Diy - Kledingverfrisser

 photo CIMG0972_zps0261cb70.jpg

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.


 photo CIMG0970_zps63c26692.jpgVandaag laat ik jullie zien hoe zelf makkelijk en snel je eigen kledingverfrisser kunt maken. Handig toch? Ik doe het zelf regelmatig en zo kun je ook nog je eigen geur bepalen. Als je niet gek bent op teddy Robijn dan kies je een geur die je lekkerder vind. Je hebt alleen een leeg spray flesje nodig. Ik heb een lege van Robijn hiervoor gebruikt en natuurlijk voor de geur, een wasverzachter die je erg lekker vind ruiken.

 photo CIMG0971_zps107d86f1.jpg

Zorg dat je het spray flesje goed schoon hebt gemaakt. Als je een flesje gebruikt waar al kledingverfrisser in heeft gezeten is het niet perse nodig. Je kunt bijvoorbeeld ook een plantenspuit gebruiken. Die is eigenlijk overal wel verkrijgbaar.

 photo CIMG0972_zps204d79c3.jpg

Ik gebruikte een kleine maatbeker, maar naar de cijfers hoe je niet te kijken. Je wilt niet dat je kleding gaat plakken dus zou ik er niet teveel in doen. Je kunt er altijd nog iets bij schenken voor nog meer geur. Ik gebruik een klein beetje zoals je kunt zien op de foto hierboven.

 photo CIMG0973_zps0908e9f0.jpg

Dan vul ik de rest van het bekertje met water. Je kunt ook een normale beker/glas pakken, maar dat gaat dan wat moeilijker worden met schenken.

 photo CIMG0974_zpsb9484281.jpg

Helemaal vol laten lopen met water. Als het mengsel niet te dik is heb je het goed gedaan. De verfrisser moet natuurlijk wel kunnen sprayen zonder verstoppingen.

 photo CIMG0975_zpsdfb7adb7.jpg

Gier het mengsel van water en wasverzachter in je spray flesje.

 photo CIMG0976_zps6be970c3.jpg

En klaar ben je! How easy cake was dat? De kledingverfrisser kun je erg lang bewaren als je hem regelmatig gebruikt en  het water met de wasverzachter in beweging komt. Dit Robijn flesje met mijn eigen mengsel staat altijd in de keuken en spray meerdere keren per dag, gewoon omdat het zo lekker ruikt ;-)

 photo CIMG0977_zps0c66e59f.jpg

Het kleine beetje wat ik over heb gehouden schenk ik weer in een kleiner flesje die ik altijd mee heb in mijn tas om onderweg ook te kunnen sprayen als het nodig is haha! Ik ben op alles voorbereid, maar ideaal is het zeker.

 photo CIMG0978_zps5c25575e.jpg

Gebruik jij wel eens een kledingverfrisser? Heb je iets gehad aan deze diy?