Doorgaan naar hoofdcontent

Cadeau tip: Little Dutch Poppenhuis speelset

Wat geef je je kind van 2 jaar wanneer ze 3 grote zussen heeft met een speelgoed collectie waar ik jaloers op ben? Een vraag die sowieso 3 keer per jaar terug komt, met een verjaardag, sinterklaas en kerst. Dan heb ik zelf iets verzonnen, maar dan wil de familie natuurlijk ook cadeau tips....Ik kwam de houten speelsetjes voor een poppenhuis tegen van Little Dutch , die moest ik hebben. Of nou ja mijn kind dus ; )  De meiden hier hebben een gezamenlijk poppenhuis. Er staat nog eentje in de schuur om op te knappen, maar daar heb ik inmiddels een tien jaren plan van gemaakt. Er staan poppenhuis meubeltjes in het poppenhuis, maar de poppetjes ontbreken. Dus voor Sinterklaas besloot ik dat dit wel een mega goed cadeau zou zijn voor de jongste.  Ik stuitte dus tegen de Little Dutch speelsets voor in het poppenhuis. Je hebt verschillende soorten. Ik koos in dit geval voor het setje met de hond en de kat waar een hondenhok bij zit, twee bakjes voor het botje en de vis. Helemaal leuk. Daarnaast

Waar kun je Azijn nog meer voor gebruiken? Deel 1

 photo DSCN2479_zpswyvt4cmm.jpg

Dat azijn echt een onmisbaar middeltje is geworden in het huishouden, daar kunnen wij over mee praten. Ondanks de vreselijke geur die azijn met zich meedraagt zijn er ontelbaar veel verschillende manieren om azijn te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld door je zoet/zure komkommer salade. Spotgoedkoop en vaak kunnen de ├ęchte dure middeltjes niet tegen azijn op! Vandaag het eerste deel waar je azijn nog meer voor kunt gebruiken.
Ontkalken 
Azijn is het middel voor ontkalken, je koffiezet apparaat, je waterkoker, je pannen, of de flesjes van je mini (Daar heb ik een apart artikel over geschreven) maar ook voor het ontkalken van je badkamer is dit wondermiddel erg prettig. Misschien de geur niet zo, maar voor een schoon huis doen wij vrouwen alles toch? Of wat dacht je van je vaatwasser? Wasmachine? Eens in de zoveel tijd hebben de apparaten in je huis een grondige schoonmaakbeurt nodig, azijn is je beste vriend. Voor het schoonmaken van je badkamer werd ik wel erg enthousiast! Of wat dacht je van je wc? Aangekoekte viezigheid verdwijnt als sneeuw voor de zon als je het eventjes goed laat intrekken/inweken. Mocht je je echt heel erg storen aan de geur? Tegenwoordig kun je ook azijn aanschaffen met bijvoorbeeld de geur van lavendel!

Vlooienbestrijding
Als je huisdieren hebt weet je waarschijnlijk wel wat ik bedoel met vlooienbestrijding. Ook hier kunnen wij helaas over meepraten, blegh! Azijn doet oprecht wonderen met deze smerige beestjes. Zeker de moeite waard om te onthouden voor de aankomende zonnige en warme periode, zodra de vlooien weer heerlijk hun gang kunnen gaan. Ik denk dat hier nog wel een apart artikel van online komt, to be continued dus!

Baklucht
Je kent het wel, je hebt je kippetjes ( of what so ever) gebakken en een dag daarna ruikt je huis nog steeds naar die gebakken kip. Bas en ik hebben beide een hekel aan dit soort luchtjes. Wat je hier tegen kunt doen is eigenlijk heel erg simpel. Je mixt een half kopje azijn met een met 1 kopje water. Dit zet je samen op het vuur en laat het koken dat de vloeistof bijna helemaal weg is. LET OP: Je moet dus wel op het pannetje letten!

Glazen als nieuw
Op ten duur, zeker wanneer je een vaatwasser hebt zullen je glazen een flinke oppepper nodig hebben. Ook als je bijvoorbeeld een heftige theeleut bent zul je merken dat de thee aanslag op je theeglazen er niet beter op gaat worden. Laat je glaswerk weken in water en azijn.. eventueel kun je zelf nadien nog even goed poetsen met een sponsje. Wedden dat je glaswerk weer als nieuw is?!

