Snelle tip - Aanslag in babyflesjes verwijderen

 photo DSCN2482_zpsfagtq45l.jpg


Als je zelf mama bent en te maken krijgt met flesjes uitkoken weet je waarschijnlijk wel wat ik bedoel met de "aanslag" in de titel. Geen idee waar ik het over heb? Lees dan even verder.


Sinds ik zelf mama ben heb ik nog nooit te maken gehad met een flessen sterilisator voor in de magnetron. Ik heb zelfs geen idee - what a shame? - wat het precies inhoudt, ha! Toen ik een lijstje maakte met spulletjes die wij nodig hadden stond zo een ding er ook trouwens ook niet op. Nu overigens weer niet. Waarom? Omdat wij zelf de beschikking hebben over pannen waarin je net zo goed en makkelijk je flesjes in kunt uitkoken. Als jij dus net als mij je flesjes uitkookt zul je weten dat er naarmate je de flesjes meer gebruikt een vreemde witte en poederige laag achter blijft in de flesjes. What the F is dat? Dit is aanslag (kalk) van het water. Hoe zorg je ervoor dat je na het uitkoken van je flesjes weer heldere flesjes tevoorschijn tovert? Behalve iedere week een andere fles aanschaffen ;-)

Eigenlijk is de vraag hierop ontzettend simpel. Ik ga je natuurlijk niet vertellen hoe je je flesjes moet uitkoken, want hierin heeft iedereen zijn eigen draai. Maar wel ga ik je vertellen hoe je die vervelende aanslag uit je flesjes krijgt of eigenlijk, voorkomt. Let op: Ik heb geen idee hoe dit met een magnetron sterilisator werkt. Dit is dus puur en alleen voor het uitkoken van de flesjes in een pan(netje) water.

Met een flinke scheut azijn in het pannetje met water waar je flesjes en attributen in zitten is het probleem van de aanslag verdwenen! Eerlijk, ik heb deze grootmoeders tip zelf niet bedacht, maar hij is hier niet meer weg te denken. Zodra er flesjes uitgekookt worden, zoals Vajèn haar limo flesje blijft de aanslag achterwege door de azijn. De flesjes komen door deze simpele tip helder uit het gekookte water. Let wel op dat je naderhand met een flessenragger even de flesjes goed schoonmaakt. Geen enkele baby vind het lekker om tussendoor het drinken wat azijn te proeven ;-)

Dit had ik vanaf het begin met Vajèn al moeten weten, dat had mij een hoop gevloek en vooral tijd bespaart haha!