Advent boeken kalender // In de kelder staat een huis


In de categorie leerzaam, fantasierijk en mooi vormgegeven past 'In de kelder staat een huis' perfect. En hij is in rijm geschreven. Ik hou ervan! 

Wat doe je als je even niemand hebt, niemand om mee te spelen? 
In de kelder van het huis fantaseert Kaat de muis over iets wat er niet is, maar zou kunnen zijn! Een verhaal met een heleboel alsof. Luidt de achterkant.

Auteur: Mark Haayema
Pagina's: 24
Verschijningsdatum: Oktober 2018
Leeftijd: 1-3 jaar
Uitgever: Rubenstein

Waar te koop: o.a Bol.com
ISBN13: 9789047626084

Ik ga er geen doekjes meer om winden, ik ben enorm fan geworden van rijm geschreven boeken. Dit is er ook weer eentje. Het verhaal draait om Kaat de muis. Ze woont alleen in de kelder. Ooit woonde zij er met een heel gezin maar toen was Poes Loes daar. Kaat ziet iedere dag weer iets wat ze eerder niet zag. Zo maakt ze van hout een zwiepend zwaard en van blikken heeft ze een paleisje gebouwd.

Het verhaal zuigt je in het boek. Ademloos luisteren de meisjes naar wat ik voorlees terwijl ik zelf ook helemaal word meegesleept. Zo is er een pagina waar je iets voor Kaat mag verzinnen wat ze moet maken. Zo kun je eindeloos fantaseren. Maar dan komt Loes binnen en mag jij het verhaal verder verzinnen. Hoe leuk is dit? Wat gaat er gebeuren met Loes en Kaat? Zo kun je je mini steeds de kans geven om er een mooi verhaal van te maken. Fantasie to the max! 


Het boekjes is in een enorm modern jasje geschreven. Want zo wil Kaat bijvoorbeeld trouwen met een prinses in plaats van een prins.

En dan natuurlijk de illustraties. Ze zijn ontzettend mooi vormgegeven zodat kinderen precies snappen wat er voorgelezen is. Het prikkelt de fantasie enorm. Wellicht leren de kids hiervan om echt te spelen zoals jij en ik dat vroeger ook deden ;)

 Een aanrader! In de kelder staat een huis is een verfrissend prentenboekje waarbij de fantasie ontzettend geprikkeld wordt.