Doorgaan naar hoofdcontent

Recap // Esra haar 2e verjaardag


2 jaar geleden zag Esra Xaja het levenslicht om 06:21. Na een pittige avond vol weeën weg puffings was dit een bevalling die ik zo over zou willen doen. Niet omdat bevallen zo enorm fijn is, maar omdat dit een droom bevalling was in elk opzicht. Ok behalve de keutels die erbij kwamen kijken. Normaal zou ik zeggen, what happenssss in bed, stays in bed. Alle schaamte voorbij. Ik beviel namelijk thuis en mijn weeën kwamen netjes op gang, met regelmaat toen onze andere spruit in bed lag. Ik was enorm bang dat ik zou bevallen van de beeb naast mijn andere dochter. Ondanks de pijnlijke weeën was ze er met een paar keer persen. Geen complicaties, alles ging goed! Heaven ♥ Om haar 2e verjaardag te vieren hebben wij iedereen uitgenodigd om 20 Jan een hapje taart te komen eten. En zo geschiede....prepare voor een lange blog vol foto's, tips en recepten!Zoals ieder jaar maakte ik de dag voor d-day, een taart en versierden wij het huis in de avond uurtjes. Alsnog werd het extreem laat toen wij ons kussen eindelijk voelden, maar agh je kleine meisje is maar 1 keer per jaar jarig. De taart ga ik je straks alles over vertellen, net zoals de versiering. First things first. Namelijk de ochtend van haar verjaardag (althans, de verjaardagsviering). Esra was een beetje sip en moe. Check vooral de foto hieronder even. Vajèn dol gelukkig met een cadeautje voor haar zusje en Esra.......hahaha #ikwordterzomoevanVajèn heeft zelf een cadeautje uitgekozen. Een verkleed setje in prinses stijl. Trots als een pauw was ze om dit zelf te kunnen geven. En jeetje wat heb ik mijzelf verbaasd over het feit dat Vajèn het zo goed deed omtrent de cadeautjes. Niks open scheuren, gewoon niet.

Wij gaven Esra Puffy vingerverf - waar wij je binnenkort alles over gaan vertellen, een zooi aan Barbie spullen en een TE gek poppenbedje van hout. Ieder jaar is het weer een struggle om iets leuks te verzinnen. Je hebt namelijk 3 kids waarvan alle 3 dicht op elkaar EN ook nog eens allemaal meisjes.

Na de cadeautjes was het tijd voor pa en moe om de keuken in te duiken en alle puntjes op de i te zetten. Hoe doen jullie dat met verjaardagen? Ik geef zelf de voorkeur aan 's morgens/ begin middag en dan ongeveer 3 á 4 uurtjes. Geen avond eten dingen. Gewoon easy cake!Wij maakte zelf: 

- Mini knakworst hapjes
- Kaasstengels
- Nutella stengels
- Taart
De recepten kun je onderaan het artikel vinden.

De smarties en de koekjes spreken denk ik voor zich toch? Esra is gek op chocolade of kokola koekkie! En welk kind draait nou zijn of haar hand om voor smarties? Ja als ze erop liggen! De bovenste verdieping van de etagère was gereserveerd voor lange vingers. Dat lust iedereen wel! En her en der tussen de hapjes door was er een fruitella snoepje te vinden. Zoute stokjes doen het ook altijd goed op een verjaardag en dat bleek ook wel. + het ziet ook erg gezellig uit zo in die te leuke bekers!

De ronde bordjes zijn van de te gekke webshop Confetti Time.En deze amazeballs bekers ook! Ik vond het zonde (ja dat ben ik dan weer) om iedereen uit deze mooie bekers te laten drinken. Ze staan namelijk veel te leuk met aan hapje erin, op tafel. EN het houten bestek is ook van Confetti Time. Hoe leuk zijn ze? 

Esra kreeg dit GE-WEL-DIGE kroontje van Ester van Luvjoe Kroontjes. Daarover ga ik je in een losse blog alles vertellen. Stay Tuned want dit wil je gewoon niet missen. Eind Maart mag ik 30 kaarsen uitblazen pff. HELL! Maar om het toch een beetje de leuke kant op te laten gaan, wil ik een echte cake smash met een Luvjoe Kroontje! 

De confetti op tafel kocht ik bij Action. Een vierkant doosje voor maar 1,99. Er zit vrij veel in en je hebt ze in verschillend kleurtjes. Bij de roze confetti zat ook een koper kleurtje, maar het paste wel allemaal bij elkaar. Het thema was namelijk goud met roze. En dat is aardig goed gelukt. Na lang wikken en wegen.... Ik heb om de knoop door te hakken eerste de outfit compleet gemaakt en daarna pas het thema/kleuren.
Tot nu toe heb ik iedere verjaardag zelf de taart gemaakt. Gewoon omdat ik dit zo enorm leuk vind. O nee wacht, bij Vajèn haar derde verjaardag waren het twee losse taartjes. Ik was toen nog niet echt toe aan het bakken van taart na mijn bevalling. Geen idee hoe lang ik dit blijf doen, zo lang het kan en ik het leuk vind...of mijn kids het leuk vinden ha. 

