Oude meubels pimpen + tips

 photo Meubelspimpen2_zpscbe22837.jpg

Een heel ander soort artikel dan normaal op Swil. Namelijk het pimpen van oude meubels. Ik ben compleet los gegaan op Marktplaats. Als een gek op meubels reageren die voor een prikkie weg mochten. Je moet er helaas wel als de kippen bij zijn anders heeft een anders het al voor je neus weggekaapt. Vandaag dus een artikel over het pimpen van oude meubels.

Ongeveer 2 weken geleden was ik op Marktplaats aan het rond klikken. Ik vond een ontzettend leuke eettafel met 4 stoelen in een landelijke stijl. Kort maar krachtig gezegd, alles mat wit of in een ral kleur met hier en daar een versiersel als een sticker of haakje. Leuk! Ik keek naar de prijs en daar zakte mijn kin van op het toetsenbord. Tsjeeminee, maar ik vond de tafel zo leuk dus ik klikte verder voor meer leuke landelijke meubels. Tot mijn verbazing staat heel marktplaats er vol mee en voor prijzen waar je portemonnee niet erg vrolijk van wordt. In bijna alle advertenties stond dat de meubels gerestyled waren. Sure, dat kan ik toch ook??

Vorige week zaterdag ging ik een kastje/dressoir ophalen die ik voor een kleine € 15.00 had gevonden. Helemaal leuk. Daarna doorgereden naar Action om wat verf spulletjes te halen en het pimpen kon beginnen.

 photo Ladenkastmakeover_zps4bc09005.jpg
Bron

Stom als ik ben heb ik geen voor foto's gemaakt van het kastje. Foutje bedankt! Ik heb nu meerdere laagjes verf op het kastje aangebracht en tot mijn verbazing mag ik mijzelf best wel een klein schouderklopje geven haha. Geen druipers of andere rarigheid. En dat met een normale kwast! Het kastje zelf was origineel grenen Nu dus helemaal mat wit, behalve het bovenblad. Die is nog steeds grenen. Het bovenblad wil ik namelijk gaan beitsen. Donker of licht, dat weet ik nog niet precies. Ik kan in ieder geval niet wachten tot mijn eigen gepimpte kastje helemaal klaar!

Ik ben achter internet gekropen en ben gaan zoeken naar leuke ideetjes voor het pimpen van meubels. Zo vond ik ook de ladenkast op de bovenste foto. Die kleur!! Perfect voor mijn kantoortje.

 photo cf57a598acdaaf9f930b5280eae1537f_zpsc40bbbc8.jpg
Bron

Ga maar eens kijken op sites als Pinterest, daar vind je duizenden voorbeelden en ideetjes. Ik heb inmiddels een apart mapje gemaakt en ben mijzelf rot aan het pinnen haha.

Ga opzoek naar oude meubels, misschien hebben een aantal familieleden of kennissen  nog wel het één ander staan en anders hebben we altijd nog Marktplaats. Laat je niet afschrikken door prijzen die mensen vragen voor een meubelstuk. Er valt namelijk altijd te onderhandelen. Gewoon doen! Laag beginnen en dan zie je wel waar het schip strand. Het is juist een leuke uitdaging om dat ene meubelstuk voor zo weinig mogelijk van jou te laten worden. Kijk wel naar meubels waar je niet honderden kilometers voor moet afleggen, anders lopen de kosten van het goedkope meubeltje toch nog hoog op!

 photo meubelmakeover_zps311d4f2b.jpg
Bron

Zo, nu heb je je meubelstuk en kun je aan de slag gaan. Waar begin je? Verf kopen, dat eerst. Als je al een kleur in gedachten hebt is dit natuurlijk makkelijk. Action heeft helaas geen beeldige kleuren, maar je kunt altijd zelf mengen. Mits je natuurlijk een neutrale kleur wilt als wit of beige.

Goede kwasten is een pre, echt waar. Dit scheelt je zoveel extra werk. Ik heb mijn kwasten gekocht bij Action. Ze hebben zwarte en grijs/witte kwasten. Ga niet voor de zwarte, dat zijn ontzettende krengen om mee te verven.Hoe raar het ook klinkt, zwarte kwasten geven je pas geschilderde oppervlak een hele rare tint. Mee oppassen dus.

Dan een roller, ook een pre als je grotere oppervlakken moet verven. Ik gebruikte eerder altijd de schuimrollers van Action, maar na wat speurwerk op het internet blijkt dat je beter een microvezel roller kunt gebruiken. Zo een zelfde soort roller als waar je een muur mee zou verven. Deze hebben ze ook bij Action. Als je dat allemaal hebt dan kun je aan de slag gaan met het verven. Ik ben geen expert op verfgebied, maar ik kan je wel mijn tips meegegeven die ik zelf heb toegepast om je meubel helemaal mooi egaal te krijgen zonder spuitbus te gebruiken.

Eerder had ik altijd erg veel moeite om witte verf egaal aan te brengen. Je zag altijd mijn kwaststrepen. Tot nu toe heb ik daar nog geen last van gehad. Hoe dan? Dunne laagjes verf aanbrengen. Niet in 1 keer een dikke kwak verf op je meubel smotsen. Zo droogt je verf ook sneller en je meubeltje wordt er gewoon een stuk mooier van. Het werkt! Je kunt beter iets langer bezig zijn dan dat je het gaat afraffelen. De lagen verf tussendoor goed laten drogen! Als je helemaal klaar bent kun je verder met pimpen. Wil je andere handgreepjes op meubel? Deze zijn eigenlijk overal wel verkrijgbaar. Kijk maar eens bij Ikea, Gamma, Praxis en zelfs Action heeft ze.


 photo ikeamakeover_zps9ea4fd8c.jpg
Bron

Mocht je nou helemaal geen meubels kunnen vinden op Marktplaats of vind je ze net wat aan de dure kant? Dan hebben we gelukkig altijd Ikea nog! Op bovenstaande foto zie je 4 verschillende kastjes, althans de kleuren zijn verschillend de kastjes zijn hetzelfde. Het grenen kastje wat je ziet is zoals je misschien al kunt vermoeden van Ikea en de andere 3 kastjes zijn compleet gepimpt met verf en andere greepjes. Jeetje wat een verschil he?! Ook erg leuk om je fantasie daarop de vrije loop te laten en wie weet kun jij je gepimpte kastje wel verkopen ;-) Zie je, eindeloos veel mogelijkheden!

Ik ben na dit artikel nog harder aan het balen dat ik geen voor foto's van mijn kastje heb gemaakt, boehoe! Zodra ik de mijne af heb zal ik jullie hem laten zien in een artikel. Zelf ben ik ontzettend benieuwd hoe hij eruit gaat zien als ie helemaal af is.

Heb jij wel eens gedacht om je meubels te pimpen? Wat zou  je voor meubelstuk willen op pimpen?