Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Recept - Zomerse stampot andijvie met tomaat

 photo CIMG1706_zpsea186466.jpg

Wow, het allereerste foodie recept op Swil! Dat is wel een feestje waard toch? Haha. Jeen en ik zijn de laatste tijd helemaal into koken. Meestal, als Jeen niet met zijn werk zit - koken wij samen. En we proberen ook steeds meer verschillende dingen uit. Als je samenwoont is het soms wel erg lastig om iets origineels te bedenken voor het avondeten, een beetje creatief zijn hoort erbij. Beide zijn wij gek op andijvie stampot, maar met de temperaturen van afgelopen dagen wil je nog wel in het zomer sfeertje blijven en voeg je gewoon iets extra toe aan de stampot, bijvoorbeeld tomaten. 
Vandaag laten wij stap voor stap zien hoe jij binnen no-time een zomerse stampot andijvie met tomaatjes op tafel zet! 

Het recept hebben wij zo gemaakt zodat wij er 2 dagen van kunnen eten. Je kunt dus de hoeveelheden zelf invullen. Wat heb je nodig:
- Trostomaten
- Aardappels
- Andijvie

Voor het vlees hebben wij gekozen voor een varkensschnitzel.
Natuurlijk beginnen we met het schillen van de aardappels. Een -peule-schil!


Even goed omspoelen voor ze de pan ingaan. Wij hebben trouwens gekozen voor kruimige aardappels. Dit maakt het stampen straks iets makkelijker.


In de stoompan met een beetje zout en stomen maar! Af en toe even in de aardappels prikken om te voelen of ze al gaar zijn. Dan wassen we de tomaten. Je kunt er ook voor kiezen om kleinere tomaten te nemen, maar deze grotere zijn ietwat steviger. Wel zo makkelijk met snijden. 


Even wassen.....En in kleine blokjes snijden. Je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf wilt. 
Als de aardappels klaar zijn kun je ze afgieten of als je een stoompan hebt, even in een grote pan omgooien. Dan heb je wat meer ruimte om te stampen. 


Een paar kleine blokjes boter, snufje zout en een snufje peper en als laatst een klein beetje nootmuskaat. Dit is optioneel. Goed stampen totdat de grote brokken aardappel weg zijn. 


Andijvie erbij en weer goed stampen totdat alles goed gemengd is. 


Nu pakken we een omschep lepel en leggen we de stamper weg. De tomaatjes kunnen erbij.....


goed omscheppen zodat de tomaatjes goed verdeeld zijn en dan kunnen we opscheppen!


Het bord van Jeen die nog wat jus erbij heeft gedaan. 


En mijn bord zonder jus! Om je vingers bij op te eten... jummmmie!! 

EET SMAKELIJK!

Zouden jullie het leuk vinden om vaker dit soort artikelen te lezen op Swil?