Boeken advent kalender // Sipke's Elfstedentocht


Gouden boekjes, ken je ze? Dat kan bijna niet anders. Lees hier The Story van de Gouden Boekjes. De meisjes hier hebben al best een flink stapeltje. Dit zijn in mijn ogen geweldig leuke boekjes om cadeau te doen. En een stapeltje met gouden boekjes staat ook gewoon enorm leuk?! Vandaag is het de beurt aan Sipke's Elfstedentocht. Of als je Fries bent: Sipke syn Alvestêdetocht.
Opa spitsmuis doet mee aan de Elfstedentocht, dat vindt hij het mooiste wat er bestaat. Wat hij niet weet is dat Sipke, zijn kleinzoon, zich stiekem in zijn tas verstopt heeft, want ook Sipke wilde zo graag mee rijden en Friesland zien. Luidt de achterkant.

Auteur: Lida Dijkstra
Pagina's: 24
Verschijningsdatum: Feruari 2018
Leeftijd: 4-6 jaar
Uitgever: Rubinstein

Waar te koop: o.a Bol.com
ISBN13: 9789047625179

Zeker wanneer je zelf in Friesland woont met je kids is dit boekje een enorme musthave in de boekenkast. Als je het boekje open slaat is het eerste wat opvalt, de Elfstedentocht route + stempelkaart om langs alles steden een ijsje te gaan halen. Dit vind ik persoonlijk ontzettend leuk, zoiets extra's wat eigenlijk ook niet mag ontbreken voor het echte Elfstedentocht gevoel. Ik denk dat we dit jaar de toch weer op ons buik kunnen schrijven, wat jij? Maar dat mag de pret niet drukken.

Het boekje is, hoe kan het ook anders, in het Fries en in het Nederlands. In rijm geschreven en de illustraties zijn ge-wel-dig! Een soort aquarel-achtig. Echt prachtig! 


Sipke is er van overtuigd dat hij ooit de Elfstedentocht WINT! En daarom haalt hij alles uit de kast om te oefenen. 

Een boekje wat heerlijk weg leest / kijkt en wanneer je kind ook les krijgt in de Friese taal is dit natuurlijk helemaal te gek. Leuk om dit Gouden Boekje als opa en/of oma te geven en zo de kleinkindjes mee te nemen op een eigen Elfstedentocht.