Doorgaan naar hoofdcontent

Quinta Alma Ecologische Retreat Boerderij in Aljezur Portugal

We hebben allemaal wel dromen en ik ben van mening dat iedere droom tot werkelijkheid gebracht kan worden met de juiste mindset en middelen. Dat moeten de eigenaren van de Ecoligische Retreat Boerderij Quinta Alma in Aljezur ook hebben gedacht. Wij kwamen dit pareltje tegen en werden opslag verliefd. Alle teugels los laten, stekkers uit het stopcontact en weer even terug naar jezelf omringt door natuur. Geloof ons, dat wil je. Nu! Middenin de berglandschappen vind je Quinta Alma . Een boerderij omringt door 50 hectare grond. Ondanks dat je omringt bent met natuur is er op 3,7 kilometer het Kasteel van Aljezur te bezichtigen. Dit middeleeuwse kasteel verdient zeker een plekje in je must see notitieboekje. Op 8 kilometer van Quinta Alma vind je Arrifana Beach . Voor de échte surfers onder ons zeker de moeite waard om je surfplank uit te gooien. Maar heb je niets met surfen is dit eveneens een fantastische plek om te bezoeken tussen de hoge rotsen en gebergten. Maar om te zwemmen hoef j

Krullen maken met aluminium folie en een stijltang

Photobucket

Ik liet jullie al even mee spieken op Facebook voor het weekend. Ik ging aan de slag met een rol aluminium folie en mijn stijltang voor een flinke bos krullen. Is een keer iets anders dan mijn steile lokken. Het was de eerste keer, maar onwijs easy peasy. Iedereen met een stijltang en aluminium folie krijgt het voor elkaar. Wil je weten hoe ik bovenstaande look heb gemaakt? Lees dan even verder.Photobucket

Wat heb je nodig?
- Aluminium folie
- Stijltang
- (volume) Mouse
- Haarlak

Je knipt een aantal (grote) vierkanten uit de aluminium folie. Zorg dat je er genoeg knipt en maak ze niet té klein. Je haar moet er goed in kunnen passen. Gebruik een goede mouse en haarlak. Ik heb gekozen voor de mouse en haarlak van Nivea waar ik eerder over schreef. heb je dat artikel gemist, hier kun je hem terug lezen. Let's start!

Photobucket

Ten eerste zorg je ervoor dat je haren klit vrij zijn. Kam ze dus goed door net zo lang tot er geen klit meer te bekennen is. Vervolgens breng je de mouse aan in je haar. Je mag best een flinke toef aanbrengen. Zo blijven de krullen beter en langer zitten.

Photobucket Photobucket

Links: 
Verdeel je haar op de manier hoe jij het het makkelijkst vind. Ik heb mijn haar in 2 delen verdeeld. Dit werkt voor mij het lekkerst. Het ene deel zet je vast met een elastiek of speldje en het andere deel laat je los hangen.

Rechts:
De grote van de pluk haar ie je pakt hangt af van de grote van de krul die je wilt creëren. Ik heb beide gepakt, wat grotere plukken en af en toe een iets kleinere pluk ertussendoor.Photobucket
Photobucket

Links:
Draai de pluk haar om  2 of 3 vingers heen zodat je een soort donut ring krijgt. Voor kleinere krullen draai je de pluk om 1 vinger, voor weer iets groter draai je de pluk om 2 vingers etc. Ik gebruikte voor de meeste krullen 2 vingers en tussendoor draaide ik een paar plukje om 3 vingers heen.

Rechts: 
Klem de folie om de rondgedraaide pluk haar heen. Goed stevig aandrukken is een must! Als je hem te los om de pluk vouwt heb je grote kans dat de folie loslaat.

Photobucket Photobucket

Links: 
Bovenstaande stap herhaal je tot al het haar aan de ene kant helemaal ingepakt is in aluminium folie.

Rechts: 
Zorg dat je stijltang al op temperatuur is voordat je hem gaat gebruiken. Pak je stijltang en plaats de aluminium folie tussen je stijltang. Houdt de stijltang een paar seconde goed gedrukt op de folie. Ongeveer 10 seconden.


Photobucket

Wacht tot de folie helemaal is afgekoeld dan schuif je ze makkelijk uit je haar zonder dat je een pluk haar mee trekt. Pas wel op, want de folie is erg heet!

Photobucket Photobucket

Curly wurly it is! Zorg dat je de haarlak in de aanslag hebt om meteen een paar flinke spuiten aan te brengen op je krullen. Als je net als mij erg zwaar haar hebt, heb je heel wat haarlak nodig om te zorgen dat de krullen niet meteen weer uitzakken als je stap buiten de deur zet. Je kunt ervoor kiezen om de krullen uit te kamen of voorzichtig uit elkaar te trekken, maar dit heb ik zelf niet gedaan.


Photobucket


Extra tip: Wil je ook 2 dagen kunnen genieten van een bos krullen? Maak dan voor je gaat slapen een hoge knot en haal deze er de volgende dag weer uit. Beetje mouse en haarlak in je lokken en nog een extra dag plezier van een volle bos krullen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust bij de comments.

Ooit geprobeerd of ben je van plan het te proberen? Leuk voor de aankomende feestdagen!Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.