Doorgaan naar hoofdcontent

Recept - Zomerse stampot andijvie met tomaat

 photo CIMG1706_zpsea186466.jpg

Wow, het allereerste foodie recept op Swil! Dat is wel een feestje waard toch? Haha. Jeen en ik zijn de laatste tijd helemaal into koken. Meestal, als Jeen niet met zijn werk zit - koken wij samen. En we proberen ook steeds meer verschillende dingen uit. Als je samenwoont is het soms wel erg lastig om iets origineels te bedenken voor het avondeten, een beetje creatief zijn hoort erbij. 



Beide zijn wij gek op andijvie stampot, maar met de temperaturen van afgelopen dagen wil je nog wel in het zomer sfeertje blijven en voeg je gewoon iets extra toe aan de stampot, bijvoorbeeld tomaten. 
Vandaag laten wij stap voor stap zien hoe jij binnen no-time een zomerse stampot andijvie met tomaatjes op tafel zet! 

Het recept hebben wij zo gemaakt zodat wij er 2 dagen van kunnen eten. Je kunt dus de hoeveelheden zelf invullen. 



Wat heb je nodig:
- Trostomaten
- Aardappels
- Andijvie

Voor het vlees hebben wij gekozen voor een varkensschnitzel.




Natuurlijk beginnen we met het schillen van de aardappels. Een -peule-schil!


Even goed omspoelen voor ze de pan ingaan. Wij hebben trouwens gekozen voor kruimige aardappels. Dit maakt het stampen straks iets makkelijker.


In de stoompan met een beetje zout en stomen maar! Af en toe even in de aardappels prikken om te voelen of ze al gaar zijn. 



Dan wassen we de tomaten. Je kunt er ook voor kiezen om kleinere tomaten te nemen, maar deze grotere zijn ietwat steviger. Wel zo makkelijk met snijden. 


Even wassen.....



En in kleine blokjes snijden. Je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf wilt. 




Als de aardappels klaar zijn kun je ze afgieten of als je een stoompan hebt, even in een grote pan omgooien. Dan heb je wat meer ruimte om te stampen. 


Een paar kleine blokjes boter, snufje zout en een snufje peper en als laatst een klein beetje nootmuskaat. Dit is optioneel. Goed stampen totdat de grote brokken aardappel weg zijn. 


Andijvie erbij en weer goed stampen totdat alles goed gemengd is. 


Nu pakken we een omschep lepel en leggen we de stamper weg. De tomaatjes kunnen erbij.....


goed omscheppen zodat de tomaatjes goed verdeeld zijn en dan kunnen we opscheppen!


Het bord van Jeen die nog wat jus erbij heeft gedaan. 


En mijn bord zonder jus! Om je vingers bij op te eten... jummmmie!! 

EET SMAKELIJK!

Zouden jullie het leuk vinden om vaker dit soort artikelen te lezen op Swil? 


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.