9x inspiratie DIY bed ombouw van palletsWij zijn erover uit, wij gaan voor een bed gemaakt van hout. Althans, de ombouw dan. Na lang nadenken wat wij precies willen kwam ik gister een artikel tegen waarin een bed te zien was en welke gemaakt was van hout. Een soort look-a-like pallets. Onwijs gaaf idee! Ons nieuwe bed is geboren ha. Bas kan zijn handjes weer gebruiken 😉 Er zijn ontelbaar veel ideeën voor bed ombouwen in de stijl van pallets.Vandaag deel ik er 9 ter inspiratie. Ik bedoel, de zon schijnt - OK nu niet- en iedereen gaat massaal aan de grote schoonmaak. Daarbij horen ook de nodige veranderingen. Een slaapkamer make-over dus. Wij hebben al te lang dezelfde slaapkamer. Meubels die eigenlijk niet bij elkaar passen, geen nachtkastjes. Of tenminste, Bas heeft aan zijn kant een een tafeltje staan, eigenlijk 2 en ik, ik doe het met een krukje die bedoeld was om op te zitten na mijn bevalling, voor onder de douche haha. Dus ja, het begint tijd te worden dat dit echt een fijn plekje gaat worden. Zeker omdat je het meeste van je tijd doorbrengt in de slaapkamer. Weliswaar met je ogen dicht, maar wist je dat je een fijnere nachtrust hebt als je een opgeruimde en rustige slaapkamer hebt? Kom maar door hoor met die slaap. I can use it!! #MOMLIFE

Bron
Bron
Waar wij alleen nog niet helemaal over uit zijn, hoe groot de ombouw moet gaan worden. Gaan wij voor een opstapje waardoor het hout nog zichtbaar blijft? Of dat het matras precies past op de ombouw. Keuzes keuzes. Ik vind persoonlijk, als het hout nog zichtbaar is erg leuk, maar ik ken mijzelf en ga hoogstwaarschijnlijk 20000x mijn nek breken tijdens in of uit stappen haha. En er blijft minder tot geen ruimte over voor nachtkastjes. Dubio dus.

Bron

Ik ben er in ieder geval over uit - Het vrouwen gedeelte- - dat het bed veeeeeeeeeeeel dekens moet hebben. Als je bijvoorbeeld door Ikea loopt, langs de bedden hebben ze daar altijd van die opgeklopte dekens en niet 1, maar gewoon 2. Geweldig vind ik dat. Ik riep vroeger altijd dat ik dat moest hebben. Ja echt moest! Vooral de gehaakte dekens met van die dikke bollen wol vind ik grandioos. Het liefst ook een bed vol kussens zodat je een duik kunt nemen IN de kussens. Heerlijk om weg te zakken en er vervolgens niet meer uit willen gaan. 

Bron
Bron
En dan is er nog de keuze, hoog of laag. Je kunt ervoor kiezen om enkel pallets te gebruiken of zoals wij het willen doen, latjes en balken. -look a like pallets- Als je gaat voor dubbel kun je nog best leuke decoratie kwijt in de openingen van de pallets. Denk aan schoenen, tijdschriften etc etc. Is het slecht om laag bij de grond liggen? Ik heb geen idee. Maar cozy vind ik het wel. Anderzijds heb ik er echt onwijs van genoten toen ons bed op kratjes stond voor mijn bevalling. Ik kon op de rand van het bed zitten en nog raakte mijn voeten de grond niet. Over cozy gesproken.....

Uiteindelijk ligt het natuurlijk ook aan je matras. Een dik matras heb je bij je eigen pallet bed ombouw wel nodig om wel normaal aan je nachtrust te komen. -mits je kinderen hebt he

Bron; Unknown
Bron
Of zoals hierboven, het matras past perfect op de pallets, alleen de uiteindes zijn zichtbaar waar je dus wat leuke tijdschriften of boeken neer kunt leggen. EN er is ruimte voor een nachtkastje/tafeltje. 

Bron
Bron
Deze, deze foto doet mijn hartje sneller kloppen. Wat ik kan zien zo op de foto lijkt dit meer een bankje gemaakt van pallets. MAAR, met een oude deur aan de achterkant. Als hoofdbord zeg maar. Wat een fantastisch idee!!!!! Een oude deur kun je overal wel vandaan vissen, toch? Ik zou de wieltjes wel weglaten voordat er nachtelijke ritjes met je pallet bed gaan plaatsvinden 😉

Van die foto's waar je uren naar kunt staren, maar het uiteindelijk toch helemaal je eigen creatie wordt... daar hou ik van! Mijn handen jeuken om aan de slag te gaan. Ik hoop die van Bas ook! Enne... natuurlijk gaan wij jullie laten zien hoe wij zelf ons bed ombouw gaan maken. Stapje voor stapje, zodat jij ook aan de slag kunt!