Kinderen stapelen met een stapelbed

Beeld: Instagram Ik krijg regelmatig de vraag als mama van vier kids of ze allemaal een eigen slaapkamer hebben. Nee, dat hebben ze niet. We hebben drie slaapkamers. Proppen for life huh. Het is soms behoorlijk lastig om een beetje orde in de chaos te scheppen met alle kids en hun slaapkamer. Hoe lossen we dit op?  De jongste, Quinn slaapt al bij ons vanaf de geboorte. Het voelde voor ons goed om dit zo te doen. En laten we eerlijk zijn; bij de laatste doe je het net allemaal even iets anders. Dat kan ik nu voor 100% beamen. De één na jongste slaapt af en toe met haar twee jaar oudere zus op de slaapkamer. Deze oudere zus is een vroege vogel en geen van de andere meiden kan dit handelen. 05:30 en mevrouw is klaarwakker en ready voor de dag terwijl haar zussen nog makkelijk tot 07:30 door zouden kunnen slapen. Dit brengt vooral veel chaos met zich mee. Dus eens in de zoveel tijd verbouwen wij de boel en wisselen we het af met slapen. De ene keer slaapt ze bij haar oudere zus en daarna w

Recept - Koude pastasalade met tortilla chipsNa het laatste pasta recept met avocado wat bijna 1 van de meest bekeken artikelen tot dus ver is -Yeaaa!- vandaag weer een iets ander soort pasta recept. Namelijk, koude pasta salade met tortilla chips. Super snel klaar en je eet dit koud wat voor de mama's onder ons een pluspuntje is. De kudos voor de recept gaan eigenlijk stiekem naar Bas. Hij kan koken dames en heren, onvoorstelbaar! Een beetje gesneden door Kim en afgemaakt door Bas ha!

Natuurlijk is dit niet mega gezond maar je dagelijkse vitamientjes vind je wel in één schaaltje! 
Het is een maaltijd salade dus in theorie hoef je er niks extra's bij te maken. Stukken goedkoper dan de kant en klare maaltijd salades uit de supermarkt. 

Wat heb je nodig? A big list it is! 

- Pasta (welke soort dan ook)
- Gedroogde tomaatjes uit pot
- 1 pak spekjes van de 2
- Kipfilet
- Tortilla chips naar keuze
- Feta (wij hebben een heel blok gebruikt omdat wij meteen voor de volgende dag hebben gemaakt.)
- Olijven (naar wens)
- Radijsjes (naar wens)
- 3 tomaatjes
- Belegen kaas 
- 1 bosui
- Yoghurt dressing
- Chilisaus
- Verschillende soorten sla
- Sap van een halve citroen
- Peper

Kook de pasta zoals je dit altijd doet. Het lekkerst is om de pasta iets minder lang te koken zodat hij nog een bite heeft!

Kook de kipfilet als het water kookt 8 minuten. Bas heeft aan het water laurierbladeren toegevoegd. Eventueel kun je kiezen om de kip te koken in 2 bouillon blokjes. 

Snij de Feta, gedroogde tomaatjes, olijven, radijsjes, tomaatjes, kaas, feta, bosui en sla. Dit doe je natuurlijk zoals je het zelf het lekkerst vind.  

Hak de tortilla chipjes fijn. Deze gaan er straks als laatst overheen en functioneren als "croutons". 

Laat na het afgieten van je pasta, de pasta even afkoelen in een grote ovenschaal. Daarna kun je de sla en alle andere ingrediënten die je net hebt gesneden toevoegen. 

Als laatst pluk je de kipfilet. Dit is lekkerder dan stukjes snijden. Ook deze voeg je toe aan de de schaal. Net als de spekjes die je hebt gebakken. 

Voor een klein beetje dressing heeft Bas een yoghurt dressing gebruikt met een beetje chilisaus, de sap van een halve citroen en een beetje peper. Goed doorroeren en over de salade heen schenken. 

Goed doorroeren zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn en als laatst voeg je de mini stukjes tortilla chips toe. 

Eet smakelijk! 

De salade kun je 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren, maar de salade is zo lekker dat hij waarschijnlijk de 2 dagen niet haalt 😉


Ben jij van de pasta salade of ga je liever voor een normale salade?