Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Diy - Plankendragers van riemenIk kan uren rondsnuffelen op Pinterest, zoals velen van jullie misschien al wisten naar aanleiding van oudere artikelen die ik heb geschreven en niets meer dan lof heb voor Pinterest. Je kunt er ongelooflijk veel inspiratie opdoen voor letterlijk alles! Ik vind het heerlijk om tijdens mijn mommy me-time te scrollen door verschillende categorieën. Zo kwam ik alweer een lange tijd geleden dit idee tegen. Planken dragers van leer. Echt een grandioos idee.Bas heeft een behoorlijke verzameling blue ray's en dvd's en die moesten nog een plekje krijgen in plaats van in verhuisdozen. Na lang nadenken kwam dit idee weer boven drijven en eigenlijk is het gewoon super simpel om te realiseren.

Wat heb je nodig?
- Riemen (kleur naar wens) Wij kochten zwarte riemen bij de Action voor een paar euro.
- Planken (wij hebben voor steigerhout gekozen omdat in de rest van ons interieur ook veel steigerhout bevat.
- Pluggen
- Schroeven
- Boormachine
- Klopboormachine
- Potlood
- Rolmaat


Om te beginnen knip je eerst alle riemen dezelfde lengte. Wij hebben ervoor gekozen om alleen de gesp eraf te knippen zodat de dragers wat langer blijven. Ook niet geheel onbelangrijk, het hout op maat zagen. Dit kun je overigens ook laten doen in de bouwmarkt waar je je hout koopt. Bepaal waar jij de riemen wilt ophangen, dit is natuurlijk een precies werkje met meten. Ik ben hier geen ster in haha! Met een potlood kun je de stipjes op de muur tekenen. Met de klopboormachine boor je de gaatjes waar uiteindelijk de riemen aan vast gemaakt worden. Plug erin en klaar zijn je gaatjes.
Vervolgens maak je met de boormachine alvast de gaatjes in de riemen. Scheelt een hoop geknoei op je ladder! En dan kan het leukste gedeelte beginnen, de riemen bevestigen aan de muur. Easy peasy. Schroef door het gaatje van de riem en met de boormachine schroef/boor je de schroeven vast in de plug. Als al je riempjes hangen kun je je plank door de riemen heen schuiven. Doe dit wel met een beetje geduld 😉

En nu zijn je planken klaar voor gebruik! Wij hebben ervoor gekozen om alle dvd's en blue ray's erop te zetten maar je kunt er natuurlijk alles mee doen. Ook erg leuk voor in de babykamer. Of wat dacht je van plankjes in je wc met riempjes? Even op Pinterest snuffelen en je komt een tal van ideetjes tegen!

Easy peasy! Een idee voor jou? Of kies je toch liever voor echte plankendragers?