Zweetplekken en vieze luchtjes
Als je last hebt van gele zweetplekken op bijvoorbeeld witte t-shirts, niet weggooien. De geur en de gele vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon als je je shirtjes even laat weken in water met azijn. Daarna gewoon een rondje mee draaien en de wasmachine en weg zijn de vlekken en geurtjes!

Roest
Ook zoiets waar eigenlijk iedereen wel eens mee te doen heeft, roest. Bijvoorbeeld gereedschap. Dit kun je laten weken in azijn. Even een paar nachtjes laten weken en weg is de roest.

Harde verfkwasten
Hoe vaak loop je wel niet tegen dit probleem aan, verfkwasten die ineens van beton lijken te zijn. No worries... verzamel de harde kwasten in een bak en vul de bak met azijn. Laat de kwasten weken tot de verf los is gelaten en spoel ze daarna na met zeep en water. Zijn je verfkwasten zo hard en wil je ze eigenlijk weggooien? Hoeft niet! Vul een pannetje met azijn en laat de kwasten even goed doorkoken. Daarna weer goed spoelen met water en zeep.... conclusie? Zachte kwasten!

Behang
Verhuisd en je moet behang van de muren scheuren? Dat kan makkelijker! Vul een sprayflacon met azijn en spuit het behang op de muren in. Hierna kun je makkelijk het behang met een behangsteker eraf halen.

Onkruid
Dit is misschien wel een hele tip. Azijn tegen onkruid... wij gebruiken dit keer op keer in de tuin tijdens de zomermaanden. Onverdunde azijn op het onkruid gieten en door de hete zonnestralen zal je onkruid niet lang meer blijven staan.

Jeuk en insectenbeten
Grrrrr jeuk is niet fijn en zeker niet als het van een insectenbeet komt. Even een watje met azijn op de plek houden en weg is je jeuk. Dit herken ik nog van vroeger als je geprikt werd door brandnetels. Beetje azijn erop en de jeuk was weg!

Schimmel
Deze heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar het schijnt naar horen zeggen dat azijn fantastisch zou werken tegen voetschimmel. Daaaaag dure smeerseltjes! Het is vrij simpel, je voeten in deppen met azijn en aan de lucht laten drogen.

Dweilen
Let op: Deze wel even goed lezen voor je aan de slag gaat. Je kunt je vloer streeploos dweilen met azijn.. maaaaaaar, voeg maar een klein scheutje azijn toe aan je dweilwater. Zeker als je laminaat in huis hebt, niet teveel azijn in je water deponeren.

Kattenbak schoonmaken
Als je een nieuwe kattenbak hebt aangeschaft zul je op ten duur merken dat je bak op een gegeven moment de vieze luchtjes achter laat. Ongeacht of je hem goed schoonmaakt met schoonmaak middel. Wat te doen? Easy cake, je kattenbak schoonmaken met azijn! Dit lost de vieze geurtjes uit de bak op. De kans op een "buiten de kattenbak ongelukje" verklein je hier natuurlijk ook mee ­čśë

Langer genieten van bloemen
Als je bloemen krijgt of koopt wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Dit is niet helemaal onmogelijk. Doe bij het water van de bloemen een klein beetje azijn en suiker!

Vieze luchtjes in je koelkast
Blegh.. soms heb je wel eens van die vieze luchtjes in je koelast hangen. Zet een kopje azijn in je koelkast en de vieze luchtjes zijn zo verdwenen.

Aangekoekte pannen
Heel af en toe wil het nog wel eens gebeuren dat je vergeet te roeren in je pan waardoor je eten aankoekt. Weken in heet water met afwasmiddel helpt natuurlijk wel, maar het kan nog sneller.. even een nachtje laten staan met water en azijn en je kunt je pan daarna weer fijn gebruiken.

Houten snijplank
Deze tip is echt onwijs fijn als je een groot fan bent van houten snijplanken. Het is nogal moeilijk om deze schoon te houden, zeker als je ze ook echt vaak gebruikt. Door ze schoon te maken met azijn dood je ook nog eens alle bacteri├źn, win win dus!


Volgende week komt deel 2 online, want we zijn nog lang niet klaar met de azijn tips! Heb je ondertussen aanvullingen voor bovenstaand lijstje? Deel ze in de comments! 


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.