Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Onze verbouwingsperikelen #1Ergens een tijdje geleden heb ik beloofd jullie op de hoogte te houden van onze kleine aanpassingen in huis. Die aanpassingen lieten ietwat op zich wachten maaaaaar nu eindelijk kan ik jullie wat kleine dingetjes laten zien. Als je mij op Instagram volgt weetje inmiddels wel dat ik verliefd ben op de plankjes in mijn keuken. Maar dat is niet alles, want we hebben DE perfecte driepoot lamp gevonden voor in de woonkamer, kochten een tweedehands eettafel voor € 0,50, ging de kwast door het huis en ga zo nog maar even door. Ben je benieuwd? Lees dan vooral even verder.

Zo een 4,5 jaar mocht het duren voordat we echt onze handen gingen gebruiken in huis. Heus hebben we wel eens iets kleins gedaan. Een tafeltje geverfd of anders neergezet (ha!) maar daar bleef wel bij. Laat ik gewoon eerlijk zijn, onze muren waren vergeelt. Smerig en super goor! Doorn in je oog ook trouwens. Het werd dus echt tijd voor een paar likjes verf. Mijn moeder bood aan om op de 2 oudste meisjes te passen. De muren verven met 3 spruiten in huis kan bijna geen succes worden. Dus hopla, meisjes uit logeren en pa en moe aan de verbouwing. We begonnen aan de keuken. De keukenkastjes moesten eraf. De bovenste dan! Want moeke wou daar dolgraag plankjes met mooie kopjes, kommetjes en bordjes ♥ Zo gezegd zo gedaan. Maar eerst ga ik jullie ons paradepaardje van het huis laten zien.Onze driepoot lamp van Directlampen.nl Het pareltje des huizes! Jullie hebben gelukkig geen kennis hoeven maken met onze vorige lamp!  Als je mij volgt op Instagram heb je hem al voorbij zien komen. Ik kreeg wat reacties of de lamp niet fel was.Nee, de lamp is absoluut niet fel en dat maakt hem ook meteen enorm geschikt voor de woonkamer. De kap kun je bijdraaien door middel van het handvat bovenop de lamp. Wil je bijvoorbeeld een boek lezen, zet hem naast je neer en draai de kap bij. Of een speciaal plekje waar je het licht op wil schijnen? Kan allemaal! Wat voor lampje gaat erin? Een E27 fitting. Kies je dan ook nog voor een LED lampje tot 40 Watt, dan verbruikt de lamp minder energie. Win win situatie! Het glas in de kap is mat, waardoor het licht beter verspreidt over de ruimte + waardoor het licht minder fel wordt. En dan de verweerde grijze kleur ♥ I love it!  De perfect lamp voor een industrieel interieur.

Wil je hem bestellen? Dat kan hier. Snel, er zijn er nog maar 5 op voorraad.

Naast deze geweldige driepoot lamp heeft Directlampen.nl nog veel meer prachtige paradepaardjes in hun assortiment. Binnenverlichting en buitenverlichting + je kunt shoppen per categorie. Van woonkamer tot kinderkamer. Bestel je je lamp voor 16:00 dan heb je hem de volgende dag al in huis + ALTIJD gratis verzending! Wij hebben nog een mooie lamp nodig voor bovenop de koelkast en eentje in de stellingkast.Ik heb al 2 plaatjes op het oog.... nu alleen nog de wederhelft lief aankijken ;).

Bekijk je liever eerst de lamp alvorens je hem aanschaft? Ook geen probleem bij Directlampen! Een ritje naar de showroom in Veenendaal is de moeite waard. Of gezellig een rondje doen in de pop op outlet in Apeldoorn!
Een keuken zonder bovenkastjes, love it! Het was even passen en meten met het servies etc wat uit die kastjes kwam. Maar echt, ik kan het iedereen aanraden. Vooral als je de kastjes elders in huis kunt ophangen. Zo gaat er geen ruimte verloren. Ik hou van een georganiseerde chaos in de keuken. De bakjes en bordjes hoeven niet per se op die speciale manier neergezet te worden, maar gewoon speels! Blij mee hoor!!!

De koelkast heeft een ombouw van mijn lievelingshout, OSB. Waar trouwens ook de plankjes van zijn. De plankdragers heeft wederhelft zelf mat zwart gespoten ( via Action)  en gekozen voor verschillende soorten schroeven voor het echte industriële effect. Op de koelkast staat nu de magnetron, ja echt. Ietwat hoog voor mijn korte dikke beentjes. Dus ergens moeten we nog we nog een leuk keuken krukje vandaan toveren. Tips zijn welkommmm!

Direct naast de keuken staan 2 stellingkasten. Ook deze heeft de wederhelft zelf mat zwart gespoten. Wat een held he?! Kind kan de was doen. Het is de bedoeling dat deze 2 stellingkasten onderdeel gaan uitmaken van de keuken. Nu staat er vooral wat rommel in om het op te vullen of omdat we het nergens anders kwijt kunnen. Ik zou het bijvoorbeeld leuk vinden om hier mooie pannen neer te zetten. Dan ben je ook direct genoodzaakt om een stuk liever te zijn voor je kookgerei. Onderin staat in iedere stellingkast 1 houten krat. Hierin heb ik wat servies gepropt wat we niet veel gebruiken en de ander zit vol met plastic bakjes. Met een gezin van 5 zijn die plastic bakjes geen overbodige luxe.
Verder hebben we een begin gemaakt aan de diepe diepe diepe vensterbank. Althans, het bovenstuk. Dat was eerst licht grijs, maar is nu ook mat zwart. Bas had het geweldige idee om de meisjes hun handen in de verf te drukken en hun hand afdruk erop te zetten. Hoe leuk! Omdat de vensterbank in de keuken is, lijken kussens mij niet een fantastische optie. Leuke ideeën? Shoooooot! Het plakplastic gaat in ieder van de ramen zodra we de perfecte gordijnen hebben gevonden. Iets in de trant van houten luxaflex denk ik.


De andere kant van de keuken, het nisje zeg maar: daar hangen de twee grote keukenkastjes. Daarin staan (nu nog) onze borden en de plastic rommeltjes van de meisjes. Bovenop de kastjes komt een plank om er een koffie hoekje van te maken. Gaaf om een krijtbord op te hangen met kopjes etc.  De eettafel heeft een echte ouderwetse look, maar ook hier gaan we iets super tofs van maken. Wij hebben hem op de kop getikt voor € 0,50 JA. Serieus! De andere eettafel viel van ellende uit elkaar. Ik had ergens het idee om de onderkant donkergroen te verven Leuk om een deel 2 te maken van onze verbouwingsperikelen en jullie dan het resultaat te laten zien van project eettafel.Ik kreeg ook vrij veel vragen over onze bank. Laat ik dan ook meteen even van deze gelegenheid gebruik maken om je dit te vertellen. De bank kochten wij bij Seats and Sofas. Onze vorige bank kwam hier ook vandaan. Daar was niets mis mee. Ik zag deze bank en was meteen verliefd. De kleur, de stof en de grote! Mocht je nog op zoek zijn naar een bank...... deze! De zitting is enorm breed waardoor je heerlijk met je voetjes omhoog kunt zitten. Eenmaal met je bips op deze bank, dan wil je er niet meer uit.

Laten we afspreken dat ik jullie in deel 2 de rest van onze kleinschalige verbouwing laat zien. Inclusief gordijnen, een mooi speel plekje voor de meisjes, de eettafel, het koffiehoekje en de rest! Mocht je benieuwd zijn naar meer... vergeet mij dan vooral niet te volgen op Instagram.