Zwanger en misselijk - Wat kun je er tegen doen?
Aha een kwaaltje waar bijna - Ja bijna - iedere zwangere dame mee te dealen krijgt of heeft gekregen. Die heerlijke ochtend misselijkheid zodra je je ogen open doet. Gelukkig heb ik het 's morgens niet vaak gehad. Een enkele keer tussendoor, maar dit kwam dan vooral omdat ik behoorlijk honger had. Een soort honger misselijkheid dus haha. 'S middags en /of 's avonds had ik vooral in het begin wel vaker last van misselijkheid en er is 1 ding wat voor mij echt ongelooflijk fijn en goed heeft geholpen om dit te onderdrukken.
Van buitenaf krijg je natuurlijk allerlei leuke en goed bedoelde adviezen je strot in gedrukt haha. Niet altijd zit je daar op te wachten als zwangere dame. Maar goed, we nemen het voor lief toch? Nou moet ik zeggen dat ik niet echt iets anders heb geprobeerd om mijn misselijkheid te verzachten omdat ik gewoon niet erg veel misselijk ben geweest, maar misschien heb jij iets aan onderstaand lijstje. Ik ben namelijk even het wereld wijde web ingedoken om de meest betrouwbare tips eruit te vissen.

Watermeloen
Op dit moment is het nou niet echt watermeloenen seizoen haha maar mijn zwangerschap begon tegen de zomer en waren er watermeloenen in overvloed. Eigenlijk kwam ik er per toeval achter - dankzij Bas - dat watermeloen ongelooflijk goed hielp tegen mijn misselijkheid met vlagen. Als ik de misselijkheid voelde opkomen nam ik een stuk of wat stukjes watermeloen en het verdween met de noorderzon.

Cola
Nou zul je van deze ook wel vaker gehoord hebben, cola! Blegh haha! Althans dat is wat ik altijd dacht bij cola. Helaas heeft mijn eigen Kim mij in de steek gelaten sinds de zwangerschap en ben ik gewoon een cola junkie. Natuurlijk weten wij allemaal dat cola een goede remedie is tegen de misselijkheid van een flinke kater, of überhaupt bij een kater. Ook dan verdwijnt je misselijkheid. Toevallig nog niet heel lang geleden ook dit bij Bas aan zijn verstand gepeuterd en yes het werkt! Maar we hebben het helemaal niet over katertjes.. maar de misselijkheid door de zwangerschap. Het komt op hetzelfde neer. Misselijk en zwanger? Cola is je grote reddende engel. Zeker als je geen watermeloen in de buurt hebt of het zoals nu geen seizoen voor de watermeloen is.

Zure snoepjes
Als ik deze eerder had geweten dan had ik bergen vol zure snoepjes in huis gehaald. Al zou het alleen maar een fijne smoes zijn om ongegeneerd te kunnen snoepen 😉 Na wat research zijn er inderdaad een heleboel zwangere vrouwen die "zweren" bij zure snoepjes. Als je geen fan bent van deze dingen dan kun je ook citroen toevoegen aan je water voor dat extra zuurtje. Schijnt ook een goeie tip te zijn!

Lolly's
Deze ben ik ook vaker tegengekomen, sabbelen op lolly's zou ook je misselijkheid wegnemen. Dat komt net als de zure snoepjes even mooi uit als je een zoetekauwtje bent. Het is het proberen waard. Misschien een combinatie van lolly's en zuur? Dus.... zure lolly's?

Broodje in bed
Dit is eigenlijk een tip die de mannetjes netjes zouden moeten opslaan haha. Als je echt last hebt van ochtend misselijkheid kun je proberen je broodje in bed op te eten. Desnoods smeer je de avond ervoor je broodje met iets wat buiten de koelkast kan blijven en legt deze op je nachtkastje zodat je de volgende ochtend niet meteen uit bed hoeft. Zo krijgt je lichaam de kans om rustig wakker te worden. We moeten namelijk niet vergeten dat ons vrouwen lichaam tijdens een zwangerschap EXTRA hard aan het werk gezet wordt. Dus mannen, verwen je vrouw met een lekker ontbijtje op bed!

Kauwgom
En dan vooral kauwgom met pepermunt smaak. Deze combinatie zou wonderen verrichten volgens de zwangere dames. Deze kan nog wel eens van pas komen, aangezien als je misselijk bent toch niet echt zit te wachten op eten. Dan is dit toch - naar mijn idee - een erg fijne oplossing!

Warm water met gember
Oehhh deze tip kwam eigenlijk ook overal naar boven, warm water met gember. Als je net als mij een gruwelijke hekel hebt aan gember is dat nog even een dingetje, maar goed alles beter dan met die misselijkheid blijven zitten toch?

Eet over de hele dag kleine beetjes
Dit is misschien wel de meest gegeven tip die ik overal ben tegengekomen... de hele dag door kleine beetjes eten. Dus niet alleen 's morgens je broodje or what so ever, je middag lunch en daarna je avond eten, maar echt de hele dag. Altijd een paar crackers op zak.. zo blijft je maag de hele dag door in beweging.

De tips die ik kon vinden en die ook daadwerkelijk de nodige research hebben gehad staan hierboven beschreven. Natuurlijk ben ik benieuwd wat voor jou helpt of heeft geholpen. Je mag het lijstje in de comments aanvullen, leuk! Daarbij hebben je ook nog verschillende thee soorten speciaal voor zwangere vrouwen en hun ochtend misselijkheid, hier kon ik niet erg veel positieve verhalen over vinden, dus laten we deze nog even in het midden houden.

Heb je dus zelf een tip die voor jou heeft geholpen? Ik ben ontzettend benieuwd!