Doorgaan naar hoofdcontent

Quinta Alma Ecologische Retreat Boerderij in Aljezur Portugal

We hebben allemaal wel dromen en ik ben van mening dat iedere droom tot werkelijkheid gebracht kan worden met de juiste mindset en middelen. Dat moeten de eigenaren van de Ecoligische Retreat Boerderij Quinta Alma in Aljezur ook hebben gedacht. Wij kwamen dit pareltje tegen en werden opslag verliefd. Alle teugels los laten, stekkers uit het stopcontact en weer even terug naar jezelf omringt door natuur. Geloof ons, dat wil je. Nu! Middenin de berglandschappen vind je Quinta Alma . Een boerderij omringt door 50 hectare grond. Ondanks dat je omringt bent met natuur is er op 3,7 kilometer het Kasteel van Aljezur te bezichtigen. Dit middeleeuwse kasteel verdient zeker een plekje in je must see notitieboekje. Op 8 kilometer van Quinta Alma vind je Arrifana Beach . Voor de ├ęchte surfers onder ons zeker de moeite waard om je surfplank uit te gooien. Maar heb je niets met surfen is dit eveneens een fantastische plek om te bezoeken tussen de hoge rotsen en gebergten. Maar om te zwemmen hoef j

OLD BUT GOLD || WIJ BAKKEN ZELF UIT 1932

De meeste opa's en oma's hebben hier en daar in huis vaak nog wat spullen liggen van heel vroeger. Je hebt al vaker kunnen lezen over mijn spulletjes die ik van mijn Omi heb gekregen zoals een setje sieraden ( ketting en ring), een sieraden kistje, een clutch en zo zijn er nog een paar kleine dingetjes waar ik mee blij gemaakt ben. Omi weet dat ik gek ben op bakken en vorige week toen ik bij haar was had ze een erg leuke verassing voor me.Omi kwam aanlopen met een wel heel erg oud boek "Wij bakken zelf" en gaf het aan mij. Ze zei "omdat ik weet dat je het leuk vind om te bakken" Eigenlijk dacht ik dat ik het mocht lenen dus ik stond beetje met mijn mond vol tanden ;-)

Het boek is geschreven door R. Lotgering-Hillebrand, een toen erg bekende naam maar mij zegt het eigenlijk vrij weinig.  Heb jij wel eens van haar gehoord?

Het boekje is al zo oud dat de kaft er niet helemaal goed meer omheen zit. Deze heb ik voor de zekerheid met plakband een beetje aan elkaar geplakt zodat de scheurtjes niet verder zullen scheuren. Ook de bladzijdes van het boek zijn helemaal geel, niet gek als je weet van wanneer het boek is......

Namelijk 1932!! Sodeju.. een kookboekje uit 1932 waar Omi vroeger zelf ook een heleboel recepten uit  heeft gehaald.  Liefde voor bakken heb ik dan denk ik van haar meegrekegen :-)  Ik durfde bijna niet door het boekje te bladeren, bang dat hij kapot zou gaan..

Zelf een spuitzak maken.. als je een stukje leest zie je dat het allemaal heel anders is geschreven.

Ook de recepten zijn nu heel anders vergeleken met vroeger. Nu staat alles op een rijtje beschreven wat je nodig hebt maar dat was toen wel anders.

Er staan geweldige recepten in! Ik ben benieuwd of ik Omi's kookkunsten met dit boekje kan overtreffen ;-) Hebben we dan eindelijke Oma's geheimen te pakken? Het boekje heeft 250 recepten en alles staat erg duidelijk beschreven. Ik heb er nog niets uit gebakken maar zodra ik dit heb gedaan laat ik het jullie uiteraard weten.

Heb jij wel eens iets van je Opa of Oma gekregen van heel vroeger?

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.