We hebben allemaal wel dromen en ik ben van mening dat iedere droom tot werkelijkheid gebracht kan worden met de juiste mindset en middelen. Dat moeten de eigenaren van de Ecoligische Retreat Boerderij Quinta Alma in Aljezur ook hebben gedacht. Wij kwamen dit pareltje tegen en werden opslag verliefd. Alle teugels los laten, stekkers uit het stopcontact en weer even terug naar jezelf omringt door natuur. Geloof ons, dat wil je. Nu! Middenin de berglandschappen vind je Quinta Alma . Een boerderij omringt door 50 hectare grond. Ondanks dat je omringt bent met natuur is er op 3,7 kilometer het Kasteel van Aljezur te bezichtigen. Dit middeleeuwse kasteel verdient zeker een plekje in je must see notitieboekje. Op 8 kilometer van Quinta Alma vind je Arrifana Beach . Voor de échte surfers onder ons zeker de moeite waard om je surfplank uit te gooien. Maar heb je niets met surfen is dit eveneens een fantastische plek om te bezoeken tussen de hoge rotsen en gebergten. Maar om te zwemmen hoef j
Stampot, wie wordt er niet groot mee? Ik heb vandaag een easy as 1,2,3 recept voor je. Namelijk een zomerse andijvie stampot.
Het recept heb ik zo gemaakt zodat ik er twee dagen van kunnen eten. Je kunt dus de hoeveelheden zelf invullen.
Wat heb je nodig:
- Trostomaten
- Aardappels
- Andijvie
Natuurlijk beginnen we met het schillen van de aardappels. Een -peulen-schil!
Even goed omspoelen voor ze de pan ingaan. Ik heb gekozen voor kruimige aardappels. Dit maakt het stampen straks iets makkelijker.
In de stoompan met een beetje zout en stomen maar! Af en toe even in de aardappels prikken om te voelen of ze al gaar zijn.
De tomaatjes even afwassen en in kleine blokjes snijden. Je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf wilt.
Als de aardappels klaar zijn giet je ze af of als je een stoompan hebt, even in een grote pan kiepen. Dan heb je wat meer ruimte om te stampen.
Een paar kleine blokjes boter, snufje zout en een snufje peper en als laatst een klein beetje nootmuskaat. Dit is optioneel. Goed stampen totdat de grote brokken aardappel weg zijn.
Andijvie erbij en weer goed stampen totdat alles goed gemengd is.
Nu pakken we een omschep lepel en leggen we de stamper weg. De tomaatjes kunnen erbij.....
Goed omscheppen zodat de tomaatjes goed verdeeld zijn.
EET SMAKELIJK!