Stiekem zou ik dit willen veranderen aan mijzelf

Je bent perfect zoals je bent. Iets wat ik met enige regelmaat probeer mezelf wijs te maken. Het heeft twee kanten, niemand is perfect maar voor jezelf kun je je wel perfect voelen. Ik struggle al jaaaaaren met een aantal zaken waar ik behoorlijk onzeker van kan worden. Sommige momenten is het up top en andere momenten valt het weer en kan ik prima met mijzelf door 1 door. Alles valt en staat met zelfliefde. Goed, dat is ander verhaal. Wel ga ik je meenemen in mijn onzekerheid wat betreft mijn lichaam en de dingen die daarbij horen.

Mijn lovehandles om maar meteen met de deur in huis te vallen. Zolang ik mij kan herinneren zitten die dingen daar. Toen ik veel sportte waren ze aanzienlijk geslonken. Maar 5 zwangerschappen heeft ook niet erg veel goeds gedaan voor dit stukje van mijn lijf. Working on it. Maar neemt niet weg dat ik ze het liefst het raam uit zou gooien. Ze gewoon super onhandig. Een high waisted jeans? Schrijf dat maar op je buik. Past net niet. Nou zijn bepaalde oefenin…

8 tips tegen chippen van nagellak

 photo thumbnailnagellak_zps89db6e80.jpg

Na uren priegelen ben je eindelijk tevreden over je nagels. Je nagellak zit er mooi op! Maar, dat lijkt van korte duur te zijn want na 1 dag is er bijna geen nagellak meer te vinden op je nagel. Hmm, dat probleem kent bekend toch? Met het lakken van mijn nagels ben ik zelf altijd erg perfectionistisch. Omdat ik rechtshandig ben vind ik het een pokken klusje om mijn rechterhand met de linker te lakken. Hier ben ik minstens een halfuur mee zoet. Als het dan eindelijk is gelukt wil ik natuurlijk wel dat de nagellak zo lang mogelijk blijft zitten zonder chippen.Regelmatig pas ik dan wat kleine trucjes toe om het chippen van de nagellak tegen te gaan. Dit doe ik trouwens niet altijd. Voor bijvoorbeeld een feestje kan het ontzettend handig zijn. Toevallig heb ik net zelf mijn nagellak bak erbij gepakt en ben ik van plan een kleurtje aan te brengen op mijn nagels. Vandaag daarom 10 handige tips om die vervelende chips van je nagellak wat langer uit te stellen.


#1 Gezonde nagels
Misschien wel meteen de allerbelangrijkste tip, gezonde nagels. Op gezonde nagels blijft nagellak stukken langer zitten dan wanneer je totaal geen aandacht besteed aan je nagels. Zelf deed ik dit eerst ook niet, maar na een aantal keren naar een nagelstyliste geweest te zijn weet ik nu dat dit 1 van de belangrijkste punten is. Verzorging is alles!


#2 Dunne laagjes
Ook weer eentje die minstens zo belangrijk is om het chippen tegen te gaan. Dunne laagjes nagellak werkt 1- voor jezelf een stuk fijner en 2- je kunt zo meerdere laagjes opbouwen. Smots je meteen een dikke laag nagellak op je nagels dan krijgt de nagellak geen kans om te drogen en zal het lakje al snel gaan chippen.


#3 Droogtijd
Deze lijkt misschien vanzelfsprekend maar toch zul je jezelf er vaak genoeg op betrappen dat je nagellak eigenlijk nog helemaal niet droog is na 2 minuten. Je nagellak heeft ruime tijd nodig om goed te kunnen drogen. Zelf wil ik ook nog wel eens te snel iets oppakken, maar achteraf zit je met de gebakken peren.. al je werk voor niks!


#4 Base Coat
Geen base coat nodig? Think again! Het beschermt niet alleen je nagels het zorgt er ook voor dat je nagellak een basis heeft om zich nog beter te kunnen hechten. Zonder base coat geen happy end!


#5 Top Coat
Net als de Base Coat kun je ook niet zonder Top Coat. Als je geen zin hebt om alle stappen te volgen gebruik dan in ieder geval een top coat. En investeer daarbij ook in een goede top coat. Dit scheelt je zo ontzettend veel!  Had je mij dit 2 jaar geleden verteld, dan had ik je  uitgelachen haha. Laat de top coat goed drogen, minimaal een halfuur en breng na 2 dagen nogmaals een top coat aan.


#6 Desinfectie 
Ik draag altijd een klein flesje desinfectie mee in mijn handtas, standaard. Maar als je nagellak op je nagels hebt kun je de desinfectie beter achterwegen laten. Dit goedje droogt namelijk je nagellak uit en maakt ze klaar om te kunnen gaan chippen. Skippen dus die desinfectie. Kies in plaats daarvan voor een gewone handzeep.


#7 Vergeet de randjes niet
Ik denk dat deze toch wel de meestvoorkomende  vergissing is, de randjes van je nagels niet meenemen. Je pakt als het ware je nagellak in in een laagje van top coat dus waarom de bovenkant van je nagel niet? Dat kleine mini randje mag dan vaak worden overgeslagen, maar juist hierdoor wordt de kans alleen maar groter dat je nagellak sneller gaat chippen.


#8 Afwassen & Schoonmaken
Als je veel met je handen in het water zit is dit ├ęcht wel een must-do! Gebruik tijdens het afwassen of schoonmaken altijd handschoenen. Je weet wel, die rubberen roze of gele handschoentjes. Zo krijgt de nagellak geen kans om aangetast te worden door schoonmaakmiddel.


Mijn nagels zijn een regelrechte hell na jarenlang bijten zijn ze nu na 3 jaar nog steeds niet helemaal tip top in orde, maar met bovenstaande tips kan ook ik langer van mijn nagellak genieten ondanks mijn vreemde nagels. Just try! Het is misschien iets meer werk dan even snel je nagels lakken in dat ene leuke kleurtje, maar je hebt er meer plezier van.


Heb je iets aan deze tips? Welke paste jij zelf al toe?

Beeld