Dé tip tegen hoofdluis



Hoofdluis, bij het woord alleen al krijg je waarschijnlijk al de kriebels. Ook ik heb ze ooit gehad via via. En bedankt! Je komt er maar moeilijk vanaf. Facebook stroomt weer vol met vragen van moeders die letterlijk met hun handen in het haar zitten. Hoe bestrijd je deze beestjes en het liefst zo snel mogelijk. Ik ga vandaag mijn GOUDEN tip met je delen.


Je hebt ontelbaar veel middeltjes om hoofdluis te bestrijden. Van goedkoop naar erg duur. Je zit al niet op luizen te wachten, laat staan om je complete maandsalaris uit te geven aan allerlei middeltjes. Voor mijn tip heb je weinig nodig en het kost je ook nog eens bijna niets.

Toen ik zelf hoofdluis heb opgelopen, heb ik ook ongelooflijk veel smeerseltjes en middeltjes gebruikt, zelfs de pure alcohol, in de hoop dat er iets zou werken. Maar ik bleef ermee zitten en niets leek echt te werken. Althans, ze werden ook niet minder. Natuurlijk door de neten die razendsnel uitkomen en vast geplakt zitten in je haar. Uiteindelijk ben ik zelf maar iets gaan proberen en heb ik de middeltjes die te koop zijn links laten liggen en dit werkte, dit werkte als een tierelier!

Je hebt nodig; Babyolie! Merk maakt niet uit en een luizenkam.

Ik heb mijn haar toen helemaal ondergedompeld met babyolie. Vette coupe, maar het was de moeite waard. Door de vettigheid van de babyolie maakten de neten en hoofdluis geen enkele kans meer. Nadat mijn haar helemaal vet was van de olie, heb ik 3 keer per dag mijn haar uitgekamd en de olie +/- 3 dagen laten zitten. Het is misschien niet fijn om met zo'n vet kuif te wandelen, maar alles voor de luizen toch?!

Na ongeveer 3 dagen spoelde ik mijn haar uit - tevens wordt je haar door de babyolie zijdezacht - dit heb ik 2 keer herhaald en daarna was er geen luis meer te bekennen in mijn buurt of op mijn hoofd! Dit was voor mij de gouden zet.

Zit jij ook letterlijk met je handen in je haar of in dat van je mini, dan is dit het proberen waard. Het heeft mij ontzettend geholpen en ik heb geen luis meer gezien!