Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Recept om je weeën op te wekken?

Als je zo een beetje in hetzelfde schuitje zit als mij wat betreft het afwachten wanneer de mini haar aankondigt - of hem natuurlijk - dan is dit artikel zeker de moeite waard om te lezen. Of artikel, eigenlijk is het een recept. En niet zomaar een recept.


Tijdens mijn rondje surfen op het web kwam ik namelijk hét recept tegen die al meer dan 300 vrouwen heeft geholpen de bevalling op gang te laten komen. Woah! Ik moest even 100 keer lezen toen ik dat las. Dit recept is van Scalini's. Een Italiaans restaurant met 1 gerecht waar hoogzwangere vrouwen bij zweren. Oke, daar moet ik fijne van weten toch?! Ik bedoel, ik ben het wachten wel een beetje zat en wie niet waagt wie niet wint. Dus..... ik ging op verder onderzoek uit.

Ik kwam op de website van Scalini's terecht waarop ik het kopje "Eggplant babies" zag staan. Klik klik... tientallen foto's verschenen voor mijn neus met een klein verhaaltje van de ouders wat dit speciale Scalini's gerecht voor hun teweeg heeft gebracht. Ik zou Kim niet zijn als ik niet laaiend enthousiast zou zijn hierover. Zeker omdat er natuurlijk wat kleine dingetjes zijn die je kunt proberen om je bevalling op gang te helpen zoals onmenselijk veel ananas harten eten of wat dacht je van bitter lemon drinken? Weliswaar meer dan wij samen op zouden kunnen haha, maar agh het gaat om het idee. Even een kleine disclaimer tussendoor - Uiteraard ben ik mij ervan bewust dat een bevalling pas op gang komt als zowel de baby als de mama hier klaar voor zijn, maar naar mijn mening kan een beetje hulp in week 40 geen kwaad. Deze mening hoef je natuurlijk niet met mij te delen, maar ik weet dat er veel vrouwen toch de kleinste trucjes proberen om je lichaam ietsje te helpen -  

Omdat dit restaurant met hoogzwangere dames zoveel goede en positieve reacties heeft ontvangen na het eten van dit specifieke gerecht, besloten zij om het recept online te delen aangezien het restaurant niet voor iedereen bereikbaar is - Lees; Georgia. Iets teveel van het goede om even snel heen en weer te vliegen om een hapje "Eggplant" te eten haha. Dus kun je zelf thuis aan de slag. Tevens staan er op de site -klik- ook veel fijne verhalen van dames die dit recept thuis hebben geprobeerd en inderdaad kort daarna zijn bevallen. Je moet er natuurlijk in geloven, maar ik stap er positief in. Wij eten vanavond Scalini's Eggplant Parmesan, met een knipoog uiteraard 😉 Scalini's claimt zelfs dat je bevalling binnen 48 op gang zal komen. Maar wat in gerecht zorgt hier nou eigenlijk voor? Hier zijn de meningen nogal over verdeeld. De 1 zegt de aubergines die hun "vruchten" afwerpen terwijl de ander beweerd dat het door de kruiden zou komen. Al met al, ik ben proefkonijn en natuurlijk hou ik jullie op de hoogte. Hoewel het vrij jammer is dat dit recept nu pas mijn ogen treft omdat ik morgen, donderdag gestript zal gaan worden. Maar you never know! Ik ga het met liefde proberen en mijn bevindingen na die tijd met jullie delen.

Mocht je zelf net als mij helemaal enthousiast geworden zijn. Hier kun je het recept vinden - Helaas wel in het engels, maar vrij makkelijk te vertalen voor degene die geen talenknobbeltje hebben. Mocht het recept erg lekker zijn en in de smaak vallen zal Bas het recept in het Nederlands gaan vertalen voor degene die hier wel oren naar hebben. En mocht je ook benieuwd zijn naar verschillende verhalen van de Eggplang Babies? Die kun je hier lezen.

Wordt vervolgd dus 😉

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.