Doorgaan naar hoofdcontent

Boeken advent kalander // De sneeuwmanDe stapel begint wat kleiner te woren en vandaag stond dit prachtige boek, De sneeuwman van Raymond Briggs centraal. Eentje in de categorie, deze moet iedereen hebben. Opa, opa, oom, tante, mama, papa, buurvrouw, vriendin, allemaal! En waarom gaan wij je vandaag uitleggen. 

Dit boek is zo ontzettend tof om in je boekenkast te hebben, jong of oud het maakt niet uit. Wij zijn fan! De Sneeuwman verscheen voor het eerst in 2003. En ook in een compleet andere vormgeving. In 2018 kwam de zevende druk in jubileum uitvoering. En geloof me, die wil je en die moet je hebben. Het weer werkt absoluut niet mee, maar tijdens de sneeuw dagen die er voorspeld worden in het nieuwe jaar, is het prima vertoeven bij de open haard met dit boek en je kids om je heen ♥

Op een koude winterse nacht komt een sneeuwman tot leven. En egint een magisch avontuur. Raymond Briggs' klassieker vertelt het verhaal van het jongetje dat overdag een sneeuwman maakt waarmee hij 's nachts allerlei avonturen beleeft. Luidt de achterkant.


Auteur: R. Briggs
Pagina's: 32
Verschijningsdatum: Januari 2003
Leeftijd: 4-6 jaar
Uitgever: Rubinstein

Waar te koop: o.a Bol.com
ISBN13: 9789054448327

First things first, het boek het geen tekst. Dat lees je inderdaad goed, geen tekst. EN dat is in deze ook helemaal niet vervelend. Vraag maar aan de meiden!

De tekeningen in het prentenboek zijn prachtig om naar te staren. Mooie en zachte kleuren vullen de pagina's. Kleine tekeningen en tekeningen die 1 pagina vullen. De tekeningen zijn makkelijk te begrijpen voor kinderen en kunnen hierin hun eigen fantasie de vrije loop geven. Juist omdat er geen tekst in het boek te vinden is. Zo is het verhaal ook nooit hetzelfde.

Een prentenboek waar je nooit genoeg van krijgt. Je hoeft er niet perse een verhaal bij te vertellen, alleen samen kijken naar de prachtige plaatjes kijken is al een magisch moment.

Natuurlijk is dit prentenboek het allerleukste wanneer er sneeuw ligt. Dus meteen bestellen is mijn advies. Dit gaat een geweldig jeugdsentiment worden voor mijn meiden! En koop je de jubileum uitvoering? Dan vindt je achter in het boek nog een leuke verrassing.
Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.