Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Advent boeken kalender // De kikker die wilde kraaienHeb je het gelezen, onze nieuwe traditie? Een stapel boeken, ingepakt en wel onder de kerstboom. Blogje gemist? Lees hem dan ff hier terug. Ooit ben ik begonnen met een rubriek "De boekenkast van Vajèn". Ik zie mezelf nog zo zitten. Heerlijk vond ik het om te schrijven over de boekjes die de meiden in hun kast hadden/hebben staan. Omdat ik onwijs veel leuke reacties heb gekregen over de advent boeken kalender ga ik je weer meenemen in deze rubriek in een nieuw jasje - De boekenkast van de kids - en daarachter de titel van het boek wat ik met je ga delen. Leuk of leuk? Vandaag trappen we af met - De kikker die wilde kraaien.Dit was ook meteen het eerste boek wat de meiden openmaakte van de advent boeken. EN meteen viel hij in de smaak. Ik vind dat dit een typisch boek is wat kindjes vrij snel mee kunnen vertellen. Na de eerste keer voorlezen riep Vajèn meteen KWAAKERDEKWAAK!!! En wees naar de te tekst in de boek. Inderdaad, dat staat er ook.

De kikker die wilde kraaien

KUKELEKUUUUU kraait de haan. Hij krijgt hiervoor een luid applaus van alle dieren. 

Nou ja, van bijna alle dieren. De kikker vindt hem maar een opschepper. 
Hij is ervan overtuigd dat hij het beter kan. 
Maar of dat waar is...

Luidt de achterkant van het boek.


Auteur: Monique Berndes
Pagina's: 32
Verschijningsdatum: November 2018
Leeftijd: Vanaf 4 jaar
Uitgever: De Vier Windstreken

Waar te koop: De Vier Windstreken / Bol.com
ISBN13:  9789051166835

Het allereerste wat ons opvalt aan het boek, zijn de GE-WEL-DIGE illustraties. I laf it! Iedere pagina lijkt op een soort schilderij. Voor kinderen fantastisch om naar te kijken. Het boek heeft een leeftijdsindicatie vanaf 4 jaar, maar onze Esra van (bijna) 2 kijkt en luistert met ingehouden adem + open mond. Ze benoemt alle dieren die ze ziet en herkent in het boek. Vajèn daarin tegen slaat alles wat wij voorlezen op in haar brein. Zodra zij zelf het boekje openslaat is het net alsof ze zelf kan lezen. Eigenlijk hebben we hiermee wel genoeg gezegd toch? ;) 

Het thema van het verhaal is jaloezie en doen waar je goed in bent + een vleugje vriendschap. Het verhaal begint eigenlijk heel "zielig" zoals Vajèn dit verwoord, maar heeft natuurlijk een goed einde. Stiekem hebben wij ook moeten lachen tussen het voorlezen door. Vooral wanneer de dieren in het boek in paniek zijn.

Een te gek boek voor zowel jongens als meisjes en wat ons betreft kun je De kikker die wilde kraaien ook prima voorlezen aan een kind van 2 jaar. Een aanrader voor onder de kerstboom! 
www.devierwindstreken.nl