Zomerse stampot andijvie met tomaat

photo CIMG1706_zpsea186466.jpg

Stampot, wie wordt er niet groot mee? Ik heb vandaag een easy as 1,2,3 recept voor je. Namelijk een zomerse andijvie stampot. 

Het recept heb ik zo gemaakt zodat ik er twee dagen van kunnen eten. Je kunt dus de hoeveelheden zelf invullen. 



Wat heb je nodig:
- Trostomaten
- Aardappels
- Andijvie

Natuurlijk beginnen we met het schillen van de aardappels. Een -peulen-schil!

Even goed omspoelen voor ze de pan ingaan. Ik heb gekozen voor kruimige aardappels. Dit maakt het stampen straks iets makkelijker.

In de stoompan met een beetje zout en stomen maar! Af en toe even in de aardappels prikken om te voelen of ze al gaar zijn. 

De tomaatjes even afwassen en in kleine blokjes snijden. Je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf wilt. 

Als de aardappels klaar zijn giet je ze af of als je een stoompan hebt, even in een grote pan kiepen. Dan heb je wat meer ruimte om te stampen. 

Een paar kleine blokjes boter, snufje zout en een snufje peper en als laatst een klein beetje nootmuskaat. Dit is optioneel. Goed stampen totdat de grote brokken aardappel weg zijn. 

Andijvie erbij en weer goed stampen totdat alles goed gemengd is. 

Nu pakken we een omschep lepel en leggen we de stamper weg. De tomaatjes kunnen erbij.....

Goed omscheppen zodat de tomaatjes goed verdeeld zijn.


EET SMAKELIJK!