Recept - Gin Tonic TruffelsHet is zaterdag en hoe kun je het weekend nou beter beginnen, dan met een paar overheerlijke Gin & Tonic truffels!!! Ik kan je vast verklappen dat ze ongelooflijk lekker zijn. Het is best even een klein klusje, maar hey.. het is het meer dan waard.


Bas was afgelopen donderdag jarig en ik besloot om alles uit de kast te halen om voor hem een paar heerlijke Gin Tonic truffels te maken. Niet gewoon zomaar natuurlijk, maar omdat meneer gek is op Gin Tonic. Ik ging aan de slag en het was een razend succes! Met dit recept maak je ongeveer 20 truffels. Als je dit teveel vindt, kun je eventueel kiezen om de ingrediënten te halveren... maar dat is iets wat ik jullie niet ga adviseren!

Wat heb je nodig? 

- 400 gram pure chocolade ( Hoe hoger het percentage cacao, hoe beter!)
- 400 gram witte chocolade
- 4 eetlepels Gin
- 4 eetlepels Tonic
- Sap van een hele limoen
- Geraspte schil van een hele limoen
- 100 gram boter
- 4 eetlepels "Double Cream"*

* Double Cream kennen wij als echte Hollanders niet hier. Althans, je kunt het hier niet krijgen. Ik heb dit als volgt opgelost: Men neme 125ml slagroom (om zelf te kloppen) en 40gr Mascarpone. Dit meng je tot 1 substantie. Het hoeft geen echte slagroom te worden. Als het maar goed gemengd is. Je hebt van dit mengsel overigens maar 4 eetlepels nodig. Maar als je dan toch bezig bent met truffles, dan maak je natuurlijk ook een dikke batch! 😉

Smelt de  400gr pure chocolade au bain-marie tegelijk met de "Double cream". Blijven roeren met een garde tot de chocolade helemaal is gesmolten.

Voeg nu de Gin, Tonic, Limoen rasp, Limoen sap en de boter toe aan de chocolade en mix dit goed door elkaar. Draai het vuur uit en zet je kom met chocolade in de koelkast voor ongeveer 3 uurtjes. Je kunt het mengsel ook de hele nacht laten staan in de koelkast. Dit heb ik gedaan, bij gebrek aan tijd #momlife 

Nadat de 3 uren zijn verstreken (- of de volgende ochtend) draai je balletjes van het truffel mengsel. Pak een eetlepel, en schep deze vol met het truffelmengsel, of in ieder geval voldoende om er een balletje van circa 2 centimeter diameter; van te draaien. Plaats de balletjes op een vel bakpapier op een bakplaat. Plaats de bakplaat voor 30 minuten in de vriezer, mocht je wat beperkt zijn in je vriesruimte, doe dan de balletjes op een bord. Vergeet niet om er wel gewoon een velletje bakpapier onder te leggen!

Smelt de 400gr witte chocolade ook au bain-marie. Als de chocolade bijna helemaal goed is gesmolten haal je de balletjes uit de vriezer. Draai het vuur uit en haal de balletjes 1 voor 1 met een vork -of eventueel 2) door de witte chocolade heen tot ze helemaal omringd zijn. Plaats ze daarna terug op de bakplaat. Met een lepels zwier je nog wat extra witte chocolade over de bovenkant heen en voor de garnering kun je ervoor kiezen om wat limoen rasp er overheen te strooien. Plaats de chocolaatjes voor wederom 30 minuutjes in de vriezer. En VOILA!! Klaar ben je!!!!

Bewaar ze wel in de koelkast!!

Bon Appetit 👌