Het moest een naakte taart worden. Geen fondant of helemaal dicht gesmeerd. Je moest het taart biscuit nog kunnen zien. EN dat is best wel aardig gelukt toch? De taart smeerde ik af met zelfgemaakte botercrème en een druppie kleurstof voor de licht roze kleur. De diertjes kocht ik bij Action. Deze zijn overigens wel enorm klein. Later kwam ik erachter dat Intertoys ook dit soort diertjes heeft, maar dan een stuk groter. Dan blijven je zelfgemaakte hoedjes wel beter zitten. Jup, ook die maakte ik zelf. of nou ja ik niet per se. Ik bedacht het en probeerde het uit te voeren, maar het bleef mislukken. Gelukkig was daar de wederhelft.

De rietjes slinger maakte ik ook zelf. Super simpel! De sterretjes had ik nog over van een andere verjaardagstaart en de leuke Happy Birthday kaars is van Confetti Time.En de binnenkant van de taart! Hij was onwijs lekker, alzeg ik het zelf. Niet TE zoet. Wat vaak al gauw het geval is met botercrème + Jam. Ik gebruikte gewone aardbeienjam en vanille botercrème. Purrrrfect!  


Taart bestellen


Ik snap dat taart bakken niet voor iedereen is weggelegd. Geen zin, geen tijd, geen geduld of noem het maar op. Dan is een taart bestellen een perfecte optie. Bijvoorbeeld bij Gefelicitaart. Een webshop waar menig hart sneller van gaat kloppen en een webshop waar je allerlei lekkers kunt bestellen voor iedere gelegenheid. Er is altijd wel een reden om een klein stukje taart te eten toch?

Een leuk weetje: Gefelicitaart heeft de hoogste score gehaald in de landelijke taart test met maar liefst een score van een 9.3! Algemeen Dagblad zegt "Aan het gebak van Gefelicitaart.nl valt echter niet te tippen. De afwerking is aandachtig, het gebak luchtig en de slagroomsmaak perfect gebalanceerd".

Last minute een taart bestellen? Geen man over boord bij Gefelicitaart want voor 17:00 je taart besteld? Dan heb je de volgende dag je taart al in huis. Zelfs met een afbeelding of logo. Ja serieus, de volgende dag. Vers gemaakt in de bakkerij in Amsterdam.
Deze Regenboog layer-cake bijvoorbeeld, wat een plaatje! Deze staat op mijn wishlist hoor. We hebben in Mei de eerste verjaardag van Ruby en in Juli hebben we de vierde verjaardag van Vajèn. Ik gok dat ik al weet welke taart er gegeten gaat worden als ik Vajèn laat kiezen! O en lieve wederhelft, voor mijn 31e verjaardag wil ik graag de Salted Chocolate layer cake! Alleen al bij het typen van deze taart naam krijg ik intense trek.

De voordelen van een taart bestellen bij Gefelicitaart?
- Het scheelt je enorm veel werk (wanneer je je taart zelf bakt)
- Je hebt veel keuze uit verschillende taarten en voor iedere gelegenheid.
- Niet alleen voor taarten kun je bij Gefelicitaart terecht, maar ook voor chocolade, cupcakes, koek en meer.
- De razendsnelle bezorgservice, dus ideaal voor de last minutes moekes like myself (ha!)
- Bezorging door heeeeel Nederland! 


Natuurlijk ben ik zelf ook even door het bestel proces heen gevlogen en eerlijk? Dit kan iedereen! Snel bestellen en zelfs met keuze om een eigen afbeelding toe te voegen. Dus niet alleen voor een verjaardag helemaal te gek, maar ook enorm leuk om een lieve vriendin te verassen of misschien wel je pa en ma op Vaderdag en Moederdag? Vergeet ook je zusje niet die hard heeft moeten ploeteren voor haar examen.......

Ik had zelf wel eens gehoord over Gefelicitaart maar nog nooit is het in mij opgekomen om een taart te bestellen voor een leuke gelegenheid. Stom eigenlijk toch? Nadat ik dit heb getikt ben ik namelijk zelf ook erg enthousiast dat ik het liefst nu meteen een taart zou bestellen na de lovende woorden van Algemeen Dagblad.

