Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Boeken advent kalander // De sneeuwmanDe stapel begint wat kleiner te woren en vandaag stond dit prachtige boek, De sneeuwman van Raymond Briggs centraal. Eentje in de categorie, deze moet iedereen hebben. Opa, opa, oom, tante, mama, papa, buurvrouw, vriendin, allemaal! En waarom gaan wij je vandaag uitleggen. 

Dit boek is zo ontzettend tof om in je boekenkast te hebben, jong of oud het maakt niet uit. Wij zijn fan! De Sneeuwman verscheen voor het eerst in 2003. En ook in een compleet andere vormgeving. In 2018 kwam de zevende druk in jubileum uitvoering. En geloof me, die wil je en die moet je hebben. Het weer werkt absoluut niet mee, maar tijdens de sneeuw dagen die er voorspeld worden in het nieuwe jaar, is het prima vertoeven bij de open haard met dit boek en je kids om je heen ♥

Op een koude winterse nacht komt een sneeuwman tot leven. En egint een magisch avontuur. Raymond Briggs' klassieker vertelt het verhaal van het jongetje dat overdag een sneeuwman maakt waarmee hij 's nachts allerlei avonturen beleeft. Luidt de achterkant.


Auteur: R. Briggs
Pagina's: 32
Verschijningsdatum: Januari 2003
Leeftijd: 4-6 jaar
Uitgever: Rubinstein

Waar te koop: o.a Bol.com
ISBN13: 9789054448327

First things first, het boek het geen tekst. Dat lees je inderdaad goed, geen tekst. EN dat is in deze ook helemaal niet vervelend. Vraag maar aan de meiden!

De tekeningen in het prentenboek zijn prachtig om naar te staren. Mooie en zachte kleuren vullen de pagina's. Kleine tekeningen en tekeningen die 1 pagina vullen. De tekeningen zijn makkelijk te begrijpen voor kinderen en kunnen hierin hun eigen fantasie de vrije loop geven. Juist omdat er geen tekst in het boek te vinden is. Zo is het verhaal ook nooit hetzelfde.

Een prentenboek waar je nooit genoeg van krijgt. Je hoeft er niet perse een verhaal bij te vertellen, alleen samen kijken naar de prachtige plaatjes kijken is al een magisch moment.

Natuurlijk is dit prentenboek het allerleukste wanneer er sneeuw ligt. Dus meteen bestellen is mijn advies. Dit gaat een geweldig jeugdsentiment worden voor mijn meiden! En koop je de jubileum uitvoering? Dan vindt je achter in het boek nog een leuke verrassing.