1 jun. 2017

Dé tip tegen hoofdluisHoofdluis, bij het woord alleen al krijg je waarschijnlijk al de kriebels. Ook ik heb ze ooit gehad via via. En bedankt! Je komt er maar moeilijk vanaf. Facebook stroomt weer vol met vragen van moeders die letterlijk met hun handen in het haar zitten. Hoe bestrijd je deze beestjes en het liefst zo snel mogelijk. Ik ga vandaag mijn GOUDEN tip met je delen.


Je hebt ontelbaar veel middeltjes om hoofdluis te bestrijden. Van goedkoop naar erg duur. Je zit al niet op luizen te wachten, laat staan om je complete maandsalaris uit te geven aan allerlei middeltjes. Voor mijn tip heb je weinig nodig en het kost je ook nog eens bijna niets.

Toen ik zelf hoofdluis heb opgelopen, heb ik ook ongelooflijk veel smeerseltjes en middeltjes gebruikt, zelfs de pure alcohol, in de hoop dat er iets zou werken. Maar ik bleef ermee zitten en niets leek echt te werken. Althans, ze werden ook niet minder. Natuurlijk door de neten die razendsnel uitkomen en vast geplakt zitten in je haar. Uiteindelijk ben ik zelf maar iets gaan proberen en heb ik de middeltjes die te koop zijn links laten liggen en dit werkte, dit werkte als een tierelier!

Je hebt nodig; Babyolie! Merk maakt niet uit en een luizenkam.

Ik heb mijn haar toen helemaal ondergedompeld met babyolie. Vette coupe, maar het was de moeite waard. Door de vettigheid van de babyolie maakten de neten en hoofdluis geen enkele kans meer. Nadat mijn haar helemaal vet was van de olie, heb ik 3 keer per dag mijn haar uitgekamd en de olie +/- 3 dagen laten zitten. Het is misschien niet fijn om met zo'n vet kuif te wandelen, maar alles voor de luizen toch?!

Na ongeveer 3 dagen spoelde ik mijn haar uit - tevens wordt je haar door de babyolie zijdezacht - dit heb ik 2 keer herhaald en daarna was er geen luis meer te bekennen in mijn buurt of op mijn hoofd! Dit was voor mij de gouden zet.

Zit jij ook letterlijk met je handen in je haar of in dat van je mini, dan is dit het proberen waard. Het heeft mij ontzettend geholpen en ik heb geen luis meer gezien!

13 opmerkingen:

 1. Wat een goede tip! Gelukkig heb ik bij ons thuis nog geen luizen gespot. Ik heb nog geen schoolgaande kinderen en alleen maar jongens (met kort haar dus), dus dat scheelt misschien ook iets ;) Maar ik ga dit zeker onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoooo irritant die hoofdluis. Mijn dochter heeft het vorig jaar gehad. Heb echt nog een eeuwigheid oude neten lopen verwijderen. Ze waren al dood, maar ze heeft haar tot op haar billen en werk dan maar eens plukje voor plukje door. Bedankt voor de tip, ik hoop dat het hier nooit meer gebeurt, maar zal hem zeker onthouden. Heb trouwens gelijk kriebel op mijn hoofd hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goede tip en minder agressief als al die andere middelen. Ik ga dit zeker onthouden voor als mij dochtertje het ooit krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goede tip. Dit wist ik niet en zal het doorgeven aan mijn broer want hij heeft Kids :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goede tip! er is niets irritanter dan het hebben van luizen!

  https://letyourhairdownsofie.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede tip!! Vroeger helaas ook last van gehad. Zo vreselijk en vies!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handige tip zeg! Gelukkig heb ik het zelf nog nooit van me leven gehad, maar vind het altijd handig om de tips te weten zodat als het een keer wel zo is, er genoeg trucjes zijn om het tegen te gaan. bleg, van het woord luizen alleen al krijg ik de kriebels ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met 2 dochters al een aantal keren gehad. Idd, kammen, kammen en nog eens kamnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooh, ik heb het vroeger ook een keer gehad en ik vond die shampoo echt een hel. Het is wel even intensief: 3 dagen olie op je bol, maar wat effectief!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een goede tip! Ik wist niet dat dit zou helpen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een goeie tip! Hier gelukkig meer 1x gehad. heb gelezen dat haarlak ook werkt, dan kunnen luizen/neten zich niet vasthouden, dus mooie kuifjes maken met de kids :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super tip! Maar een week iedere nacht slapen in azijn doet ook wonderen! alleen ruikt het minder lekker :-)
  Mijn dochter is er van de week weer mee thuisgekomen dus ik ga babyolie halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vreselijk die luizen! Als kind een paar keer last van gehad.

  BeantwoordenVerwijderen

Zoeken