Het nieuwe WW - Mijn avontuur

Misschien heb je het voorbij zien komen op mijn Instagram, mijn nieuwe avontuur met het nieuwe WW. Oftewel het nieuwe Weight Watchers. We zijn nu bijna anderhalve maand onderweg en het leek mij leuk om jullie iets meer te vertellen.

Wat is het precies? 
MijnWW is een programma / tool om het afvallen en gezonder eten makkelijker dan ooit te maken doordat deze geheel gepersonaliseerd is. Flexibiliteit en vrijheid staan hierbij bovenaan. Lang verhaal kort, dit werkt voor iedereen. Ik ben bijvoorbeeld het type dat een hekel heeft aan calorieën tellen. Ik kan dat gewoon niet en daarvoor vind ik eten ook veel te lekker (knipoog). Een beetje hulp voor een gezonde levensstijl daarentegen is niet verkeerd. Maar wat voor de één werkt, hoeft voor de ander niet te werken. En daarom vul je bij mijnWW een vragenlijst is. De peilt uitgebreid de voedingsvoorkeuren. Ik geef bijvoorbeeld fulltime borstvoeding. Dat betekend dat ik meer voeding nodig heb dan iemand die geen borstvoeding geeft. En het fij…

Advent boeken kalender // ToekomstatlasEen pareltje in de boeken stapel is de Toekomstatlas van Enrico Passoni. Deze atlas is niet alleen te gek voor kids maar ook de papa's en mama's zullen naar hartenlust mee kijken naar alles wat er wellicht in de toekomst gaat komen. 


Hoe zou het leven in de toekomst eruit zien? Wat eten we in 2050? Hoe reizen we? Hoe zien de steden eruit? Hoe communiceren we met elkaar? En wat voor banen hebben we? Is er nog een supermarkt en werken daar nog mensen? Luidt de achterkant van het boek. 

Auteur
: Enrico Passoni

Pagina's: 96
Verschijningsdatum: Oktober 2018
Leeftijd: 8-10 jaar
Uitgever: Rubinstein

Waar te koop: o.a Bol.com
ISBN13: 9789047625704

"De Italiaanse Enrico Passoni heeft onderzoek gedaan naar deze mogelijkheden en vertelt in dit boek het verhaal van een doorsnee familie maar dan gesitueerd in het jaar 2050! Door het bestuderen van de onderwerpen in deze atlas kom je alles te weten over de toekomst. Zoals een auto zonder bestuurder, eten gemaakt door de 3D printer thuis, kleren die je telefoon opladen, alles is mogelijk in de toekomst!"

2050 pff, kun je je voorstellen dat we daar naartoe gaan? Bizar om daarover te fantaseren en wetende dat je kids daar in mee gaan draaien. Ik ben van mening dat deze atlas in geen enkele boekenkast mag ontbreken. Tevens weer eentje voor jong en oud. Hoe leuk is dit om samen met oma te lezen? Ik bedoel toch? 

Ik ga je een paar voorbeelden uit het boek geven. Bijvoorbeeld de auto. Het stuurwiel is er nog en wie zelf wil kan nog sturen, maar je kunt er dan ook voor kiezen om iets anders te gaan doen. Hallllooooo toekomst. Niet meer ondersteboven gekeerd in de auto zitten omdat de kids zich niet gedragen op de achterbank. De auto's zullen geen sleutels meer hebben, maar gezicht, stem en vingerafdruk herkenning. Nou dat gaat leuk worden voor de auto diefjes! 

We hebben straks allemaal een persoonlijke assistent. Wow I would laf dat! Een geïntegreerd apparaat dat fungeert als communicatiemiddel, amusement, navigatie, pinautomaat, alles!

Van holografische tijdschriften tot 
synthetische hamburgers. Je gaat het allemaal voorbij zien komen in deze te gekke atlas. Warning op voorhand: Als je eenmaal begint wil je ook gewoon niet meer stoppen. 

Deze atlas kunnen wij iedereen aanraden en is kei leuk als een cadeautje voor bijvoorbeeld een verjaardag! Ondanks dat we nog maar net beginnen met lezen kunnen we niet wachten om verder te bladeren en erachter te komen hoe wij straks onze boodschappen moeten doen.