Doorgaan naar hoofdcontent

Quinta Alma Ecologische Retreat Boerderij in Aljezur Portugal

We hebben allemaal wel dromen en ik ben van mening dat iedere droom tot werkelijkheid gebracht kan worden met de juiste mindset en middelen. Dat moeten de eigenaren van de Ecoligische Retreat Boerderij Quinta Alma in Aljezur ook hebben gedacht. Wij kwamen dit pareltje tegen en werden opslag verliefd. Alle teugels los laten, stekkers uit het stopcontact en weer even terug naar jezelf omringt door natuur. Geloof ons, dat wil je. Nu! Middenin de berglandschappen vind je Quinta Alma . Een boerderij omringt door 50 hectare grond. Ondanks dat je omringt bent met natuur is er op 3,7 kilometer het Kasteel van Aljezur te bezichtigen. Dit middeleeuwse kasteel verdient zeker een plekje in je must see notitieboekje. Op 8 kilometer van Quinta Alma vind je Arrifana Beach . Voor de échte surfers onder ons zeker de moeite waard om je surfplank uit te gooien. Maar heb je niets met surfen is dit eveneens een fantastische plek om te bezoeken tussen de hoge rotsen en gebergten. Maar om te zwemmen hoef j

Diy - Plankendragers van riemenIk kan uren rondsnuffelen op Pinterest, zoals velen van jullie misschien al wisten naar aanleiding van oudere artikelen die ik heb geschreven en niets meer dan lof heb voor Pinterest. Je kunt er ongelooflijk veel inspiratie opdoen voor letterlijk alles! Ik vind het heerlijk om tijdens mijn mommy me-time te scrollen door verschillende categorieën. Zo kwam ik alweer een lange tijd geleden dit idee tegen. Planken dragers van leer. Echt een grandioos idee.Bas heeft een behoorlijke verzameling blue ray's en dvd's en die moesten nog een plekje krijgen in plaats van in verhuisdozen. Na lang nadenken kwam dit idee weer boven drijven en eigenlijk is het gewoon super simpel om te realiseren.

Wat heb je nodig?
- Riemen (kleur naar wens) Wij kochten zwarte riemen bij de Action voor een paar euro.
- Planken (wij hebben voor steigerhout gekozen omdat in de rest van ons interieur ook veel steigerhout bevat.
- Pluggen
- Schroeven
- Boormachine
- Klopboormachine
- Potlood
- Rolmaat


Om te beginnen knip je eerst alle riemen dezelfde lengte. Wij hebben ervoor gekozen om alleen de gesp eraf te knippen zodat de dragers wat langer blijven. Ook niet geheel onbelangrijk, het hout op maat zagen. Dit kun je overigens ook laten doen in de bouwmarkt waar je je hout koopt. Bepaal waar jij de riemen wilt ophangen, dit is natuurlijk een precies werkje met meten. Ik ben hier geen ster in haha! Met een potlood kun je de stipjes op de muur tekenen. Met de klopboormachine boor je de gaatjes waar uiteindelijk de riemen aan vast gemaakt worden. Plug erin en klaar zijn je gaatjes.
Vervolgens maak je met de boormachine alvast de gaatjes in de riemen. Scheelt een hoop geknoei op je ladder! En dan kan het leukste gedeelte beginnen, de riemen bevestigen aan de muur. Easy peasy. Schroef door het gaatje van de riem en met de boormachine schroef/boor je de schroeven vast in de plug. Als al je riempjes hangen kun je je plank door de riemen heen schuiven. Doe dit wel met een beetje geduld 😉

En nu zijn je planken klaar voor gebruik! Wij hebben ervoor gekozen om alle dvd's en blue ray's erop te zetten maar je kunt er natuurlijk alles mee doen. Ook erg leuk voor in de babykamer. Of wat dacht je van plankjes in je wc met riempjes? Even op Pinterest snuffelen en je komt een tal van ideetjes tegen!

Easy peasy! Een idee voor jou? Of kies je toch liever voor echte plankendragers? 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.