Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Recept - Snelle broodstengels à la Bas





























Dit dames en heren is weer zo iets lekkers wat je ooit een keer geprobeerd moet hebben. Want ja, ook dit is weer een overheerlijk en fantastisch simpel "recept" van, hoe kan het ook anders, Bas! Mijn wederhelft, mijn eigen chef. Bij alles wat Bas maakt kan ik eindeloos genieten. Het is ook altijd ZO lekker. Te lekker misschien wel.. waardoor je je echt gaat overeten. Maar Ok. Vandaag iets wat binnen no time klaar. Gewoon binnen een paar minuten en zelfs lekker voor de kleintjes om te knabbelen.


Wat heb je nodig? 

- Brood*
- Zout
- Peper
- Olijfolie

*Je kunt hiervoor elk soort gebruiken. Eventueel brood wat al iets ouder is of misschien heb je nog wat ouder brood in de vriezer. Als je het uit de vriezer haalt, laat het dan wel eerst even ontdooien.

Verwarm de over voor op 200 graden.

Snij het brood in rechte reepjes. Leg de reepjes op het bakpapier en besprenkel ze rijk met olijfolie.
Strooi daarna zout en peper over alle reepjes. Zorg wel dat je het optimaal verdeeld, voor de beste smaak. Doe dit uiteraard ook voor de andere kant, van alle reepjes. Doe daarna de reepjes ongeveer 7 á 8 minuten in de oven, let wel even goed op. Want afhankelijk van het brood en uiteraard je type oven, kan het soms iets sneller gaan.

Zo simpel maar errrrug lekker! Je kunt er alle kanten mee op, dopen in je soep, met kruidenboter besmeren, in de pesto dopen.... Leuk voor een verjaardag ipv stokbrood. Een keertje iets anders dan anders.

Bon Appetit 👌