Kinderen stapelen met een stapelbed

Beeld: Instagram Ik krijg regelmatig de vraag als mama van vier kids of ze allemaal een eigen slaapkamer hebben. Nee, dat hebben ze niet. We hebben drie slaapkamers. Proppen for life huh. Het is soms behoorlijk lastig om een beetje orde in de chaos te scheppen met alle kids en hun slaapkamer. Hoe lossen we dit op?  De jongste, Quinn slaapt al bij ons vanaf de geboorte. Het voelde voor ons goed om dit zo te doen. En laten we eerlijk zijn; bij de laatste doe je het net allemaal even iets anders. Dat kan ik nu voor 100% beamen. De één na jongste slaapt af en toe met haar twee jaar oudere zus op de slaapkamer. Deze oudere zus is een vroege vogel en geen van de andere meiden kan dit handelen. 05:30 en mevrouw is klaarwakker en ready voor de dag terwijl haar zussen nog makkelijk tot 07:30 door zouden kunnen slapen. Dit brengt vooral veel chaos met zich mee. Dus eens in de zoveel tijd verbouwen wij de boel en wisselen we het af met slapen. De ene keer slaapt ze bij haar oudere zus en daarna w

Advent boeken kalender // Wolfje wil naar huis


Prentenboeken doen het erg goed hier. Er valt zo enorm veel zien dat dit een heerlijk momentje is tussen ons en de kids. Vandaag eentje die absoluut niet mag ontbreken in de boekenkast. Wolfje wil naar huis.

Auteur: Rachel Bright
Pagina's: 32
Verschijningsdatum: Oktober 2018
Leeftijd: 4-6 jaar
Uitgever: Gottmer

Waar te koop: o.a Bol.com
ISBN13: 9789025770068


Wolfje is nog klein, maar hij voelt zich al heel sterk en stoer. Als hij in een sneeuwstorm zijn roeder kwijtraakt, vindt hij het toch wel een beetje spannend, zo helemaal alleen in de donkere nacht. En dan is het fijn als iemand je helpt om weer thuis te komen. Luidt de achterkant.

Soms heb je met een boek direct een match made in heaven gevoel als ouders zijne. Dat heb ik dus bij Wolfje wil naar huis. Wat een prachtig mooi prentenboek is dit. Vajèn is er ook GEK op. Liever lees ik het niet voor wanneer ze gaat slapen want nachtmerries heeft ze vrij snel. Overdag is ook helemaal goed. En nog net een beetje Dit prentenboek is op rijm geschreven en we gaan hier erg lekker op. moet ik zeggen. Sommige zinnen gaan verder op de volgende bladzijde, zo kun je er een spannend spel van maken door de bladzijdes om te laten slaan door je kids of door bijvoorbeeld te vragen wat ze denken dat er gaat gebeuren op de volgende bladzijde. 

De illustraties zijn werkelijk prachtig en levendig. Heel veel kijkplezier gegarandeerd met dit boek. Hoe vaker je het verhaal leest hoe beter het gaat worden. 

We hebben allemaal wel eens iemand nodig en kinderen kunnen zich onwijs identificeren met wolfje. En wellicht jij en ik ook! Prachtig prentenboek die niet mag ontbreken in de boekenkast van je kids.