Doorgaan naar hoofdcontent

Quinta Alma Ecologische Retreat Boerderij in Aljezur Portugal

We hebben allemaal wel dromen en ik ben van mening dat iedere droom tot werkelijkheid gebracht kan worden met de juiste mindset en middelen. Dat moeten de eigenaren van de Ecoligische Retreat Boerderij Quinta Alma in Aljezur ook hebben gedacht. Wij kwamen dit pareltje tegen en werden opslag verliefd. Alle teugels los laten, stekkers uit het stopcontact en weer even terug naar jezelf omringt door natuur. Geloof ons, dat wil je. Nu! Middenin de berglandschappen vind je Quinta Alma . Een boerderij omringt door 50 hectare grond. Ondanks dat je omringt bent met natuur is er op 3,7 kilometer het Kasteel van Aljezur te bezichtigen. Dit middeleeuwse kasteel verdient zeker een plekje in je must see notitieboekje. Op 8 kilometer van Quinta Alma vind je Arrifana Beach . Voor de échte surfers onder ons zeker de moeite waard om je surfplank uit te gooien. Maar heb je niets met surfen is dit eveneens een fantastische plek om te bezoeken tussen de hoge rotsen en gebergten. Maar om te zwemmen hoef j

How to - zorgen voor je bikini & badpak

 photo CIMG1669_zps38f7b843.jpg

Vaak gaat een bikini of badpak krap aan een hele zomer mee, maar was je ze verkeerd? Dan heb je niet erg lang plezier van je zwemkleding. Of je nou een goedkopere of duurdere badpak/bikini hebt gekocht, je wil je zwemkleding niet na een paar keer dragen al weg moeten gooien. Ondanks dat ikzelf goed kan slagen voor bikini's bij H&M neemt niet weg dat ik er extra zuinig op ben als ze lekker zitten, want we weten allemaal dat het altijd een hele opgave is om een goed zittende bikini/badpak te vinden. 
 


Het zomer zonnetje heeft zich al flink laten zien, een goed moment om wat handige tips door te nemen om te zorgen dat je langer plezier kunt hebben van je bikini of badpak.

1. Koud water - Probeer zo snel mogelijk na het zwemmen je zwemkleding in een koude bak met water te leggen. Doe dit iedere keer na het zwemmen. Vooral je als je hebt gezwommen in chloor en zoutwater.

2. Hand was - Nadat je zwemkleding heeft geweekt in koud water kun je je zwemkleding gaan wassen, niet met de wasmachine, maar met de hand. Door de wasmachine kan zwemkleding uitrekken en op ten duur gaan vervagen. Dat laatste is iets wat we natuurlijk helemaal niet willen. Om je zwemkleding met de hand te wassen kun je het beste kiezen voor een wasmiddel als Neutral. 

3. Uitknijpen - Na het wassen van je zwemkleding moet je deze uitknijpen. Doe dit wel voorzichtig! Niet draaien zoals je bijvoorbeeld met een vaatdoek zou doen. De vorm van je zwemkleding moet wel blijven zoals het is. Zachtjes knijpen! 

4. Drogen - Nu moet je zwemkleding nog drogen. Dit doe je niet in de droger! Hetzelfde verhaal als de wasmachine, ook de droger kan de kleuren, vorm en elastiek uit je zwemkleding halen. In plaats daarvan leg je je zwemkleding in huis -dus niet ergens in de zon- op een handdoek zodat je zwemkleding rustig kan drogen. Zorg dat je zwemkleding helemaal goed droog is voordat je het opruimt. De zwemkleding moet minimaal een hele dag drogen aan de lucht. Dit om de vorm van de zwemkleding terug te laten trekken.

Meer tips

5. Azijn - Heb je een nieuwe bikini of badpak? Voordat je deze aantrekt leg je je bikini/badpak  koud water met een scheut azijn.  Even laten weken en je zult zien dat de kleuren langer mooi blijven. Dit kun je trouwens ook proberen bij je badhanddoeken, deze willen ook nog wel eens verkleuren.  

6. Meer bikini's of badpakken - Zorg ervoor dat je minstens 2 bikini's of badpakken heb. Zo kun je de één laten drogen na het wassen en kun je de ander aantrekken als je gaat zwemmen.

7. Zwemkleding inrollen - Misschien ken je het nog wel van vroegen, je zwemkleding inrollen in je handdoek of misschien doe je dat nu nog?! Vooral als je hebt gezwommen in chloor en je badkleding inrolt in je handdoek vreet de chloor alleen maar meer in je zwemkleding. Je kunt er dan beter voor kiezen om je zwemkleding in een plastic zakje te stoppen.

Met deze tips moet jij in ieder geval dit seizoen nog kunnen genieten van je zwemkleding! Ik pas deze tips nu al een tijdje toe bij mijn bikini's en ik merk duidelijk verschil. Normaal stopte ik de bikini's altijd in de wasmachine en waren ze binnen no time helemaal vervaagd en had ik een soort see trough bikini, ugh! Zoals ik al zei, 9 van de 10 keer koop ik mijn bikini's bij H&M, maar zelfs deze bikini's leven langer! 

Heb jij iets aan deze tips? Hoe was jij normaal altijd je zwemkleding? 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.