Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Advent boeken kalender // ToekomstatlasEen pareltje in de boeken stapel is de Toekomstatlas van Enrico Passoni. Deze atlas is niet alleen te gek voor kids maar ook de papa's en mama's zullen naar hartenlust mee kijken naar alles wat er wellicht in de toekomst gaat komen. 


Hoe zou het leven in de toekomst eruit zien? Wat eten we in 2050? Hoe reizen we? Hoe zien de steden eruit? Hoe communiceren we met elkaar? En wat voor banen hebben we? Is er nog een supermarkt en werken daar nog mensen? Luidt de achterkant van het boek. 

Auteur
: Enrico Passoni

Pagina's: 96
Verschijningsdatum: Oktober 2018
Leeftijd: 8-10 jaar
Uitgever: Rubinstein

Waar te koop: o.a Bol.com
ISBN13: 9789047625704

"De Italiaanse Enrico Passoni heeft onderzoek gedaan naar deze mogelijkheden en vertelt in dit boek het verhaal van een doorsnee familie maar dan gesitueerd in het jaar 2050! Door het bestuderen van de onderwerpen in deze atlas kom je alles te weten over de toekomst. Zoals een auto zonder bestuurder, eten gemaakt door de 3D printer thuis, kleren die je telefoon opladen, alles is mogelijk in de toekomst!"

2050 pff, kun je je voorstellen dat we daar naartoe gaan? Bizar om daarover te fantaseren en wetende dat je kids daar in mee gaan draaien. Ik ben van mening dat deze atlas in geen enkele boekenkast mag ontbreken. Tevens weer eentje voor jong en oud. Hoe leuk is dit om samen met oma te lezen? Ik bedoel toch? 

Ik ga je een paar voorbeelden uit het boek geven. Bijvoorbeeld de auto. Het stuurwiel is er nog en wie zelf wil kan nog sturen, maar je kunt er dan ook voor kiezen om iets anders te gaan doen. Hallllooooo toekomst. Niet meer ondersteboven gekeerd in de auto zitten omdat de kids zich niet gedragen op de achterbank. De auto's zullen geen sleutels meer hebben, maar gezicht, stem en vingerafdruk herkenning. Nou dat gaat leuk worden voor de auto diefjes! 

We hebben straks allemaal een persoonlijke assistent. Wow I would laf dat! Een ge├»ntegreerd apparaat dat fungeert als communicatiemiddel, amusement, navigatie, pinautomaat, alles!

Van holografische tijdschriften tot 
synthetische hamburgers. Je gaat het allemaal voorbij zien komen in deze te gekke atlas. Warning op voorhand: Als je eenmaal begint wil je ook gewoon niet meer stoppen. 

Deze atlas kunnen wij iedereen aanraden en is kei leuk als een cadeautje voor bijvoorbeeld een verjaardag! Ondanks dat we nog maar net beginnen met lezen kunnen we niet wachten om verder te bladeren en erachter te komen hoe wij straks onze boodschappen moeten doen.