Hotspot - Markthal in Rotterdam


Het walhalla voor Foodies, dat is de Markthal in Rotjeknor! Bas vertelde hier nog niet zo lang geleden iets over en enthousiast ben ik gaan Google'en. LEUK! Hier wil ik een keer heen zei ik tegen Bas. Niet wetende dat Bas mij zonder dat ik ergens iets van wist mee zou nemen vorige week dinsdag. Kleintjes hadden oppas en Bas nam mij mee naar Rotjeknor om daar deze Markthal van dichtbij te bewonderen. En dat was een gigantisch leuke ervaring kan ik je vertellen. Vandaag deel ik alles ik met jullie en ons uitstapje, want je MOET, ja echt MOET hier minimaal 1 keer geweest zijn! Bereid je voor op een shit load aan foto's 😉

Bij binnenkomst weet je eigenlijk niet waar te beginnen. Zo groot en veel... ondertussen liep ik als een echte toerist in eigen land met mijn camera om mijn nek Haha! Wat vooral opvalt is de bouw van het gebouw. Ik heb ongelooflijk hoogtevrees dus echt naar boven gluren zat er voor mij niet in, maar gelukkig hebben we de foto's nog.Het eerste winkeltje waar wij in terecht kwamen was een soort "Kook" winkeltje. Hier kun je terecht voor boeken, kaasmessen, allerlei bak benodigdheden, bak machines, maar ook deze geweldige "Festival in a bottle" flesjes voor het maken van je eigen likeur. Hier hebben Bas en ik wel een tijdje gestaan. Nog nooit van gehoord, maar het is toch ontzettend leuk? Ook voor verjaardagen etc.Ook leuk om cadeau te geven ha! Kost voor Kerels, recepten voor echte mannen. Van super easy tot wat ingewikkelder!
Wat je ook erg veel in de Markthal ziet zijn tentjes om een hapje en een drankje te nuttigen, zoal deze 2 bovenstaande. De bovenste was alleen voor een drankje, maar helaas nog niet geopend op het tijdstip dat wij er waren en de onderste had ook lekker hapjes!Dan hebben we nog dit! Het (wederom) walhalla voor lovers van de buitenlandse keuken. Hier kun je echt je ogen uitkijken. Kroepoek om thuis af te bakken.. 100 verschillende soorten sauzen en ga zo maar door. Oh en vergeet vooral niet de groente die je eigenlijk in geen enkele andere supermarkt kunt krijgen dan in de toko's.Dit dames en heren, dit was HEMELS lekker!!! We waren opzoek naar iets waar we konden gaan eten. Niet teveel, maar gewoon even iets om even weg te knabbelen. Voor de lekkere trek zeg maar. We kwamen langs een klein tentje welke trouwens erg leuk en netjes was aangekleed in Koreaanse  streetfood stijl. Want..... streetfood kun je hier krijgen. En hoe! Genaamd Super Sauer. Hier kun je terecht voor Sushi Buritto's en Bibimbap salades. Oh lordy... krijg je het al warm? Wij gingen allebei voor de Bibimbap. Dit is overigens 1 van de bekendste gerechten in Zuid Korea en staat voor "Gemende Rijst" aldus Super Sauer. Na deze bak zit je dan ook behoorlijk vol, maar wel lekker vol! Echt een aanrader mocht je deze hal bezoeken. Je kunt de gerechten ook mee naar huis nemen trouwens!


Na het nuttigen van een hapje was het tijd voor een drankje. We zochten het "dak" op! En daar vonden wij een knus plekje met uitkijk over de complete hal.


Wist je dat die raampjes die hierboven ziet op de foto, ramen zijn van mensen die daar wonen? Toen wij heerlijk aan het bijkomen waren van de Bibimbap zagen wij ineens een man zijn was doen voor het raam ha. Doodeng om ergens zo hoog te wonen.. alhoewel de uitkijk naar beneden wel onwijs gaaf is natuurlijk en altijd lekker eten binnen een paar minuten 😉


Dit hierboven!! ONS WALHALLA! De olijven kraam. Zo ongelooflijk veel verschillende olijven wat betreft, vorm, smaak en kleur. Ik wil ze allemaal proeven. En dan die emmers met olijven. Niet gewoon een klein emmertje, maar echt een gigantische emmer. GIMMEEE!!Het kraampje wat je hierboven ziet was ook onwijs gaaf! Je kon er tig verschillende soorten olijfolie's proeven met stokbrood en dan nog maar niet te spreken over de gigantische hoeveel droge worst die deze meneer verkoopt!Hierboven.. dit was weer een waar walhalla! Allemaal verschillende soorten Fruit en groente chips bij de notenkraam. Ik bleef er naar staren. Super simpel om zelf te maken trouwens!Tijd voor een tussenstop in een super leuk barretje waar je ook buiten kon gaan zitten en uitzicht had op het mega reuzenrad en de drukke menigte. Je krijgt trouwens bij alle drink gelegenheden een lekker nootje bij je drankje. Service wel!

Dan is het nu tijd voor Bas zijn walhalla. Haha die walhalla's! Om gek van te worden 😉 Valk voor wij naar huis zouden gaan liepen wij nog langs een dranken winkel met erg veel verschillende whisky's. Uiteindelijk ging Bas met de voorliefde voor speciaal bier, opzoek naar speciaal biertjes. Er stonden er een paar uitgestald maar niet echt iets bijzonders.. tot wij naar de kassa liepen en Bas zijn oog viel op het bord met daarop "500 verschillende bieren". HA! Bingo... Bas zijn dag kon al niet meer stuk, maar dit maakte hem nog vrolijker dan vrolijk. En ik weet niet wat het is, maar in deze winkel heb ik meer foto's gemaakt dan van de hele dag haha. Waar je mee omgaat wordt je mee besmet toch?! Oh enne... mocht je nog een Instagram zoeken die helemaal gericht is op biertjes? Check Bas zijn Instagram @degoedebier

 Dit is toch fantastisch? Die tafels gemaakt van pallets en krukken in de vorm van vusten bier. OK! Doe mij die maar!Ik heb werkelijk waar nog nooit zoveel bier bij elkaar gezien als die dag. Bas heeft wat pareltjes weten te scoren, zoals deze bovenstaande waar hij langer naar opzoek was, de Dikke Lul 3Bier bier. Die naam alleen al. En zo waren er nog meer met echt fantastische namen. Dit werkt een beetje hetzelfde als nagellak met aparte namen Haha! Je bent alleen al geneigd om het te kopen door de namen.

Een snelle vogelvlucht door de Markthal. Ik kon echt niet alles op de foto zetten.. te veel leuks! Ergens binnenkort opent er een nieuwe kraam, een cupcake kraam. Te leuk! Wij hebben een fantastische dag gehad.. hebben onze ogen uitgekeken en heerlijke dingen mogen proeven.Het is een soort andere wereld, een hele leuke wereld. Zeker een bezoekje waard als je echt van eten houdt.

Wil je meer informatie? Deze kun je hier vinden.


Ben jij hier al een keer geweest? Zo nee, ben je dat van plan na het lezen van dit artikel of skip je liever?