Gefelicitaart mijn bestelling komt eraan! Confetti time
Als je mij op Instagram volgt heb je vast ook de unboxing gezien van dit lieve pakketje van Confetti Time? Wij kregen wat dingetjes uit de webshop om Esra haar partehhh compleet te maken. En dat is gelukt hoor. Esra was vooral verslingerd aan de grote folie ballon. In de doos zat:

+ Houten bestek

+ Servetjes 

+ Ballonnen 

+ Kaars 

+ Bordjes 

+ Bekertjes 

+ Folie ballon 


De webshop is gevuld met, hoe kan het ook anders - alle benodigdheden voor een fantastisch feestje. Je kunt ook per thema shoppen. Zo ben ik verliefd geworden op de Magical Princess collectie ♥ Voor een ieder is er wat te vinden. Zelfs voor de zwangere dames onder ons. Verschillende attributen voor het organiseren van een te gekke gender reveal. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Op dit moment hebben ze een heerlijke korting van 10% met de code "vakantie". Want Confetti Time zit in de sneeuw! Geldig bij een minimale besteding van € 15. De code kun je gebruiken tot 3 maart.

Bestel je voor € 50 of meer? Dan is je verzending altijd gratis! Met al dat leuks wat je kunt vinden in de shop zit je dus al gauw op die gratis verzending.

Confetti Time is opgezet door een mama en papa, Marleen en Sybren. Begin 2018 hebben zij besloten om hun leven meer te laten draaien om feestjes. En zeg is eerlijk, er is iedere dag wel een reden voor een feestje toch? Al is het maar een kleintje! 

Het was een feestje om met jullie samen te mogen werken! Bedankt lieve Confetti Time voor dit leuks wat ervoor heeft gezorgd dat Esra haar feestje tot in de puntjes haar feestje was ♥
Outfit van de b-day girl
Ergens in Esra haar kledingkast lag een jurkje wat ik speciaal had bewaard voor haar tweede verjaardag. Noooooit meer aan gedacht. Tot ik ik haar kledingkast even overhoop gooide. Ik vroeg op Instagram tips voor bij dit jurkje, want blote benen en armen behoorde niet tot een optie. Ik kreeg een geweldige tip om een oud roze shirtje met een kolletje eronder te doen. GEWELDIG! En heel toevallig lag die ook in de kast. + Een babyroze maillot. Op haar hoofd het Luvjoe kroontje en haar outfit was compleet ♥ 


Recept Kaasstengels

 Je hebt nodig:
- Bladerdeeg (roomboter is het allerallerallerlekkerst!)
- Geraspte kaas of zelf kaas raspen
- Ei
- Zout + peper 

- Oven rekje + bakpapier

Laat je oven voorverwarmen op 225 graden.

Bekleed alvast het rekje met de bakpapier.

Het is van belang dat je eerst het bladerdeeg laat ontdooien alvorens je er mee gaat werken. Doe je dit niet dan breekt het af. Kan ook een leuk effect geven, dat wel! Snij de bladerdeeg in stroken. Ik kon er 6 stroken uithalen. Ze hoeven namelijk niet heel erg dik te worden omdat ze nog omhoog komen in de oven.

Leg de stroken op het bakpapier en herhaal dit tot je bakpapiertje vol zit. Let op! Laat er wel wat ruimte tussen zitten.

Kluts het eitje en smeer de stroken bladerdeeg in. Kaas naar wens erop + een beetje zout en peper. Laatste is niet nodig, maar wel erg lekker!

14 minuutjes in de oven op 225 graden en klaar is Kees. Of Piet!
Je kunt natuurlijk ook enorm variëren, bijvoorbeeld door er wat verschillende kruiden overheen te gooien.


Recept Nutella stengels 


Wat heb je nodig: 

- Bladerdeeg
- Nutella (of een andere chocoladepasta)

- Ei
- Poedersuiker
- Oven rekje

- Bakpapier

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Snij de bladerdeeg in stroken. Niet te dun deze keer, want je moet ze nog "twisten".

Smeer op de helft van een strookje (in de lengte) een beetje Nutella. Vouw de ander helft eroverheen, beetje aandrukken en dan kun je hem twisten. Dus draaien! Meteen op het bakpapier.  Dit herhaal je tot je genoeg hebt. Of je bladerdeeg op is ;) 


Als laatste smeer je alle sticks een beetje in met een geklopt eitje.

In de oven voor 15 minuutjes en readyyyy you are! Let op! Blijf het wel in de gaten houden, het kan ook ineens heel snel gaan.

Als je ze uit de oven haalt, bestrooi ze dan met een beetje poedersuiker, jum!

Recept Knak hapjes 

Wat heb je nodig: 

- Bladerdeeg
- Knakworstjes 
- Ei 
- Oven rekje
- Bakpapier

Verwarm de oven voor op 225 graden. 

Bekleed alvast het oven rekje met bakpapier.

Snij de worstjes een aantal keer door. Ik deed dit ongv. 5 keer. Zo worden het echte 1 hap-hapjes.


Snij het bladerdeeg in stroken en daarna door de helft. Precies genoeg voor je worstje. Of misschien kun je met een beetje trekken aan het bladerdeeg nog 2 stuks eruit halen.

Rol de worstjes in het bladerdeeg. Goed aandrukken en leg ze neer op het bakpapier. Een beetje geklopt ei eroverheen en de oven in voor 20 minuutjes. 


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.