Stiekem zou ik dit willen veranderen aan mijzelf

Je bent perfect zoals je bent. Iets wat ik met enige regelmaat probeer mezelf wijs te maken. Het heeft twee kanten, niemand is perfect maar voor jezelf kun je je wel perfect voelen. Ik struggle al jaaaaaren met een aantal zaken waar ik behoorlijk onzeker van kan worden. Sommige momenten is het up top en andere momenten valt het weer en kan ik prima met mijzelf door 1 door. Alles valt en staat met zelfliefde. Goed, dat is ander verhaal. Wel ga ik je meenemen in mijn onzekerheid wat betreft mijn lichaam en de dingen die daarbij horen.

Mijn lovehandles om maar meteen met de deur in huis te vallen. Zolang ik mij kan herinneren zitten die dingen daar. Toen ik veel sportte waren ze aanzienlijk geslonken. Maar 5 zwangerschappen heeft ook niet erg veel goeds gedaan voor dit stukje van mijn lijf. Working on it. Maar neemt niet weg dat ik ze het liefst het raam uit zou gooien. Ze gewoon super onhandig. Een high waisted jeans? Schrijf dat maar op je buik. Past net niet. Nou zijn bepaalde oefenin…

OLD BUT GOLD || WIJ BAKKEN ZELF UIT 1932

De meeste opa's en oma's hebben hier en daar in huis vaak nog wat spullen liggen van heel vroeger. Je hebt al vaker kunnen lezen over mijn spulletjes die ik van mijn Omi heb gekregen zoals een setje sieraden ( ketting en ring), een sieraden kistje, een clutch en zo zijn er nog een paar kleine dingetjes waar ik mee blij gemaakt ben. Omi weet dat ik gek ben op bakken en vorige week toen ik bij haar was had ze een erg leuke verassing voor me.Omi kwam aanlopen met een wel heel erg oud boek "Wij bakken zelf" en gaf het aan mij. Ze zei "omdat ik weet dat je het leuk vind om te bakken" Eigenlijk dacht ik dat ik het mocht lenen dus ik stond beetje met mijn mond vol tanden ;-)

Het boek is geschreven door R. Lotgering-Hillebrand, een toen erg bekende naam maar mij zegt het eigenlijk vrij weinig.  Heb jij wel eens van haar gehoord?

Het boekje is al zo oud dat de kaft er niet helemaal goed meer omheen zit. Deze heb ik voor de zekerheid met plakband een beetje aan elkaar geplakt zodat de scheurtjes niet verder zullen scheuren. Ook de bladzijdes van het boek zijn helemaal geel, niet gek als je weet van wanneer het boek is......

Namelijk 1932!! Sodeju.. een kookboekje uit 1932 waar Omi vroeger zelf ook een heleboel recepten uit  heeft gehaald.  Liefde voor bakken heb ik dan denk ik van haar meegrekegen :-)  Ik durfde bijna niet door het boekje te bladeren, bang dat hij kapot zou gaan..

Zelf een spuitzak maken.. als je een stukje leest zie je dat het allemaal heel anders is geschreven.

Ook de recepten zijn nu heel anders vergeleken met vroeger. Nu staat alles op een rijtje beschreven wat je nodig hebt maar dat was toen wel anders.

Er staan geweldige recepten in! Ik ben benieuwd of ik Omi's kookkunsten met dit boekje kan overtreffen ;-) Hebben we dan eindelijke Oma's geheimen te pakken? Het boekje heeft 250 recepten en alles staat erg duidelijk beschreven. Ik heb er nog niets uit gebakken maar zodra ik dit heb gedaan laat ik het jullie uiteraard weten.

Heb jij wel eens iets van je Opa of Oma gekregen van heel vroeger?