We hebben allemaal wel dromen en ik ben van mening dat iedere droom tot werkelijkheid gebracht kan worden met de juiste mindset en middelen. Dat moeten de eigenaren van de Ecoligische Retreat Boerderij Quinta Alma in Aljezur ook hebben gedacht. Wij kwamen dit pareltje tegen en werden opslag verliefd. Alle teugels los laten, stekkers uit het stopcontact en weer even terug naar jezelf omringt door natuur. Geloof ons, dat wil je. Nu! Middenin de berglandschappen vind je Quinta Alma . Een boerderij omringt door 50 hectare grond. Ondanks dat je omringt bent met natuur is er op 3,7 kilometer het Kasteel van Aljezur te bezichtigen. Dit middeleeuwse kasteel verdient zeker een plekje in je must see notitieboekje. Op 8 kilometer van Quinta Alma vind je Arrifana Beach . Voor de échte surfers onder ons zeker de moeite waard om je surfplank uit te gooien. Maar heb je niets met surfen is dit eveneens een fantastische plek om te bezoeken tussen de hoge rotsen en gebergten. Maar om te zwemmen hoef j
Dit dames en heren is weer zo iets lekkers wat je ooit een keer geprobeerd moet hebben. Want ja, ook dit is weer een overheerlijk en fantastisch simpel "recept" van, hoe kan het ook anders, Bas! Mijn wederhelft, mijn eigen chef. Bij alles wat Bas maakt kan ik eindeloos genieten. Het is ook altijd ZO lekker. Te lekker misschien wel.. waardoor je je echt gaat overeten. Maar Ok. Vandaag iets wat binnen no time klaar. Gewoon binnen een paar minuten en zelfs lekker voor de kleintjes om te knabbelen.
Wat heb je nodig?
- Brood*
- Zout
- Peper
- Olijfolie
*Je kunt hiervoor elk soort gebruiken. Eventueel brood wat al iets ouder is of misschien heb je nog wat ouder brood in de vriezer. Als je het uit de vriezer haalt, laat het dan wel eerst even ontdooien.
Verwarm de over voor op 200 graden.
Snij het brood in rechte reepjes. Leg de reepjes op het bakpapier en besprenkel ze rijk met olijfolie.
Strooi daarna zout en peper over alle reepjes. Zorg wel dat je het optimaal verdeeld, voor de beste smaak. Doe dit uiteraard ook voor de andere kant, van alle reepjes. Doe daarna de reepjes ongeveer 7 á 8 minuten in de oven, let wel even goed op. Want afhankelijk van het brood en uiteraard je type oven, kan het soms iets sneller gaan.
Zo simpel maar errrrug lekker! Je kunt er alle kanten mee op, dopen in je soep, met kruidenboter besmeren, in de pesto dopen.... Leuk voor een verjaardag ipv stokbrood. Een keertje iets anders dan anders.
Bon Appetit 👌