Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Advent boeken kalender // Juf Roos gaat op vakantieYes weer een nieuw boek wat open is gescheurd vanaf de Advent Boeken Kalender. Deze keer was Juf Roos aan de beurt. Jep de Juf die zingt en allerlei leuke avonturen beleeft samen met Gijs. Geloof mij, dit boek wil je sowieso hebben als je kids graag naar Juf Roos en Gijs kijken/ meezingen. 

Zolang ik mij kan herinneren is Vajèn een diehard fan van Juf Roos. Vroeger keek ze voornamelijk van die klei en uitpakfilmpjes, of Daddy Finger. Ik was het helemaal zat en begon mijn zoektocht naar iets vernieuwend. Zo kwam ik uit bij het Youtube kanaal van Juf Roos. En meteen bleek dit een schot in de "Roos" te zijn. Vajèn was meteen verslaafd! Er bestaat inmiddels ook een theater voorstelling van Juf Roos. Daar willen wij ook enorm graag heen met de meisjes. Maar eerst dit onwijs leuke boek.

Juf Roos gaat op vakantie is het voorleesboek bij de Juf Roos theatervoorstelling. Voor eindeloos plezier, ook buiten het theater.

Juf Roos en Gijs willen graag op vakantie. Maar wie past er dan op het hondje dat Gijs heeft gevonden? En waar moeten Juf Roos en Gijs gaan slapen als hun tent kapot is? Van Tante Tulp mogen ze bij haar op de boerderij komen logeren. Maar als ze daar aankomen is Tante Tulp nergens te bekennen.
Luidt de achterkant.


Auteur: Frank Jan Horst
Pagina's: 64
Verschijningsdatum: Oktober 2018
Leeftijd: 2-5 jaar
Uitgever: De Fontein

Waar te koop: Boekenwereld.com / Bol.com
ISBN13: 9789026147333

Zoals ik net al zei, het is een theaterboek. De verhalen en bekende liedjes wisselen elkaar af. De liedjes kunnen papa en mama dus vanaf nu ook foutloos mee zingen! De lyrics staan in het boek. En natuurlijk vinden we hier de leuke en bekende illustraties die ook in de serie zelf te zien zijn.

Het is 1 lang verhaal, anders dan de serie. Dit vinden de meiden extra leuk want, zo duurt het verhaal natuurlijk ook veel langer. En dat betekend: Langer voorlezen. Snap je?

Ondanks dat je misschien niet naar de theater voorstelling bent geweest, is dit boek een te gekke aanvulling in de boekenkast van Juf Roos fans. Er gaat hier nauwelijks een dag voorbij waar je de meisjes niet Juf Roos hoort zingen. Je kunt dus wel stellen dat dit boek een geweldige entree heeft gemaakt!

Ja, een te gek boek waarin je ook veel interactie hebt met je mini door bijvoorbeeld de liedjes die je samen zingt. En geloof mij, uit volle borst wordt er meegezongen! www.boekenwereld.com