Doorgaan naar hoofdcontent

Krullen zonder hitte

Zolang ik mij kan herinneren gebruik ik zelf heat tools voor mijn haar. Niet iedere dag gezien ik mijn haar zwart verf en dit al een complete aanslag op mijn haar is, grijp ik op die momenten iets minder snel naar een heat tool. Geen stijltangen trouwens. Die heb ik vroeger veel gebruikt vanwege de slag in mijn haar na het douchen. Maar na vier kinderen zijn de haren op mijn hoofd sterk in de minderheid, dus hoe meer volume hoe fijner ik mijzelf voel. Nou is het zo dat je tegenwoordig ook geen heat tools als bijvoorbeeld een krultang hoeft te gebruiken omdat de alternatieven erg interessant zijn. Ik neem je mee naar een paar alternatieven waarvan ik zelf erg enthousiast werd.  Zijde haarkruller (aka hair noodle) Inmiddels is deze haar rol een grote hit op TikTok. Met een clip bevestig je deze op je hoofd en rolt je haar aan beide kanten om de rol. Je moet dit trucje even onder de knie krijgen (lees: Ik stond een half uur voor de spiegel) maar daarna ben je in 10 minuten klaar. Je kunt

Diy - Ikea Speelgoedkeuken Duktig hacksWat kan een jaar voorbij vliegen, Hokus Pokus en weg zijn die 365 dagen! Ik weet nog goed dat ik een paar keer per week hier iets plaatste omdat Vajèn een jaar zou worden. Ik nam jullie mee in onze voorbereidingen, ha ja voorbereidingen. Die waren er echter niet! Nu, bijna een jaar later staan wij weer paraat om Vajèn haar 2e verjaardag "voor te bereiden". Deze keer echt! En stiekem zou het geweldig zijn om haar een echt speelgoed keukentje te kunnen geven. geen plastic, maar gewoon een houten keukentje en jawel, van Ikea!

Maar wist je ook dat de Ikea keukentjes helemaal op te leuken zijn in je eigen stijl? Kom er maar is op. Wederom was Pinterest mijn inspiratiebron. Ik bedoel, het Ikea keukentje Duktig is op zich leuk, maar simpel en misschien saai? Des te leuker om hem te pimpen! Vandaag een paar leuke kiekjes die ik op het wereld wijde web vond.

Bron
Mag dit keukentje de naam "Monochroom" dragen? Jawel toch! Zwart en wit met een marble aanrechtblad en koperen accessoires. Deze moet wel in je interieur passen. Als je hem ook daadwerkelijk beneden neerzet natuurlijk. 

Bron
Bovenstaand keukentje behoort ook nog tot de zwart wit categorie. Hieraan is niet veel gesleuteld. Een paar kloddertjes witte verf hier en daar. Maar met een achterbord geverfd met krijtbordverf. Hoe origineel? Ik vind het helemaal leuk. Zo kan je mini ook nog aan het tekenen slaan terwijl het gebakken speelgoed eitje ligt te bakken. 

Bron 
Niet de allerbeste kwaliteit foto, maar you get the point! Dit keukentje is echt op mijn lijf geschreven haha. Stiekem moet mama hem ook leuk vinden toch? ik bedoel, samen nep eitjes bakken enzo. Dat is veel leuker saampjes dan alleen, toch? 😉 Ok dus! Maar dit complete kamertje had zo bij ons vandaan kunnen komen. Althans, strakjes! Als wij klaar zijn met Vajèn haar kamer. Mocht je nou nog meer plaatjes willen zien? Klik even op de link onder de foto. Dan kom je op Lisa haar Instagram pagina en die is GE-WEL-DIG! 

Bron
Ook weer zo een typisch meisjes meisje keukentje, een erg leuke zelfs! Gaaf idee om er behang achter te plakken. Jaa, deze zie ik ook nog wel in Vajèn haar kamertje staan. 


Bron; Onbekend
Bovenstaand keukentje is ook al zo een leukerdje! Valt deze ook in de categorie Monochrome? Maar dan met een tintje roze erbij. Te leuk!

Nog wat leuke Ikea speelgoed keuken hacks op een rijtje; 
♦ Het keukentje heeft dus GEEN achterwand. Deze moet je er zelf inzetten. Des te makkelijker om hem te verven met: Krijtverf, magneetverf of gewoon een leuk behangetje. 

♦ De pootjes kun je een leuk ander kleurtje geven

♦ De zijkanten van het keukentje kun je bijvoorbeeld verven met krijtbord magneet verf. Zo kan je mini-me ook leuk klodderen op de zijkanten met krijtjes. 

♦ De handgreepjes van het keukentje kun je vervangen door bijvoorbeeld riempjes. Ook leuk! 

♦ De handgreepjes kun je ook vervangen voor een kralenketting. 

♦ Het bovenstel van het keukentje kun je er af laten.

♦ Boven het oventje kun je kastknopjes bevestigen. Als in; Neppe gasfornuis knoppen. 

♦ Aan de zijkant kun je een kapstokhaakje hangen voor bijvoorbeeld ovenhandschoentjes en een leuk schortje

♦ Het aanrecht kun je opleuken door middel van plakplastic zoals hierboven, met marmer print. Of ook leuk, een houten printje! Maar net wat je smaak is.

♦ In het kastje van het oventje zit een normaal plankje. Hoe leuk is het om dit plankje te vervangen door een rekje. En als klap op de vuurpijl kun je als extra "echtheid" 2 lampjes aan beide zijkanten van het kastje bevestigen. Hiervoor kun je natuurlijk gewoon van die push lampjes gebruiken. 

♦ Nu we het toch over lampjes hebben; Je kunt ook een paar stripjes ophangen bovenaan het keukentje, welke dan schijnen op het gasfornuis en het wasbakje.

♦ Het kastje naast de oven kun je ook verven met krijtbordverf

♦ Net als de achterkant van het keukentje!

♦ Aan de zijkant naast het wasbakje kun je bijvoorbeeld haakjes hangen voor een theekdoekje en handdoekje. 

Zal ik nog even doorgaan? Ha! Er zijn teveel leuke Hack voor dit keukentje, maar je kunt natuurlijk ook je fantasie de vrije loop laten en er helemaal je eigen draai aan geven.

Op Pinterest kun je eindeloos veel ideetjes opdoen!


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.