Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mijLompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden mijn black beauty niet redden. Ze viel vol op haar voorkant waardoor het beeldscherm in duizenden stukjes was gekrakt. Oh men ik kan me nog zo herinneren wat voor rot gevoel ik hierover had. Zelf met een hoop geknutsel een ander schermpje erop kunnen zetten. Hij deed het weer! Maar één val en het was weer einde verhaal. En zo geschiede. 

Niet alleen struikel ik over wifi maar ook ben ik Mrs.doetnietlangerdaneenjaarmethaartelefoon. Vanaf dat moment ging het alleen maar bergafwaarts met mijn smartphone relaties. Het was een begin zonder einde. Wel nam ik mijzelf voor om in het vervolg mijn toekomstige telefoons niet meer zonder hoesje door het leven te laten gaan. Ik ging een gigantische stap terug wat betreft telefoon maar wel eentje die perfect bij mij paste. Heb dat ding wel 100 keer laten vallen en zelfs in de wc. Toch heeft ze mij in die tijd nooit in de steek gelaten. 

Inmiddels is het inderdaad zo ver dat ik echt met bizar ongeluk mijn telefoon laat vallen en het scherm direct aan diggelen is. Daarom heb ik mijzelf ook neergelegd bij het feit dat ik nooit meer een nieuwere telefoon aan zou schaffen, want zonde van het geld. Toen mijn oude beestje het na een jaar begaf omdat ik haar liet vallen, uiteraard vol op het scherm, tijdens een Whats app videogesprek besloot ik om het anders te doen. Misschien zou ik met een nieuwe telefoon wel veel zuiniger zijn. Hoewel zuiniger misschien niet het goede woord hierin in. Het is gewoon domme pech, denk ik ;-) Of Lompe Leo is back in town! 

Zo kocht ik een vrij nieuw toestel MET een hoesje! En tot op heden gaat het eigenlijk heel fijn met deze telefoon. Waar ik wel gigantisch aan moest wennen waren alle nieuwe snufjes. Ik hou daar zo enorm van maar ik vond het doodeng dat ik nu een telefoon had die gigantisch snel was, in tegenstelling tot de oude beestjes die ik recent versleten heb. Hij maakte uiteraard geweldige foto's en alle extra functies die er op deze telefoon zitten maakte mij een beetje zenuwachtig! Zou dat de generatiekloof zijn? Of zou Lompe Leo vanzelf weer om de hoek komen kijken? 

Maar, zoals ik al zei. Al die nieuwe functies, of in ieder geval nieuwe mogelijkheden. Maaaaaaaar ik ben en blijf een gigantische sucker voor dit soort dingen. Hoe meer snufjes een telefoon heeft hoe interessanter ik het ga vinden. Zo ook met bijvoorbeeld de nieuwste Apple telefoon, de iPhone SE. Hoe verzinnen ze het iedere keer weer. De foto's die deze telefoon maakt zijn adembenemend. Zo las ik ook dat hij waterbestendig is tot 1 meter en 30 minuten lang. Nice! Maar hoe zit dat met hoesjes voor een iPhone SE? Ook weer een eindeloze storm aan verschillende soorten en kleuren. Mijn voorkeur gaat uit naar een flexibel rubberen hoesje waar je een pop socket aan kunt hangen. Hoewel het voor een ander waarschijnlijk weer erg fijn is om een hoesje te hebben waarbij je ruimte hebt voor je pasjes en dergelijke. 

Die keuze is dus snel gemaakt. Want als we één ding kunnen opmaken is dat in het verleden behaalde resultaten wel degelijk een garantie kunnen zijn voor de toekomst. Hoesje iPhone SE? Scoor 'm gewoon Kim!