Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Snelle tip - Oxi - Action vlekkenverwijderaar van Lidl

 photo DSCN2471_zps3daqkk8p.jpg

Zeker als je kindjes hebt zijn vlekken in kleding, maar ook in slabbetjes, spuugdoekjes, hydrofiele doeken etc niet meer weg te denken. Van Vajèn heb ik behoorlijk wat kleding weg moeten gooien met pijn in mijn hart. Ik kreeg met geen mogelijkheid de vlekken meer uit haar kleertjes. Tijdens het uitzoeken van haar baby kleertjes zaten overal vlekken in. Of nou ja, overal is is wat overdreven. Maar er waren best wat kleertjes tussen waarin rare vreemde plekken zaten. ZONDE! 


Ik heb echt van alles geprobeerd om die vlekken eruit te krijgen. Denk hierbij aan de kleertjes weken in zout, maar ook dit hielp nul komma nul. Balend als een stekker, maar ik gooide de kleertjes niet weg. Daar zijn zij mij toch net iets te dierbaar voor hoor. 2 weken geleden was Vajèn ontzettend ziek - Lees; gigantische griep - Overgeven en diarree waren in overvloed aanwezig. Iedere ochtend was haar pyjama weer smerig van de diarree - Heerlijk detail haha - Ik heb heel wat wasjes gedraaid maar sommige vlekken gingen er gewoon niet meer uit. Die kleding heb ik toen apart gelegd in de hoop dat ik het er toch stiekem wel uit zou krijgen. Toevallig had ik het met Bas over Oxi Action waarna hij meteen riep, dat heeft de Lidl! Dus Bas nam deze vlekkenverwijderaar mee. Beetje sceptisch was ik en volgens mij heeft die pot anderhalve week onder in het gootsteen kastje gedaan haha!

Tot eergistermiddag! Ik ergerde mij ontzettend aan de kleding die ik over de trapleuning had gehangen met de vlekken erin. Dus moeke ging aan de slag met haar emmertje en de Oxi Action van Lidl. Uiteraard eerst even grondig de gebruiksaanwijzing bestuderen. Daarna vulde ik mijn emmertje en deed 2 pyjama's van Vajèn in de emmer. 1 pyjama daar zat een soort "weer" in. Rare groene/paarse vlekken all over the place. Leuk die natte handdoeken.. maar dat terzijde. Die pyjama was echt ongelooflijk bezaaid met vlekken en haar andere pyjama die overigens wit is - Slimme keuze ;-) - met diarree vlekken bij haar bips. Hardnekkig kan ik je vertellen haha! In ieder geval... ik deed de pyajma's dus in het emmertje en het dobberen kon beginnen. Op de verpakking staat voor de bonte was maximaal 1 uur laten inwerken en de witte was maximaal 6 uur. Nou moet ik zeggen dat ik mij daar niet helemaal aan heb gehouden en het de hele nacht op het aanrecht heb laten weken in het sopje. Nieuwsgierig als ik was nam ik het emmertje de volgende ochtend mee naar boven zodat ik het direct in de wasmachine kon stoppen. HA guess what??????????? De vlekken zijn weg!!! Zonder grapjes en dollen, de vlekken zijn helemaal verdwenen.. als sneeuw voor de zon! Wauw!! Sceptisch als ik was ben ik nu wel erg flabbergasted over het feit dat er toch op deze wereld iets bestaat waar je hardnekkige vlekken mee uit kleding krijgt. Ongelooflijk!!

Mijn enthousiasme wil ik natuurlijk niet alleen binnen onze muren houden, dus vandaar dat ik deze tip onwijs graag met jullie wil delen. Inmiddels staat er een grotere emmer boven met dezelfde Oxi Action en een stel kleertjes + hoeslaken van Vajèn. Fingers crossed!!!!!!

Ik had niet verwacht dat ik ooit de stapel kleding inclusief vlekken weg zou kunnen werken met een chemisch goedje van de Lidl. Nu kan ik zeggen dat mijn leven als moeder helemaal compleet is HAHA! 😏

De vlekkenverwijderaar is dus te koop bij Lidl in een bus met 1KG. De prijs durf ik zo 1,2,3 niet uit mijn mouw te schudden. Mocht je weten wat hij kost, laat het maar achter achter in de comments.

En dan aan alle mama's hier.... hoe zorg jij ervoor dat alle vlekken uit de kleding van je kind(jes) verdwijnt? Inclusief de slabbetjes e.d

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.