En dan ben je ineens toch een draagmama

Wanneer je meerdere kids hebt doe je het moederschap bij elk kind weer anders. Althans, dat is mijn ervaring. Zo moest het bijvoorbeeld bij de eerste drie volgens de regeltjes. Eigenlijk regeltjes tussen haakjes, want het moederschap heeft geen regeltjes. Iedere mama doet maar wat. Dit klinkt overigens veel minder lief dan dat ik bedoel (knipoog). Verwen je kind nou niet teveel las ik op het internet, want ze wennen eraan en daarna willen ze niet meer anders. Bij de eerste heb ik nachtenlang over de vloer gedwaald. Zij in mijn armen en al wiegend viel ze in slaap en kon ik haar als een echte ninja mama in haar eigen bedje terug leggen, waarna hetzelfde riedeltje al snel weer volgde. Zo ging dit bij de tweede en ook bij de derde dochter was dit niet veel anders. In tegendeel zelfs. Als ik er nu op terug kijk voel ik mijzelf wel eens schuldig. Waarom moest mijn meisje per se in haar eigen bedje slapen? Toen wist ik niet beter. Het hoorde zo. Want dat deed toch iedereen?

Nu ben ik inmidd…

Advent boeken kalender // Van 1 tot 10Boekjes waarin de dames zelf iets kunnen doen zijn vooral erg favoriet. Stil zitten is dan ook erg moeilijk he! Het zij zelf de verhaaltjes verzinnen of in dit geval tellen. Ik vind de interactie die je hebt met de kids en dit soort boekjes zo ontzettend leuk! En eerlijk is eerlijk, zo houdt Esra het ook wat langer vol haha. Vandaag is het de beurt aan Van 1 tot 10 van Mies van Hout.Tel je mee van 1 tot 10
het konijn heeft 2 oren. En hoeveel tanden heeft de krokodil?
Luidt de achterkant.

Auteur
: Mies van Hout

Pagina's: 20
Verschijningsdatum: Oktober 2018
Leeftijd: 1-3 jaar
Uitgever: Gottmer

Waar te koop: o.a Bol.com
ISBN13: 9789025770112

Vajèn kon al vrij snel van 1 tot 10 tellen. Wanneer ze er zin in had doet ze dit op "
commando" en anders krijg je een boze blik en een paar stampende voeten op de grond. Snap je? Maar zo krijgen we het tellen nog beter onder de knie. Vajèn vindt het namelijk nog een beetje moeilijk om te tellen en tegelijkertijd mee te wijzen. EN dit boekje helpt haar hier zo enorm mee.

De combinatie van tellen en dieren is voor kids natuurlijk de bom. En waar deze mama erg bij mee is? Het is een karton boekje. Duurzaam dus!! Op elke bladzijde staat een dier afgebeeld in de mooiste kleuren en in een geweldige illustratie. Daarnaast in grote letters het lichaamsdeel met daarboven een getal. Bijvoorbeeld: 1 buik en daarbij staat een grote beer afgebeeld. 5 vingers met een aap, 7 strepen met een kleurrijke vis enzovoort.

Het is een fijn opvallend karton boekje waar voornamelijk de 10 snorharen favoriet zijn om te tellen. Zelfs Esra begint nu met tellen. Positiever kan dus niet!

Erg leuk cadeau idee voor een eerste of 2e verjaardag! Vergeet deze tip niet ergens op te schrijven.