En dan ben je ineens toch een draagmama

Wanneer je meerdere kids hebt doe je het moederschap bij elk kind weer anders. Althans, dat is mijn ervaring. Zo moest het bijvoorbeeld bij de eerste drie volgens de regeltjes. Eigenlijk regeltjes tussen haakjes, want het moederschap heeft geen regeltjes. Iedere mama doet maar wat. Dit klinkt overigens veel minder lief dan dat ik bedoel (knipoog). Verwen je kind nou niet teveel las ik op het internet, want ze wennen eraan en daarna willen ze niet meer anders. Bij de eerste heb ik nachtenlang over de vloer gedwaald. Zij in mijn armen en al wiegend viel ze in slaap en kon ik haar als een echte ninja mama in haar eigen bedje terug leggen, waarna hetzelfde riedeltje al snel weer volgde. Zo ging dit bij de tweede en ook bij de derde dochter was dit niet veel anders. In tegendeel zelfs. Als ik er nu op terug kijk voel ik mijzelf wel eens schuldig. Waarom moest mijn meisje per se in haar eigen bedje slapen? Toen wist ik niet beter. Het hoorde zo. Want dat deed toch iedereen?

Nu ben ik inmidd…

Advent boeken kalender // In de kelder staat een huis


In de categorie leerzaam, fantasierijk en mooi vormgegeven past 'In de kelder staat een huis' perfect. En hij is in rijm geschreven. Ik hou ervan! 

Wat doe je als je even niemand hebt, niemand om mee te spelen? 
In de kelder van het huis fantaseert Kaat de muis over iets wat er niet is, maar zou kunnen zijn! Een verhaal met een heleboel alsof. Luidt de achterkant.

Auteur: Mark Haayema
Pagina's: 24
Verschijningsdatum: Oktober 2018
Leeftijd: 1-3 jaar
Uitgever: Rubenstein

Waar te koop: o.a Bol.com
ISBN13: 9789047626084

Ik ga er geen doekjes meer om winden, ik ben enorm fan geworden van rijm geschreven boeken. Dit is er ook weer eentje. Het verhaal draait om Kaat de muis. Ze woont alleen in de kelder. Ooit woonde zij er met een heel gezin maar toen was Poes Loes daar. Kaat ziet iedere dag weer iets wat ze eerder niet zag. Zo maakt ze van hout een zwiepend zwaard en van blikken heeft ze een paleisje gebouwd.

Het verhaal zuigt je in het boek. Ademloos luisteren de meisjes naar wat ik voorlees terwijl ik zelf ook helemaal word meegesleept. Zo is er een pagina waar je iets voor Kaat mag verzinnen wat ze moet maken. Zo kun je eindeloos fantaseren. Maar dan komt Loes binnen en mag jij het verhaal verder verzinnen. Hoe leuk is dit? Wat gaat er gebeuren met Loes en Kaat? Zo kun je je mini steeds de kans geven om er een mooi verhaal van te maken. Fantasie to the max! 


Het boekjes is in een enorm modern jasje geschreven. Want zo wil Kaat bijvoorbeeld trouwen met een prinses in plaats van een prins.

En dan natuurlijk de illustraties. Ze zijn ontzettend mooi vormgegeven zodat kinderen precies snappen wat er voorgelezen is. Het prikkelt de fantasie enorm. Wellicht leren de kids hiervan om echt te spelen zoals jij en ik dat vroeger ook deden ;)

 Een aanrader! In de kelder staat een huis is een verfrissend prentenboekje waarbij de fantasie ontzettend geprikkeld wordt.