Doorgaan naar hoofdcontent

4 x toffe Winterjassen trends voor 2019Hoewel we er nu nog helemaal niet over na willen denken, tenminste... met de tropische temperaturen van plus minus 40 graden verlang ik best even naar een paar vlokjes ijskoude sneeuw hoor. Tsja het is ook nooit goed he?! Daar we zijn lekker Hollands voor. Maar inderdaad die winterjassen. Nog even en de najaarscollectie ligt in de winkels en dan wil je er als de kippen bij zijn om de juiste jas te scoren. Zullen we samen kijken naar mijn favoriete trends van het najaar?

Ik heb een haat liefde verhouding met jassen. Ik koop een jas, draag hem een paar keer en dan ben ik er weer klaar mee. Zonde eigenlijk. Daarom verkocht ik vorig jaar een aantal winterjassen die ik al tijden niet had gedragen en die hier en daar ietsje te klein waren. Het meest duurzame is natuurlijk een goeie jas kopen waarmee je winters vooruit kan! Maar dat is weer een heel ander verhaal.

De catwalk shows zijn inmiddels alweer voorbij. Ik heb niks gevolgd, daar ben ik super eerlijk in. Dat was vroeger wel anders. Nu weet ik soms niet eens meer mijn eigen kledingkast te vinden ha! De  hard knock life of a womom! Er zijn wat favorietjes blijven hangen die ik met liefde toevoeg aan mijn herfst/winter garderobe dit jaar.

Ben je klaar voor de Winterjassen 2019/2020 trends?

#1 Puffer 

Met stip op nummer 1, voor mij! Hoewel de puffer jas nu al erg populair is blijft dit voorlopig ook nog wel het geval. Zo zien we niet alleen de korte gewatteerde versie, maar ook de lange puffers mogen niet ontbreken in het straatbeeld. EN ik ben fan! De korte versie is voor mijn figuur niet weggelegd, maar de lange versie daarin tegen die zou ik met liefde, veel liefde zelfs dragen deze winter. Zeg nou zelf, plaatje of niet? Wil je het helemaal goed aanpakken dit najaar? Ga dan voor een mega kleur palet. Hoe meer kleur hoe beter. Zo kunnen we op de catwalk kiekjes terug zien dat de puffer jas niet uit 1 kleur hoeft te bestaan.
Om je dan meteen nog een trend tip mee te geven: Jassen en riemen zijn een top combinatie deze herfst/winter en deze trend zetten we in 2020 nog even voort! Je hebt vast nog wel een te kekke riem in je kast liggen en anders een rondje thrift shoppen!#2 How long can you go
Nog een favoriet is de jas die bijna tot je enkels komt of in sommige gevallen echt tot je enkels. Ik hou ervan! Je hond uitlaten vroeg in de ochtend? Wikkel jezelf helemaal in die lange jas. EN deze jas leent zich perfect voor laagjes kleding. Dubbele yes! Ook de ideale jas voor het tussen weer wat wij in Nederland zo goed kennen. Te warm voor een jas, te koud zonder jas. Draag bijvoorbeeld je favo jurkje onder de lange jas.

#3 De Cape
Oooo ik kan hier zo blij van worden. De cape trend! Alsof we ons wanen in onze eigen Game of Thrones wereld. Waar het vroeger begon met jassen, wordt nu massaal in dit tijdperk geïntroduceerd. Ik vind het helemaal leuk. En bovendien is een cape ook erg warm.
Miu Miu blaast mij omver met deze look ♥ Doe mij deze cape maar en de trui met leger print. Meteen nog een trend alert, de leger print! Terug van weggeweest. Ik had vroeger een leger broek, met van die ellende lange slierten. Misschien kun je ze nog herinneren? Ik heb een jasje met leger print in mijn kast hangen van 2 jaar geleden. Wie wat bewaard......


#4 Jasjes geruitDe ruit is op dit moment niet uit de fashion scene te denken. Dit blijft voorlopig nog wel even zo. Vorig jaar deden we een stapje in de goeie richting vanaf de catwalk en dit jaar gooit de mode wereld er nog even een schepje bovenop. Naast de geruite jassen, het liefst zo lang mogelijk en stiekem een beetje oversized, mag je ook gewoon gespot worden met een geruite blazer, hoedje, tas en vergeet niet die geruite broek. MET flared pijpjes!

Welke van deze vier verschijnt dit najaar ook in jou kledingkast? 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.