Stiekem zou ik dit willen veranderen aan mijzelf

Je bent perfect zoals je bent. Iets wat ik met enige regelmaat probeer mezelf wijs te maken. Het heeft twee kanten, niemand is perfect maar voor jezelf kun je je wel perfect voelen. Ik struggle al jaaaaaren met een aantal zaken waar ik behoorlijk onzeker van kan worden. Sommige momenten is het up top en andere momenten valt het weer en kan ik prima met mijzelf door 1 door. Alles valt en staat met zelfliefde. Goed, dat is ander verhaal. Wel ga ik je meenemen in mijn onzekerheid wat betreft mijn lichaam en de dingen die daarbij horen.

Mijn lovehandles om maar meteen met de deur in huis te vallen. Zolang ik mij kan herinneren zitten die dingen daar. Toen ik veel sportte waren ze aanzienlijk geslonken. Maar 5 zwangerschappen heeft ook niet erg veel goeds gedaan voor dit stukje van mijn lijf. Working on it. Maar neemt niet weg dat ik ze het liefst het raam uit zou gooien. Ze gewoon super onhandig. Een high waisted jeans? Schrijf dat maar op je buik. Past net niet. Nou zijn bepaalde oefenin…

How to - zorgen voor je bikini & badpak

 photo CIMG1669_zps38f7b843.jpg

Vaak gaat een bikini of badpak krap aan een hele zomer mee, maar was je ze verkeerd? Dan heb je niet erg lang plezier van je zwemkleding. Of je nou een goedkopere of duurdere badpak/bikini hebt gekocht, je wil je zwemkleding niet na een paar keer dragen al weg moeten gooien. Ondanks dat ikzelf goed kan slagen voor bikini's bij H&M neemt niet weg dat ik er extra zuinig op ben als ze lekker zitten, want we weten allemaal dat het altijd een hele opgave is om een goed zittende bikini/badpak te vinden. 
 


Het zomer zonnetje heeft zich al flink laten zien, een goed moment om wat handige tips door te nemen om te zorgen dat je langer plezier kunt hebben van je bikini of badpak.

1. Koud water - Probeer zo snel mogelijk na het zwemmen je zwemkleding in een koude bak met water te leggen. Doe dit iedere keer na het zwemmen. Vooral je als je hebt gezwommen in chloor en zoutwater.

2. Hand was - Nadat je zwemkleding heeft geweekt in koud water kun je je zwemkleding gaan wassen, niet met de wasmachine, maar met de hand. Door de wasmachine kan zwemkleding uitrekken en op ten duur gaan vervagen. Dat laatste is iets wat we natuurlijk helemaal niet willen. Om je zwemkleding met de hand te wassen kun je het beste kiezen voor een wasmiddel als Neutral. 

3. Uitknijpen - Na het wassen van je zwemkleding moet je deze uitknijpen. Doe dit wel voorzichtig! Niet draaien zoals je bijvoorbeeld met een vaatdoek zou doen. De vorm van je zwemkleding moet wel blijven zoals het is. Zachtjes knijpen! 

4. Drogen - Nu moet je zwemkleding nog drogen. Dit doe je niet in de droger! Hetzelfde verhaal als de wasmachine, ook de droger kan de kleuren, vorm en elastiek uit je zwemkleding halen. In plaats daarvan leg je je zwemkleding in huis -dus niet ergens in de zon- op een handdoek zodat je zwemkleding rustig kan drogen. Zorg dat je zwemkleding helemaal goed droog is voordat je het opruimt. De zwemkleding moet minimaal een hele dag drogen aan de lucht. Dit om de vorm van de zwemkleding terug te laten trekken.

Meer tips

5. Azijn - Heb je een nieuwe bikini of badpak? Voordat je deze aantrekt leg je je bikini/badpak  koud water met een scheut azijn.  Even laten weken en je zult zien dat de kleuren langer mooi blijven. Dit kun je trouwens ook proberen bij je badhanddoeken, deze willen ook nog wel eens verkleuren.  

6. Meer bikini's of badpakken - Zorg ervoor dat je minstens 2 bikini's of badpakken heb. Zo kun je de één laten drogen na het wassen en kun je de ander aantrekken als je gaat zwemmen.

7. Zwemkleding inrollen - Misschien ken je het nog wel van vroegen, je zwemkleding inrollen in je handdoek of misschien doe je dat nu nog?! Vooral als je hebt gezwommen in chloor en je badkleding inrolt in je handdoek vreet de chloor alleen maar meer in je zwemkleding. Je kunt er dan beter voor kiezen om je zwemkleding in een plastic zakje te stoppen.

Met deze tips moet jij in ieder geval dit seizoen nog kunnen genieten van je zwemkleding! Ik pas deze tips nu al een tijdje toe bij mijn bikini's en ik merk duidelijk verschil. Normaal stopte ik de bikini's altijd in de wasmachine en waren ze binnen no time helemaal vervaagd en had ik een soort see trough bikini, ugh! Zoals ik al zei, 9 van de 10 keer koop ik mijn bikini's bij H&M, maar zelfs deze bikini's leven langer! 

Heb jij iets aan deze tips? Hoe was jij normaal altijd je zwemkleding?