Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Zomerse stampot andijvie met tomaat

photo CIMG1706_zpsea186466.jpg

Stampot, wie wordt er niet groot mee? Ik heb vandaag een easy as 1,2,3 recept voor je. Namelijk een zomerse andijvie stampot. 

Het recept heb ik zo gemaakt zodat ik er twee dagen van kunnen eten. Je kunt dus de hoeveelheden zelf invullen. Wat heb je nodig:
- Trostomaten
- Aardappels
- Andijvie

Natuurlijk beginnen we met het schillen van de aardappels. Een -peulen-schil!

Even goed omspoelen voor ze de pan ingaan. Ik heb gekozen voor kruimige aardappels. Dit maakt het stampen straks iets makkelijker.

In de stoompan met een beetje zout en stomen maar! Af en toe even in de aardappels prikken om te voelen of ze al gaar zijn. 

De tomaatjes even afwassen en in kleine blokjes snijden. Je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf wilt. 

Als de aardappels klaar zijn giet je ze af of als je een stoompan hebt, even in een grote pan kiepen. Dan heb je wat meer ruimte om te stampen. 

Een paar kleine blokjes boter, snufje zout en een snufje peper en als laatst een klein beetje nootmuskaat. Dit is optioneel. Goed stampen totdat de grote brokken aardappel weg zijn. 

Andijvie erbij en weer goed stampen totdat alles goed gemengd is. 

Nu pakken we een omschep lepel en leggen we de stamper weg. De tomaatjes kunnen erbij.....

Goed omscheppen zodat de tomaatjes goed verdeeld zijn.


EET SMAKELIJK!


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.