Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Recept - Banaan pannenkoekjes



Ik ben nooit dol geweest op pannenkoeken. Van kleins af aan al niet, bizar toch?! De meeste kinderen zijn er gek op, maar voor mij is dit niet weggelegd. En kijk aan... Vajèn moet er ook niets van hebben ha! Heeft ze toch nog iets van haar mama. Om je ochtend goed en gezond te beginnen is dit een geweldig recept. Het is snel klaar en ongelooflijk lekker. EN het leuke van deze pannenkoekjes, je hebt eigenlijk maar 2 ingrediënten nodig.




Wat heb je nodig? 

- 2 grote rijpe bananen
- 1 ei

Optineel:

- Walnoten
- Honing
- Pure chocolade
- Kaneel

Pureer de 2 bananen met een vork helemaal fijn en voeg daarna het eitje toe. Kluts dit samen tot 1 geheel. Je kunt eventueel wat kaneel toevoegen, maar dit optioneel.

Zorg voor een goede pan met een antiaanbaklaag. We willen wel goeie pannenkoekjes natuurlijk! Doe een beetje olie in de pan en schep een klein beetje van je banaan/ei mengsel in de pan. Zorg ervoor dat je niet teveel van het mengsel voor 1 pannenkoekje gebruikt. Zo worden je pannenkoekjes namelijk erg dik en duurt het langer voor ze echt gaar zijn. (lees: Rauw ei) Bak de pannenkoekjes om en om tot ze goudbruin zijn. Leuk opstapelen op een bord en als garnering kun je, zoals ik voor dit recept heb gedaan, wat walnoten in stukjes hakken, beetje honing eroverheen en last but nog least voor de echt choco lovers, wat stukjes pure chocolade. Ik heb gekozen voor de chocolade chips van Lidl. Aanrader!

Ze zijn (as I said) Ongelooflijk lekker met de hoofdletter O en niet te vergeten, super gezond omdat je alleen banaan en ei gebruikt. Mijn persoonlijke mening, deze pannenkoekjes zijn stukken beter te doen dan de real deal 😉 Dit is een basis recept waarmee je eindeloos kunt variëren. Zo kun je bijvoorbeeld als topping wat pindakaas gebruiken in plaats van honing. Of vers fruit zoals aardbeitjes, ook erg lekker!!

Bon Appetit  👌