Andere manieren om een hydrofiele doek te gebruiken

 photo DSCN2994_zpsc6ew0r3j.jpg

Hydrofiele doeken of wel luiers. Wie kent ze niet! Zodra je zwanger bent weetje dat je een shit load aan die doeken in huis moet halen. Je weet ook dat de wasmachine niet meer stilstaat en het vaak die hydrofiele doeken zijn die in de wasmachine aan het ronddraaien zijn. Waar je deze doeken natuurlijk het meeste voor gebruikt, als spuugdoek en handdoek. Deze mama heeft ook spuugdoekjes en niet te weinig ook maar toch vind ik de hydrofiele doeken stukken fijner en de mini-me kan er vrijwel een hele dag mee doen. 'S morgens krijgt Esra een schone doek en 's avonds na het wassen of badderen krijgt ze weer een schone. Maar wist je dat er nog veel meer manieren zijn om deze hydrofiele doeken te gebruiken?
Hydrofiele doeken nemen perfect stof op. Je kunt deze doeken dus ook gebruiken als stofdoek. Neeee niet dezelfde als je die de dag daarna weer onder de kin van je kleintje legt. Je hebt er vast wel een paar over waar vlekjes in zitten die je er niet meer krijgt. Je hoeft ze dus niet weg te gooien.

Om even terug te komen.. onze mini's worden afgedroogd met een hydrofiele doek. Dit moet iedereen wel bekent klinken denk ik?

Ook kun je deze doeken perfect gebruiken als extra bescherming voor je mooie aankleedkussen hoes. Wij hebben een vrij dure in de "stash" van Esra, daaroverheen leg ik dus vrijwel altijd een hydrofiele doek. Ongelukje? De doek kan meteen in de was en de hoes om je aankleedkussen blijft schoon.

Wist je ook dat je deze doeken ook erg goed kunt gebruiken voor het afdrogen van je auto na een grondige wasbeurt? Yesssss... vriendlief ook happy de peppy! 😉 De doeken absorberen namelijk perfect. Ook de binnenkant van je auto kun je schoonmaak met deze doeken.

Hydrofiele doeken functioneren ook prima als theedoek of afdruip doek onder je vaat. Win win! Ook als je geen kleintjes meer in huis hebt, heb je iets aan deze tip. Beetje in de trant van recycle right?

Als dekentje voor bijvoorbeeld in de box als je mini in slaap is gevallen kun je deze doeken ook gebruiken. Jaa, ook ik maak mijzelf daaraan schuldig. Ben ik nu een loedermoeder? Haha! Nee natuurlijk niet onder de vieze doek maar gewoon een schone!

De hydrofiele doek, vooral de XL of de XXL versie doen het hier in huis erg goed als knuffel/kroeldoek. Daar heb ik al eens eerder een artikel over geschreven welke je hier terug kunt lezen. Vajèn laat haar doeken niet meer los als ze naar bed gaat of moe is. En zelfs Esra, hoe klein ze nu ook nog is friemelt graag aan een hydrofiele doek. Wist je dat deze doeken ademen? Als je kindje hem per ongeluk over zijn of haar hoofd trekt kan hij of zij gewoon blijven ademen door de speciale stof!

Mama's vergeten heus wel eens iets, echt heus!! 😉 Zo ook het verschoningsmatje in de luiertas, of misschien neem je niet altijd standaard de luiertas mee. Wat ik mijzelf heel erg goed kan voorstellen. Die dingen zijn zoooo groot en.. agh nevermind! Anyway, als je hydrofiele doeken ook overal voor gebruikt voor je mini dan neem je ze ook vast mee als je de deur uit stapt. Standaard neem ik er een paar mee. Je weet maar nooit. Een hydrofiele doek werkt ook perfect als vervanging van het verschoningsmatje. 

Als spuugdoek onder je mini zijn of haar hoofdje in de box o.i.d werken de doeken natuurlijk ook erg fijn. Zo hoef je niet iedere dag je boxkleed in de was te mikken. Hetzelfde als een doek onder het hoofdje van je mini in het ledikantje.

Als je buiten de deur bent en je mini heeft vieze handen of iets in die trant.. de hydrofiele doek! Wow ik kan zo nog wel even doorgaan. Wat dacht je van een stukje van de hydrofiele doek nat maken en deze aan je mini te geven als hij of zij last heeft van doorkomende tandjes?! Briljant kan ik je vertellen!!

Inbakeren is iets wat steeds vaker voorkomt en hiervoor heb je natuurlijk speciale attributen. Maar een hydrofiele doek (een XL variant in dit geval) werkt ook geweldig als inbaker doek. Dit hebben wij met Vajèn een tijdje gedaan. Daarbij bespaart het je ook klauwen vol met geld. Jaaa klauwen vol!!!!

Dit is hoogstwaarschijnlijk wel de allerleukste en fijnste tip die ik je mee kan geven als je een mama bent, snel moet douchen en je haar eigenlijk niet meer is coupe chaos. Maaaaaaar let op ladies: Als je hebt gedoucht en je haar hebt gewassen en de daar bijhorende zaken, droog je haar dan af met een hydrofiele doek. Ik zweer hierbij. Geen, ik herhaal GEEN pluis haar meer na het drogen! 👌

Weetje waar ze ook onwijs handig voor zijn? Je kent vast die filmpjes en oefeningen wil voor als je gaat sporten, dat je op doekjes "glijdt" als het ware over je vloer. Ook daarvoor kun je deze wonderdoeken gebruiken!

Als je zelf leuke aanvullingen hebt op dit lijstje, laat ze achter bij de comments.
Waarvoor gebruik jij de hydrofiele doeken het meest voor je mini?