En dan ben je ineens toch een draagmama

Wanneer je meerdere kids hebt doe je het moederschap bij elk kind weer anders. Althans, dat is mijn ervaring. Zo moest het bijvoorbeeld bij de eerste drie volgens de regeltjes. Eigenlijk regeltjes tussen haakjes, want het moederschap heeft geen regeltjes. Iedere mama doet maar wat. Dit klinkt overigens veel minder lief dan dat ik bedoel (knipoog). Verwen je kind nou niet teveel las ik op het internet, want ze wennen eraan en daarna willen ze niet meer anders. Bij de eerste heb ik nachtenlang over de vloer gedwaald. Zij in mijn armen en al wiegend viel ze in slaap en kon ik haar als een echte ninja mama in haar eigen bedje terug leggen, waarna hetzelfde riedeltje al snel weer volgde. Zo ging dit bij de tweede en ook bij de derde dochter was dit niet veel anders. In tegendeel zelfs. Als ik er nu op terug kijk voel ik mijzelf wel eens schuldig. Waarom moest mijn meisje per se in haar eigen bedje slapen? Toen wist ik niet beter. Het hoorde zo. Want dat deed toch iedereen?

Nu ben ik inmidd…

4 x toffe Winterjassen trends voor 2019Hoewel we er nu nog helemaal niet over na willen denken, tenminste... met de tropische temperaturen van plus minus 40 graden verlang ik best even naar een paar vlokjes ijskoude sneeuw hoor. Tsja het is ook nooit goed he?! Daar we zijn lekker Hollands voor. Maar inderdaad die winterjassen. Nog even en de najaarscollectie ligt in de winkels en dan wil je er als de kippen bij zijn om de juiste jas te scoren. Zullen we samen kijken naar mijn favoriete trends van het najaar?

Ik heb een haat liefde verhouding met jassen. Ik koop een jas, draag hem een paar keer en dan ben ik er weer klaar mee. Zonde eigenlijk. Daarom verkocht ik vorig jaar een aantal winterjassen die ik al tijden niet had gedragen en die hier en daar ietsje te klein waren. Het meest duurzame is natuurlijk een goeie jas kopen waarmee je winters vooruit kan! Maar dat is weer een heel ander verhaal.

De catwalk shows zijn inmiddels alweer voorbij. Ik heb niks gevolgd, daar ben ik super eerlijk in. Dat was vroeger wel anders. Nu weet ik soms niet eens meer mijn eigen kledingkast te vinden ha! De  hard knock life of a womom! Er zijn wat favorietjes blijven hangen die ik met liefde toevoeg aan mijn herfst/winter garderobe dit jaar.

Ben je klaar voor de Winterjassen 2019/2020 trends?

#1 Puffer 

Met stip op nummer 1, voor mij! Hoewel de puffer jas nu al erg populair is blijft dit voorlopig ook nog wel het geval. Zo zien we niet alleen de korte gewatteerde versie, maar ook de lange puffers mogen niet ontbreken in het straatbeeld. EN ik ben fan! De korte versie is voor mijn figuur niet weggelegd, maar de lange versie daarin tegen die zou ik met liefde, veel liefde zelfs dragen deze winter. Zeg nou zelf, plaatje of niet? Wil je het helemaal goed aanpakken dit najaar? Ga dan voor een mega kleur palet. Hoe meer kleur hoe beter. Zo kunnen we op de catwalk kiekjes terug zien dat de puffer jas niet uit 1 kleur hoeft te bestaan.
Om je dan meteen nog een trend tip mee te geven: Jassen en riemen zijn een top combinatie deze herfst/winter en deze trend zetten we in 2020 nog even voort! Je hebt vast nog wel een te kekke riem in je kast liggen en anders een rondje thrift shoppen!#2 How long can you go
Nog een favoriet is de jas die bijna tot je enkels komt of in sommige gevallen echt tot je enkels. Ik hou ervan! Je hond uitlaten vroeg in de ochtend? Wikkel jezelf helemaal in die lange jas. EN deze jas leent zich perfect voor laagjes kleding. Dubbele yes! Ook de ideale jas voor het tussen weer wat wij in Nederland zo goed kennen. Te warm voor een jas, te koud zonder jas. Draag bijvoorbeeld je favo jurkje onder de lange jas.

#3 De Cape
Oooo ik kan hier zo blij van worden. De cape trend! Alsof we ons wanen in onze eigen Game of Thrones wereld. Waar het vroeger begon met jassen, wordt nu massaal in dit tijdperk geïntroduceerd. Ik vind het helemaal leuk. En bovendien is een cape ook erg warm.
Miu Miu blaast mij omver met deze look ♥ Doe mij deze cape maar en de trui met leger print. Meteen nog een trend alert, de leger print! Terug van weggeweest. Ik had vroeger een leger broek, met van die ellende lange slierten. Misschien kun je ze nog herinneren? Ik heb een jasje met leger print in mijn kast hangen van 2 jaar geleden. Wie wat bewaard......


#4 Jasjes geruitDe ruit is op dit moment niet uit de fashion scene te denken. Dit blijft voorlopig nog wel even zo. Vorig jaar deden we een stapje in de goeie richting vanaf de catwalk en dit jaar gooit de mode wereld er nog even een schepje bovenop. Naast de geruite jassen, het liefst zo lang mogelijk en stiekem een beetje oversized, mag je ook gewoon gespot worden met een geruite blazer, hoedje, tas en vergeet niet die geruite broek. MET flared pijpjes!

Welke van deze vier verschijnt dit najaar ook in jou kledingkast?