Doorgaan naar hoofdcontent

Advent boeken kalender // Sep is Jarig

Neeeeeee we zijn er nog lange niet. Ook niet bijna. De boeken stapel lijkt niet kleiner te worden. Er valt dus nog genoeg te lezen de aankomende "dagen". We zijn aangekomen bij Sep. Sep is een nieuwe serie van op dit moment 2 boekjes. De meisjes hebben ze allebei maar vandaag is het de beurt aan Sep is jarig.

Verhalen op rijm, ik hou ervan. En ik niet alleen, ook de meisjes zijn er gek op.

Sep wordt 's morgens al vroeg wakker met een lach op zijn gezicht. Hij roept vrolijk: 'ik ben jarig! Kom eruit. Het is al licht' Luidt de achterkant. 


Auteur: Ingeborg Bijlsma
Pagina's: 96
Verschijningsdatum: November 2018
Leeftijd: 1-3 jaar
Uitgever: Kluitman

Waar te koop: o.a Bol.com
ISBN13: 9789020676617

De avonturen van Sep zijn herkenbaar voor peuters en kleuters. Vajèn begint nu langzaamaan verjaardagen te snappen. En daar gaat Sep ons nog beter bij helpen, zonder twijfel!

De illustraties zijn GE-WEL-DIG! Er valt super veel te zien. Na een stukje lezen bekijken we eerst de pagina vol leven. Vooral de pagina met de verjaardagstaart doet het hier erg goed. Je leest over een koekje en een beker limonade en ja hoor, deze kun je ook echt terug vinden op de pagina. Dat is toch leuk!


De manier van schrijven van Ingeborg vind ik eveneens geweldig! Vajèn kan dit volmondig beamen trouwens haha. En Esra? Die roept niets anders meer dan Sep Sep Sep.
Het verhaal begint dat Sep in zijn bed ligt te woelen. Hij wil slapen maar dat lukt niet. Dit is natuurlijk voor een kind een ontzettend herkenbare situatie. Spanning alom! Ik ben er heilig van overtuigd dat dit boekje meehelpt om de spanning iets te verminderen. We wil see, Vajèn mag bijna 4 kaarsjes uitblazen. 

Wij hebben naast Bobbi een nieuwe serie boekjes waarvan er nog meer gemaakt mogen worden van ons ♥ 


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.