Doorgaan naar hoofdcontent

Quinta Alma Ecologische Retreat Boerderij in Aljezur Portugal

We hebben allemaal wel dromen en ik ben van mening dat iedere droom tot werkelijkheid gebracht kan worden met de juiste mindset en middelen. Dat moeten de eigenaren van de Ecoligische Retreat Boerderij Quinta Alma in Aljezur ook hebben gedacht. Wij kwamen dit pareltje tegen en werden opslag verliefd. Alle teugels los laten, stekkers uit het stopcontact en weer even terug naar jezelf omringt door natuur. Geloof ons, dat wil je. Nu! Middenin de berglandschappen vind je Quinta Alma . Een boerderij omringt door 50 hectare grond. Ondanks dat je omringt bent met natuur is er op 3,7 kilometer het Kasteel van Aljezur te bezichtigen. Dit middeleeuwse kasteel verdient zeker een plekje in je must see notitieboekje. Op 8 kilometer van Quinta Alma vind je Arrifana Beach . Voor de échte surfers onder ons zeker de moeite waard om je surfplank uit te gooien. Maar heb je niets met surfen is dit eveneens een fantastische plek om te bezoeken tussen de hoge rotsen en gebergten. Maar om te zwemmen hoef j

Snelle tip - Aanslag in babyflesjes verwijderen

 photo DSCN2482_zpsfagtq45l.jpg


Als je zelf mama bent en te maken krijgt met flesjes uitkoken weet je waarschijnlijk wel wat ik bedoel met de "aanslag" in de titel. Geen idee waar ik het over heb? Lees dan even verder.


Sinds ik zelf mama ben heb ik nog nooit te maken gehad met een flessen sterilisator voor in de magnetron. Ik heb zelfs geen idee - what a shame? - wat het precies inhoudt, ha! Toen ik een lijstje maakte met spulletjes die wij nodig hadden stond zo een ding er ook trouwens ook niet op. Nu overigens weer niet. Waarom? Omdat wij zelf de beschikking hebben over pannen waarin je net zo goed en makkelijk je flesjes in kunt uitkoken. Als jij dus net als mij je flesjes uitkookt zul je weten dat er naarmate je de flesjes meer gebruikt een vreemde witte en poederige laag achter blijft in de flesjes. What the F is dat? Dit is aanslag (kalk) van het water. Hoe zorg je ervoor dat je na het uitkoken van je flesjes weer heldere flesjes tevoorschijn tovert? Behalve iedere week een andere fles aanschaffen ;-)

Eigenlijk is de vraag hierop ontzettend simpel. Ik ga je natuurlijk niet vertellen hoe je je flesjes moet uitkoken, want hierin heeft iedereen zijn eigen draai. Maar wel ga ik je vertellen hoe je die vervelende aanslag uit je flesjes krijgt of eigenlijk, voorkomt. Let op: Ik heb geen idee hoe dit met een magnetron sterilisator werkt. Dit is dus puur en alleen voor het uitkoken van de flesjes in een pan(netje) water.

Met een flinke scheut azijn in het pannetje met water waar je flesjes en attributen in zitten is het probleem van de aanslag verdwenen! Eerlijk, ik heb deze grootmoeders tip zelf niet bedacht, maar hij is hier niet meer weg te denken. Zodra er flesjes uitgekookt worden, zoals Vajèn haar limo flesje blijft de aanslag achterwege door de azijn. De flesjes komen door deze simpele tip helder uit het gekookte water. Let wel op dat je naderhand met een flessenragger even de flesjes goed schoonmaakt. Geen enkele baby vind het lekker om tussendoor het drinken wat azijn te proeven ;-)

Dit had ik vanaf het begin met Vajèn al moeten weten, dat had mij een hoop gevloek en vooral tijd bespaart haha!


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.