Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Advent boeken kalender // ToekomstatlasEen pareltje in de boeken stapel is de Toekomstatlas van Enrico Passoni. Deze atlas is niet alleen te gek voor kids maar ook de papa's en mama's zullen naar hartenlust mee kijken naar alles wat er wellicht in de toekomst gaat komen. 


Hoe zou het leven in de toekomst eruit zien? Wat eten we in 2050? Hoe reizen we? Hoe zien de steden eruit? Hoe communiceren we met elkaar? En wat voor banen hebben we? Is er nog een supermarkt en werken daar nog mensen? Luidt de achterkant van het boek. 

Auteur
: Enrico Passoni

Pagina's: 96
Verschijningsdatum: Oktober 2018
Leeftijd: 8-10 jaar
Uitgever: Rubinstein

Waar te koop: o.a Bol.com
ISBN13: 9789047625704

"De Italiaanse Enrico Passoni heeft onderzoek gedaan naar deze mogelijkheden en vertelt in dit boek het verhaal van een doorsnee familie maar dan gesitueerd in het jaar 2050! Door het bestuderen van de onderwerpen in deze atlas kom je alles te weten over de toekomst. Zoals een auto zonder bestuurder, eten gemaakt door de 3D printer thuis, kleren die je telefoon opladen, alles is mogelijk in de toekomst!"

2050 pff, kun je je voorstellen dat we daar naartoe gaan? Bizar om daarover te fantaseren en wetende dat je kids daar in mee gaan draaien. Ik ben van mening dat deze atlas in geen enkele boekenkast mag ontbreken. Tevens weer eentje voor jong en oud. Hoe leuk is dit om samen met oma te lezen? Ik bedoel toch? 

Ik ga je een paar voorbeelden uit het boek geven. Bijvoorbeeld de auto. Het stuurwiel is er nog en wie zelf wil kan nog sturen, maar je kunt er dan ook voor kiezen om iets anders te gaan doen. Hallllooooo toekomst. Niet meer ondersteboven gekeerd in de auto zitten omdat de kids zich niet gedragen op de achterbank. De auto's zullen geen sleutels meer hebben, maar gezicht, stem en vingerafdruk herkenning. Nou dat gaat leuk worden voor de auto diefjes! 

We hebben straks allemaal een persoonlijke assistent. Wow I would laf dat! Een geïntegreerd apparaat dat fungeert als communicatiemiddel, amusement, navigatie, pinautomaat, alles!

Van holografische tijdschriften tot 
synthetische hamburgers. Je gaat het allemaal voorbij zien komen in deze te gekke atlas. Warning op voorhand: Als je eenmaal begint wil je ook gewoon niet meer stoppen. 

Deze atlas kunnen wij iedereen aanraden en is kei leuk als een cadeautje voor bijvoorbeeld een verjaardag! Ondanks dat we nog maar net beginnen met lezen kunnen we niet wachten om verder te bladeren en erachter te komen hoe wij straks onze boodschappen moeten doen.