby stapjes en we komen er wel. Het verliezen van mijn haar gaat nog even door, maar dit schijnt er bij sommige dames bij te horen zodra je stopt met de pil. De hoofdpijn is als sneeuw voor de zon vertrokken en mijn misselijkheid, ook die is weg. Ondertussen heb ikt mijn menstruatie gekregen en wow, niet zo een beetje. Misschien iets tmi. Maar goed, het is goed is zo. Deze stap ik had waarschijnlijk meteen moeten nemen. Achteraf!

Gister (zondag) werd ik wakker en ik zei tegen Bas - na mijn ochtend ritueeltje- ik voel mijzelf zo onwijs goed. Dat was niet gelogen, want de rest van de dag heb ik als "fijn" ervaren. Heel fijn zelfs. Een normale dag met het slikken van de pil was er voor mij niet. Iedere dag was het een gigantische opgave om überhaupt op te starten en de rest van de dag door te brengen. Ondanks die menstruatie kan ik zeggen dat ik mijzelf veel fijner in mijn vel voel zitten. Ook al is dit nog maar het begin van wat er dan ook nog maar mag gaan komen.

En zal ik je vertellen dat mijn borsten ineens anders zijn? Niet anders anders, maar zoals ze horen? Of eigenlijk waren. Bas zei voor de grap "zaten er mannelijke hormonen in die pil". Je zou het haast denken. Mijn bh's waren namelijk erg leeg. En ineens is de vorm weer terug!

Ik ben mijzelf op dit moment aan het oriënteren in de verschillende anticonceptie middelen.Ik heb de Implanon gehoord, een spiraaltje, Nuvaring, andere pil... deze hebben allemaal een rood kruis gekregen van mij. Die hormonen troep blijft hier buiten de deur. Ik verdiep mij nu in de LadyComp. Een computertje waarmee je iedere ochtend je temperatuur moet opmeten nadat je minimaal 5 uren achterelkaar hebt geslapen. Als dit computertje eenmaal je lichaam en cyclus kent is dit naar zeggen, je beste vriend. Ik heb erg veel positieve ervaringen gelezen en ben stiekem wel erg enthousiast over dit apparaatje. Ik laat het allemaal nog even in het midden, maar zodra ik er zelf meer over weet en welke richting ik op ga, horen jullie dat uiteraard van mij.

Helaas heb ik nog geen reactie op mijn mail gekregen naar de huisarts. 

Het allerbelangrijkste aan dit verhaal, luister naar je lichaam. Dat is the key! Dat is misschien niet altijd even makkelijk, maar als je je lichaam weer opnieuw leert kennen gaat dit waarschijnlijk allemaal vanzelf. En ik zeg absoluut niet dat ook jij symptomen van deze pil zou moeten hebben of krijgen, maar mocht je jezelf zo herkennen in mijn vorige verhaal, dan is het (tijdelijk) stoppen een goede manier om erachter te komen of je je zo voelde door die pil. Ik ben zelf ongelooflijk blij dat ik die stap heb gezet, naar het stoppen van die waardeloze rotzooi -voor mij- en nu al zoveel verschil merk met vorige week. Het is zelfs Bas opgevallen dat ik een stuk "relaxter" ben. En dat is nou juist de bedoeling.

Mocht je vragen hebben, stel ze gerust. We zijn er om elkaar te helpen toch?


Ik ga jullie op de hoogte van mijn verdere stapjes, dus wordt vervolgd.