Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

8 tips tegen chippen van nagellak

 photo thumbnailnagellak_zps89db6e80.jpg

Na uren priegelen ben je eindelijk tevreden over je nagels. Je nagellak zit er mooi op! Maar, dat lijkt van korte duur te zijn want na 1 dag is er bijna geen nagellak meer te vinden op je nagel. Hmm, dat probleem kent bekend toch? Met het lakken van mijn nagels ben ik zelf altijd erg perfectionistisch. Omdat ik rechtshandig ben vind ik het een pokken klusje om mijn rechterhand met de linker te lakken. Hier ben ik minstens een halfuur mee zoet. Als het dan eindelijk is gelukt wil ik natuurlijk wel dat de nagellak zo lang mogelijk blijft zitten zonder chippen.Regelmatig pas ik dan wat kleine trucjes toe om het chippen van de nagellak tegen te gaan. Dit doe ik trouwens niet altijd. Voor bijvoorbeeld een feestje kan het ontzettend handig zijn. Toevallig heb ik net zelf mijn nagellak bak erbij gepakt en ben ik van plan een kleurtje aan te brengen op mijn nagels. Vandaag daarom 10 handige tips om die vervelende chips van je nagellak wat langer uit te stellen.


#1 Gezonde nagels
Misschien wel meteen de allerbelangrijkste tip, gezonde nagels. Op gezonde nagels blijft nagellak stukken langer zitten dan wanneer je totaal geen aandacht besteed aan je nagels. Zelf deed ik dit eerst ook niet, maar na een aantal keren naar een nagelstyliste geweest te zijn weet ik nu dat dit 1 van de belangrijkste punten is. Verzorging is alles!


#2 Dunne laagjes
Ook weer eentje die minstens zo belangrijk is om het chippen tegen te gaan. Dunne laagjes nagellak werkt 1- voor jezelf een stuk fijner en 2- je kunt zo meerdere laagjes opbouwen. Smots je meteen een dikke laag nagellak op je nagels dan krijgt de nagellak geen kans om te drogen en zal het lakje al snel gaan chippen.


#3 Droogtijd
Deze lijkt misschien vanzelfsprekend maar toch zul je jezelf er vaak genoeg op betrappen dat je nagellak eigenlijk nog helemaal niet droog is na 2 minuten. Je nagellak heeft ruime tijd nodig om goed te kunnen drogen. Zelf wil ik ook nog wel eens te snel iets oppakken, maar achteraf zit je met de gebakken peren.. al je werk voor niks!


#4 Base Coat
Geen base coat nodig? Think again! Het beschermt niet alleen je nagels het zorgt er ook voor dat je nagellak een basis heeft om zich nog beter te kunnen hechten. Zonder base coat geen happy end!


#5 Top Coat
Net als de Base Coat kun je ook niet zonder Top Coat. Als je geen zin hebt om alle stappen te volgen gebruik dan in ieder geval een top coat. En investeer daarbij ook in een goede top coat. Dit scheelt je zo ontzettend veel!  Had je mij dit 2 jaar geleden verteld, dan had ik je  uitgelachen haha. Laat de top coat goed drogen, minimaal een halfuur en breng na 2 dagen nogmaals een top coat aan.


#6 Desinfectie 
Ik draag altijd een klein flesje desinfectie mee in mijn handtas, standaard. Maar als je nagellak op je nagels hebt kun je de desinfectie beter achterwegen laten. Dit goedje droogt namelijk je nagellak uit en maakt ze klaar om te kunnen gaan chippen. Skippen dus die desinfectie. Kies in plaats daarvan voor een gewone handzeep.


#7 Vergeet de randjes niet
Ik denk dat deze toch wel de meestvoorkomende  vergissing is, de randjes van je nagels niet meenemen. Je pakt als het ware je nagellak in in een laagje van top coat dus waarom de bovenkant van je nagel niet? Dat kleine mini randje mag dan vaak worden overgeslagen, maar juist hierdoor wordt de kans alleen maar groter dat je nagellak sneller gaat chippen.


#8 Afwassen & Schoonmaken
Als je veel met je handen in het water zit is dit ├ęcht wel een must-do! Gebruik tijdens het afwassen of schoonmaken altijd handschoenen. Je weet wel, die rubberen roze of gele handschoentjes. Zo krijgt de nagellak geen kans om aangetast te worden door schoonmaakmiddel.


Mijn nagels zijn een regelrechte hell na jarenlang bijten zijn ze nu na 3 jaar nog steeds niet helemaal tip top in orde, maar met bovenstaande tips kan ook ik langer van mijn nagellak genieten ondanks mijn vreemde nagels. Just try! Het is misschien iets meer werk dan even snel je nagels lakken in dat ene leuke kleurtje, maar je hebt er meer plezier van.


Heb je iets aan deze tips? Welke paste jij zelf al toe?

Beeld

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.