Doorgaan naar hoofdcontent

Boeken advent kalender // Sipke's Elfstedentocht


Gouden boekjes, ken je ze? Dat kan bijna niet anders. Lees hier The Story van de Gouden Boekjes. De meisjes hier hebben al best een flink stapeltje. Dit zijn in mijn ogen geweldig leuke boekjes om cadeau te doen. En een stapeltje met gouden boekjes staat ook gewoon enorm leuk?! Vandaag is het de beurt aan Sipke's Elfstedentocht. Of als je Fries bent: Sipke syn Alvestêdetocht.
Opa spitsmuis doet mee aan de Elfstedentocht, dat vindt hij het mooiste wat er bestaat. Wat hij niet weet is dat Sipke, zijn kleinzoon, zich stiekem in zijn tas verstopt heeft, want ook Sipke wilde zo graag mee rijden en Friesland zien. Luidt de achterkant.

Auteur: Lida Dijkstra
Pagina's: 24
Verschijningsdatum: Feruari 2018
Leeftijd: 4-6 jaar
Uitgever: Rubinstein

Waar te koop: o.a Bol.com
ISBN13: 9789047625179

Zeker wanneer je zelf in Friesland woont met je kids is dit boekje een enorme musthave in de boekenkast. Als je het boekje open slaat is het eerste wat opvalt, de Elfstedentocht route + stempelkaart om langs alles steden een ijsje te gaan halen. Dit vind ik persoonlijk ontzettend leuk, zoiets extra's wat eigenlijk ook niet mag ontbreken voor het echte Elfstedentocht gevoel. Ik denk dat we dit jaar de toch weer op ons buik kunnen schrijven, wat jij? Maar dat mag de pret niet drukken.

Het boekje is, hoe kan het ook anders, in het Fries en in het Nederlands. In rijm geschreven en de illustraties zijn ge-wel-dig! Een soort aquarel-achtig. Echt prachtig! 


Sipke is er van overtuigd dat hij ooit de Elfstedentocht WINT! En daarom haalt hij alles uit de kast om te oefenen. 

Een boekje wat heerlijk weg leest / kijkt en wanneer je kind ook les krijgt in de Friese taal is dit natuurlijk helemaal te gek. Leuk om dit Gouden Boekje als opa en/of oma te geven en zo de kleinkindjes mee te nemen op een eigen Elfstedentocht. 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.