Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Waar kun je lippenbalsem nog meer voor gebruiken?

 photo kim375_zps7fd0af35.jpg

Ik zonder lippenbalsem? Dat bestaat niet! Ik vergeet nog liever mijn sleutels dan zonder lippenbalsem de deur uit te lopen. Overal in huis slingeren er een paar rond zodat ik er altijd eentje binnen handbereik heb. Ook in mijn tassen vind je er minstens een paar en dan hebben we het nog niet eens gehad over mijn jassen haha. Maar wist je ook dat je lippenbalsem voor veel meer kunt gebruiken dan alleen voor je lippen? Dat maakt mijn lichte verslaving beter begrijpbaar denk ik haha. Vandaag deel ik met jullie een aantal handige tips om lippenbalsems op andere manieren te gebruiken die je misschien nog niet wist.


Ik gebruik zelf het liefst een niet getinte lippenbalsem. Als je de tips alles hebt gelezen begrijp je meteen waarom. Ik ben dol op de coconut care lippenbalsem van Action. Een echte favoriet! Hoewel de hurraw lippenbalsems ook behoorlijk favoriet zijn, maar deze hebben allemaal een smaakje. Dat maakt voor de lippen natuurlijk niet uit, lekker juist maar voor  sommige tips hieronder zijn getinte balsems iets minder geschikt.

 photo kim374_zps2e10e9dc.jpg

♥ Niets vervelender dan verkouden zijn en door het snuiten met een schrale en rode neus rond te lopen. Lippenbalsem is the key! Bye bye rode neus.

♥ Door de koude wintermaanden kan je haar misschien wel een opkikkertje gebruiken, vooral de droge puntjes. Verdeel een klein beetje lippenbalsem in de droge haar puntjes en je ziet meteen resultaat.

♥ Om nog even in de haar sferen te blijven. Als je toch lippenbalsem bij je hebt en je hebt net je haar gedaan, stapt op de fiets en bij plaats van bestemming heb je overal rond springende haartjes. Een beetje lippenbalsem om de springende haartjes te temmen doet wonderen en is stukken beter dan je haar weer in model brengen met water.

♥ Altijd met het verven van je haar komt er verf op je huid langs je haar rand, niet erg charmant en ook moeilijk weer te verwijderen. Smeer voor het verven lippenbalsem tegen je haar rand aan. Zo voorkom je een vlekkerige hoofdhuid.

♥ Bijna iedereen heeft wel eens last van droge ellebogen, droge knietjes of droge handen. Altijd handig als je lippenbalsem bij de hand hebt om deze plekjes hiermee in te smeren. Scheelt een grote pot crème in je handtas! photo kim376_zpsa3fdf022.jpg

♥ Nagelriemen moet je goed verzorgen, dit kun je doen met een nagelriem olie, maar lippenbalsem is een perfect alternatief.

♥ Geen wenkbrauw gel bij de hand? Pak je lippenbalsem om je wenkbrauw haartjes te temmen.

♥ Niets is rottiger dan jezelf per ongeluk snijden met een scheermesje tijdens het scheren van je benen, armen of oksels. Om het wondje meteen te laten stoppen met bloeden kun je het wondje aanstippen met lippenbalsem. Natuurlijk ook handig voor de mannen die zich ook nog wel eens willen snijden tijdens het scheren.

♥ Tijd om oogschaduw aan te brengen, maar je primer is helemaal op. Wat nu? Lippenbalsem werkt als een goede vervanger!

♥ Heb je snel last van blaren als je schoenen aan hebt waar je geen sokken in kunt dragen? Lippenbalsem to the rescue! Smeer de binnenkant van schoenen in bij de hiel met lippenbalsem. Dit helpt blaren voorkomen.

♥ In plaats van oogcrème 's avonds aan te brengen kun je een keer lippenbalsem gebruiken als vervanger.

♥ De meesten onder ons zullen dit probleem herkennen als je ringen draagt. Je krijgt die ring met geen mogelijkheid van je vinger af. En nu? Met lippenbalsem krijg je je ring met een poep en zucht af. Lucky you for bringing the lip balm with you!

♥ Lippenbalsem op een rits smeren die moeilijk open en dicht gaat maakt je rits weer soepel en zo sta je niet meer minuten lang te knoeien met die rits.

♥ Wil jij  je schoenen weer helemaal laten glimmen? Smeer een klein beetje lippenbalsem op je schoenen en wrijf dit in met een doekje. Stukken goedkoper als schoenpoets toch?!


Naast Bio-Oil is er nog een wondermiddel, lippenbalsem!

 photo kim375_zpsb9b16da3.jpg


Welke van deze tips gebruik jij zelf al regelmatig? 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.