Andere dingen die je kunt doen met babydoekjesWie kindjes in huis heeft, heeft babydoekjes in huis. Ze zijn reten handig, niet alleen voor het poetsen van die lieve baby billetjes, maar ook voor tig andere taken, zijn deze doekjes maar al te handig. En zelfs als je geen kindjes in huis hebt is het ideaal om een pak van deze doekjes in huis te hebben. Yep, echt waar!! 


Babydoekjes kun je namelijk ook gebruiken voor; 

👶 Het verwijderen van je make-up. Daar schreef ik ooit al eens een artikel over die je hier kunt lezen. En toen had ik nog niet eens kleine meisjes! 

👶 Het weghalen van overtollige of geknoeide nagellak. Handig om een pak doekjes naast je te hebben liggen als je je nagels een make over gaat geven. Je veegt namelijk zo de nagellak die eigenlijk op je nagels hoort, maar toch per ongeluk op je vinger terecht is gekomen, weg met een babydoekje. 

👶 Het weghalen van haarverf wat tijdens het verven van je haar op je huid terecht is gekomen. Ik weet uit ervaring dat dit perfect werkt. En beter nog met babydoekjes op olie basis. 

👶 Het temmen van babyhaartjes bij het maken van bijvoorbeeld een staart gaat ook fijn samen met babydoekjes. Wie heeft er nog haarlak nodig? Of als je wild hebt geslapen en je wenkbrauwen zitten in de knoei... geen nood! Babydoekjes to the rescue! 

👶 Het verwijderen van zelf bruiner op je hand(palmen) 

👶 Wc papier bijna op? Dan vegen wij toch gewoon in baby stijl onze billetjes af?! 

👶 Het verwijderen van stof op de bladeren van je planten. Het werkt! Dat is de enigste manier waarmee je snel de glans van de bladeren weer terug krijgt, in plaats van een stoffig blad waarvan je niet eens wist dat hij groen was. 

👶 Het snel schoonmaken van ALLES. Ja echt alles! Tijdnood, kennen wij allemaal wel en wanneer je dan ook nog uitgebreid je huis van boven naar beneden moet poetsen voor je visite? Even dat pak babydoekjes erbij. Scheelt tijd, een hoop tijd en het word gewoon schoon! 

👶 Het schoonmaken van licht knopjes. Oh god damn, daar zitten uiteraard heel wat bacteriën aan vast gekleefd. Even een babydoekje eroverheen doet wonderen! 

👶 Het schoonmaken van je schoenen. Dit is 1 van mijn persoonlijke favorieten. Witte schoenen, tenminste OOIT witte schoenen worden weer wit. 

👶 Het schoonmaken van speelgoed. Natuurlijk moet je eens in de zoveel tijd even goed het speelgoed van je mini-me onder handen nemen, maar een snelle touche up van het speelgoed met een babydoekje doet wonderen. 

👶 Het schoonmaken van je luxaflex. Eentje die ik ook graag met je deel, aangezien wij in huis behoorlijk wat luxaflex hebben hangen en niet vervelender dan die gigantische bergen stof die die dingen aantrekken. Simpelweg met een babydoekje erlangs. Weg stof! 

👶 Het verwijderen van make-up uit je kleding. Soms wil je nog wel eens knoeien met make-up tijdens het opmaken. Babydoekjes in de aanslag, want als je snel bent haal je die make-up er gemakkelijk af met een babydoekje. Niemand die iets meer ziet! 

👶 Het strand!! Ja het strand, het zonnetje komt eraan en dan gaan wij Hollanders massaal naar het strand om vervolgens tijdens te komen met bergen zand tussen onze billen, knieholtes, haren en tenen. Neem ALTIJD! ALTIJD een pak babydoekjes mee naar het strand. Als je je hebt ingesmeerd met zonnebrand bijvoorbeeld. Je veegt je handen makkelijk en snel schoon met die babydoekjes. 

👶 Onderweg.Waar je ook naartoe gaat. Ik persoonlijk vind het TE smerig om aan deurklinken etc te zitten die niet van mijzelf zijn. Dan komen die babydoekjes nog eens goed van pas. 

👶 Een snelle verfrissing tijdens het sporten. Zweten als een otter tijdens het sporten, even snel een babydoekjes langs je gezicht en je bent weer fris om te knallen! 

👶 In de auto! Deze tip is speciaal voor jullie van Bas. Hij heeft namelijk laatste zijn auto aan de binnenkant schoongemaakt met babydoekjes. Werkt perfect! Of misschien die ellendige vogelpoep van je raam vegen als je toch in de file staat! 

👶 Een fris gevoel tijdens de warme zomerdagen. Leg een pak babydoekjes in je koelkast. Ook fijn als je kindjes hebben die het bloedje heet krijgen tijdens het buitenspelen. De doekjes worden zo heerlijk koud en af en toe een doekje langs je gezicht halen doet wonderen. 

👶 Het dichtmaken van enveloppen of plakken van postzegels. I know I know, we hoeven niet alle postzegels meer te likken, maar af en toe glipt er nog eens eentje voorbij. Ik kan niet tegen die vieze smaak op mijn tong van enveloppe of postzegel. Een babydoekje langs de enveloppe of postzegel werkt perfect! 

👶 Het verwijderen van honden/kattenhaar op je bank or what so ever! De haartjes blijven namelijk kleven aan de babydoekjes. 

👶 Het schoonmaken van je toetsenbord. Doe je dit überhaupt wel eens? Haha! Nu wel, even met een babydoekje oppoetsen! 

👶 Het schoonmaken van krijtborden. Welke natuurlijk helemaal hot zijn atm. Gedoe met vaatdoekjes, gewoon simpelweg met een babydoekje. 

👶 Het schoonmaken van je telefoon of tablet scherm. Oh jaaa, hier maak ik mijzelf vaak schuldig aan. Ik bedoel, je telefoon is net zo een fijne bron voor al die leuke bacteriën en die lekkere vette vingers op je telefoon omdat je net een pizza naar binnen hebt gewerkt. Jum! Weg ermee...

👶 Het schoonmaken van je afstandsbediening. Deze gebruik ik ook met regelmaat. Het is gewoon makkelijk! 

👶 Zilver schoonmaken, bijvoorbeeld die ene mooie ketting of die prachtige armband die wel een oppoets beurtje kunnen gebruiken. 

👶 Het verwijderen van verf van je handen! Een fantastische tip voor als je een schilderbeurt op de planning hebt staan. Je maakt namelijk makkelijk je handen schoon van de verf met een babydoekje. 

Eigenlijk hoeft er geen einde te komen aan dit lijstje. Ik kan eindeloos doorgaan. Eenmaal babydoekjes gebruikt, dan ben ik verslingerd aan deze alles kunners. Dus waar wacht je nog op? Snel een pak babydoekjes in huis halen! Welke tips kende je al en welke wil je proberen?