Email adres voor je kleintje(s) hun 18e verjaardag

"@hotmail.com"

Ergens lang geleden kwam ik iets tegen op Pinterest, een foto met een klein stukje tekst. Ik had de foto opgeslagen en probeerde het met mijn zwangerschapsbrein te onthouden, maar je raadt het al... dat is eigenlijk niet gelukt. Wel schreef ik het ook nog voor de zekerheid op in mijn oh zo heilige notitieboekje. En heel toevallig kwam ik het dus een aantal dagen geleden tegen. Ik heb het over een email adres voor je newborn.


Het klinkt een beetje vreemd niet?! Een email adres je voor je kleintje(s). Maar zie het zo, als een soort dagboek, niet op papier maar digitaal. Toen ik dit idee tegen kwam was ik meteen helemaal ondersteboven. Op een goede manier haha. Op dit moment is de digitale wereld zo enorm aan het groeien en dit zal in de toekomst niet anders worden. Wilde gok? Alleen meer en meer denk ik. Hoewel ik voor mijn beide meisjes allebei een soort van dagboekje heb bijgehouden vanaf dat ik zwanger was. Niet structureel hoor... daar ben ik sowieso geen held in ha!

Hoe leuk is het om een email adres aan te maken voor je kleintje(s), natuurlijk een normaal en fatsoenlijk email adres die zij na hun 18e levensjaar ook kunnen blijven gebruiken. Maar die 18 jaar ervoor hebben jij en je geliefde toegang tot dat account. En weetje wat nou het leukste is van dit alles? Je geeft natuurlijk niet als je kindje(s) de 18 jaar heeft gepasseerd het bijhorende wachtwoord maar ook zichzelf van vroeger. Het is veel makkelijker om even snel achter je eigen mail te kruipen om een klein verhaaltje te tikken naar het email adres van je kindje(s). Ik vind dit oprecht een fantastisch idee. Van zijn of haar eerste verjaardag, eerste stapjes, eerste kerst.. misschien wel het worden van grote broer of zus. Al deze herinneringen leg je vast in een email adres voor je kindje(s). En daarbij hebben zij meteen een normaal email adres om in gebruik te nemen aangezien er tegen die tijd nog meer email adressen in gebruik zijn. De kans dat die naam dan al bezit is vrij realistisch.

Ondertussen heb ik voor beide meisjes een eigen email adres aangemaakt en zo nu en dan stuur ik er iets leuks naartoe. Dit kunnen natuurlijk ook foto's zijn. Een babyboek maar dan digitaal. Niks verslaat natuurlijk het echte papier werk, maar misschien is dit iets voor erbij? Eventueel kun je de stukjes tekst ook uitprinten en in een plakboek plakken. Ook leuk!

Als ik naar mijzelf kijk vind ik het ontzettend jammer dat ik in een hele andere wereld ben opgegroeid, zonder al die digitale rotzooi, om het maar even plat te verwoorden! Toen moest alles nog met pen en papier en dat is gewoon veel meer werk. Ik zou eerlijk gezegd niet weten waar ik die tijd vandaan zou moeten halen om ook nog eens allerlei boeken bij te houden. Behalve natuurlijk de invulboeken van Pauline Oud.  Die zijn té leuk! Maar om even terug te komen op vroeger.. ik heb een babyboek waar mijn mutti allerlei mijlpalen in schreef, maar voor mijn 2 zusjes heeft ze dit nooit gedaan. Daarom is dit juist een te gek alternatief! Alhoewel ik wel eerlijk moet bekennen dat Vajèn een memorie box heeft. Geen kleintje haha! Daar heeft ze als ze op haar zelf gaat wonen al een aparte schuur voor nodig ha! Alles heb ik van haar bewaard, echt alles! Van haar eerste flesje vanuit het ziekenhuis tot haar sonde.

Ook leuk is om het email adres aan de opa's en oma's te geven zodat ook zij zo nu en dan iets leuks kunnen sturen. Ik vind het echt geweldig leuk!!

Hoe sta jij hierin? Zou het iets voor jou zijn of?