Vicks 10 keer anders gebruiken

 photo CAM00423_zps029dae50.jpg

Als ik zeg Vicks weet je vast en zeker wat ik bedoel. Hét middeltje om je luchtwegen open te maken als je verkouden bent. Gelukkig -even afkloppen- ben ik niet vaak verkouden, maar mocht het virus toch binnendringen dan staat er standaard op mijn nachtkastje een Vicks potje. Maar, wist je dat je Vicks voor veel meer kan gebruiken dan alleen het vrijmaken van je luchtwegen tijdens een verkoudheid? Voor gebarsten lippen bijvoorbeeld of wat dacht je van roos in je haar? Vandaag deel ik met jullie een aantal tips.
Zachte voeten
Om je voeten net dat beetje extra te geven met dit koude weer ga je als volgt te werk. Je smeert voor je gaat slapen je voeten helemaal in met Vicks. Laat het niet opdrogen, maar trek meteen schone sokken aan. Tijd voor je schoonheidsslaapje... De vicks heeft nu de hele nacht de tijd gehad om in te trekken. 'S morgens na het uitrekken van je sokken zijn je voeten zo ontzettend zacht. Ook werkt vicks tegen gebarsten hielen/voetzolen. Herhaal dan bovenstaande stappen een aantal keer per week.

♥ Hoofdpijn
Hoofdpijn vermijd je liever, maar als er dan toch sneaky een hoofdpijn op komt zetten kun je in plaats van naar een ibu of molletje grijpen eerst eens vick proberen. Je smeert een klein beetje vicks op je voorhoofd en je beide slapen. Door de menthol die in vicks verwerkt zit zal de spanning op je voorhoofd en de hoofdpijn minder worden binnen een paar minuten. 

Muggen
Ondanks dat het nu geen weer meer is voor muggen kun je dit natuurlijk wel onthouden als je op vakantie gaat naar het buitenland of voor volgend jaar zomer. Je kunt een muggenspray aanschaffen, maar als je toch vicks in huis hebt kun je net zo goed naar de vicks grijpen. Stuk goedkoper. Smeer hier en daar op lichaam een beetje vicks om de muggen uit je buurt te houden. Ben je wel gebeten door een rot mug? Smeer de beet dan in met een beetje vicks zodat de beet sneller weggaat. 

♥ Spierpijn
Als je hebt gesport heb je 9 van de 10 keer ontzettende spierpijn. Vicks is je redder in nood! Smeer de plekken in waar je spierpijn hebt. De vicks zal de spanning uit je lichaam halen. Ook kun je voor je spierpijn Tijgerbalsem gebruiken. Dit gebruik ik zelf ook regelmatig als mijn spierpijn niet te houden is. 

♥ Schimmelnagels
Vicks zou je kunnen helpen bij schimmelsnagels. Ik heb Google weer als mijn beste vriend gebruikt en er zijn een hoop mensen die zweren bij Vicks als zij last hebben van schimmelnagels. Zelf heb ik het niet kunnen proberen omdat ik geen last heb -of gehad- van schimmelnagels. Smeer de schimmelnagels in met vicks. De nagels zullen eerst donker kleuren. Dat betekend dat de vicks bezig is met de schimmel te doden. No worries, het donkere deel van je nagel groeit vanzelf weg. Doe als je je nagels hebt ingesmeerd met vicks wel een schone sokken aan zodat de vicks op zijn plek blijft. Het proberen waard en een stuk goedkoper dan verschillende middeltjes tegen schimmelnagels.

♥ Splinters & Sneetjes
Heb je een klein sneetje in je vinger of misschien wel een splinter? Ook dan is vicks je reddende engel. Doordat de kans groot is op infecties smeer je een klein beetje vicks op het sneetje of de plek waar je splinter in de huid zat. Dit versneld de tijd van de genezing.

♥ Nachtrust
Om jezelf zo een goed mogelijke nachtrust te bieden kun je een potje vicks open naast je kussen of op je nachtkastje laten staan. De lucht wordt dan verspreid door je slaapkamer. Op deze manier kun jij lang genieten van een je slaap. 

♥ Gebarsten Lippen
Nooit gedacht dat dit zou helpen. Zelf heb ik met dit koude weer erg veel last van gebarsten lippen. Het maakt dan ook niet uit hoe vet ik ze hou met lippenbalsem. Toen ik te hoorde kreeg dat je vicks kan gebruiken tegen gebarsten lippen moest ik het natuurlijk ook zelf proberen. Je smeert een klein beetje vicks op je lippen op de plek(ken) waar ze gebarsten zijn. In laten trekken en je zult verbaasd staan hoe snel de barstjes in je lippen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ik gok dat dit ook weer te maken heeft met menthol. Je zou bijna denken dat menthol een soort wonder middel is. 

♥ Roos
Iedereen heeft er vast wel eens last van, die vervelende roos in je haar. Als je anti-roos shampoo gebruikt en je de ingrediënten lijst leest zul je zien dat er altijd menthol in de shampoo verwerkt zit. De menthol zorgt ervoor dat de roos verdwijnt mits je het natuurlijk blijft herhalen. Geen anti-roos shampoo in huis? Vicks is here for you. Mix een een beetje vicks en een minerale olie met elkaar. Masseer dit mengsel in je haar en laat dit ongeveer 20 minuten inwerken. Daarna was je je haar met shampoo zoals normaal gesproken. Bye roos!

♥ Striae 
In plaats van dure middeltjes tegen striae kun je ook simpelweg vicks gebruiken. Je smeert de plekken op je lichaam waar de striae zit een aantal keer per week in met vicks. Na minimaal 2 weken zou je al duidelijk verschil moeten zien met daarvoor. Minder roodheid, waardoor de striae minder opvalt.

Dat zijn toch een hoop verschillende dingen waar je vicks nog meer voor kunt gebruiken. Vicks is verkrijgbaar bij drogisterijen en supermarkten. Ik gebruik zelf altijd de vicks van Trekpleister of Kruidvat eigen merk. Een fijn product voor meer dan alleen een verkoudheid blijkt maar weer.


Welke kende jij al en welke zou je een keer willen proberen?

 photo Vicks_zps86f6e252.jpg