Doorgaan naar hoofdcontent

Advent boeken kalender // De kikker die wilde kraaienHeb je het gelezen, onze nieuwe traditie? Een stapel boeken, ingepakt en wel onder de kerstboom. Blogje gemist? Lees hem dan ff hier terug. Ooit ben ik begonnen met een rubriek "De boekenkast van Vajèn". Ik zie mezelf nog zo zitten. Heerlijk vond ik het om te schrijven over de boekjes die de meiden in hun kast hadden/hebben staan. Omdat ik onwijs veel leuke reacties heb gekregen over de advent boeken kalender ga ik je weer meenemen in deze rubriek in een nieuw jasje - De boekenkast van de kids - en daarachter de titel van het boek wat ik met je ga delen. Leuk of leuk? Vandaag trappen we af met - De kikker die wilde kraaien.Dit was ook meteen het eerste boek wat de meiden openmaakte van de advent boeken. EN meteen viel hij in de smaak. Ik vind dat dit een typisch boek is wat kindjes vrij snel mee kunnen vertellen. Na de eerste keer voorlezen riep Vajèn meteen KWAAKERDEKWAAK!!! En wees naar de te tekst in de boek. Inderdaad, dat staat er ook.

De kikker die wilde kraaien

KUKELEKUUUUU kraait de haan. Hij krijgt hiervoor een luid applaus van alle dieren. 

Nou ja, van bijna alle dieren. De kikker vindt hem maar een opschepper. 
Hij is ervan overtuigd dat hij het beter kan. 
Maar of dat waar is...

Luidt de achterkant van het boek.


Auteur: Monique Berndes
Pagina's: 32
Verschijningsdatum: November 2018
Leeftijd: Vanaf 4 jaar
Uitgever: De Vier Windstreken

Waar te koop: De Vier Windstreken / Bol.com
ISBN13:  9789051166835

Het allereerste wat ons opvalt aan het boek, zijn de GE-WEL-DIGE illustraties. I laf it! Iedere pagina lijkt op een soort schilderij. Voor kinderen fantastisch om naar te kijken. Het boek heeft een leeftijdsindicatie vanaf 4 jaar, maar onze Esra van (bijna) 2 kijkt en luistert met ingehouden adem + open mond. Ze benoemt alle dieren die ze ziet en herkent in het boek. Vajèn daarin tegen slaat alles wat wij voorlezen op in haar brein. Zodra zij zelf het boekje openslaat is het net alsof ze zelf kan lezen. Eigenlijk hebben we hiermee wel genoeg gezegd toch? ;) 

Het thema van het verhaal is jaloezie en doen waar je goed in bent + een vleugje vriendschap. Het verhaal begint eigenlijk heel "zielig" zoals Vajèn dit verwoord, maar heeft natuurlijk een goed einde. Stiekem hebben wij ook moeten lachen tussen het voorlezen door. Vooral wanneer de dieren in het boek in paniek zijn.

Een te gek boek voor zowel jongens als meisjes en wat ons betreft kun je De kikker die wilde kraaien ook prima voorlezen aan een kind van 2 jaar. Een aanrader voor onder de kerstboom! 
www.devierwindstreken.nl

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.