OLD BUT GOLD || WIJ BAKKEN ZELF UIT 1932

De meeste opa's en oma's hebben hier en daar in huis vaak nog wat spullen liggen van heel vroeger. Je hebt al vaker kunnen lezen over mijn spulletjes die ik van mijn Omi heb gekregen zoals een setje sieraden ( ketting en ring), een sieraden kistje, een clutch en zo zijn er nog een paar kleine dingetjes waar ik mee blij gemaakt ben. Omi weet dat ik gek ben op bakken en vorige week toen ik bij haar was had ze een erg leuke verassing voor me.Omi kwam aanlopen met een wel heel erg oud boek "Wij bakken zelf" en gaf het aan mij. Ze zei "omdat ik weet dat je het leuk vind om te bakken" Eigenlijk dacht ik dat ik het mocht lenen dus ik stond beetje met mijn mond vol tanden ;-)

Het boek is geschreven door R. Lotgering-Hillebrand, een toen erg bekende naam maar mij zegt het eigenlijk vrij weinig.  Heb jij wel eens van haar gehoord?

Het boekje is al zo oud dat de kaft er niet helemaal goed meer omheen zit. Deze heb ik voor de zekerheid met plakband een beetje aan elkaar geplakt zodat de scheurtjes niet verder zullen scheuren. Ook de bladzijdes van het boek zijn helemaal geel, niet gek als je weet van wanneer het boek is......

Namelijk 1932!! Sodeju.. een kookboekje uit 1932 waar Omi vroeger zelf ook een heleboel recepten uit  heeft gehaald.  Liefde voor bakken heb ik dan denk ik van haar meegrekegen :-)  Ik durfde bijna niet door het boekje te bladeren, bang dat hij kapot zou gaan..

Zelf een spuitzak maken.. als je een stukje leest zie je dat het allemaal heel anders is geschreven.

Ook de recepten zijn nu heel anders vergeleken met vroeger. Nu staat alles op een rijtje beschreven wat je nodig hebt maar dat was toen wel anders.

Er staan geweldige recepten in! Ik ben benieuwd of ik Omi's kookkunsten met dit boekje kan overtreffen ;-) Hebben we dan eindelijke Oma's geheimen te pakken? Het boekje heeft 250 recepten en alles staat erg duidelijk beschreven. Ik heb er nog niets uit gebakken maar zodra ik dit heb gedaan laat ik het jullie uiteraard weten.

Heb jij wel eens iets van je Opa of Oma gekregen van heel vroeger?