En dan ben je ineens toch een draagmama

Wanneer je meerdere kids hebt doe je het moederschap bij elk kind weer anders. Althans, dat is mijn ervaring. Zo moest het bijvoorbeeld bij de eerste drie volgens de regeltjes. Eigenlijk regeltjes tussen haakjes, want het moederschap heeft geen regeltjes. Iedere mama doet maar wat. Dit klinkt overigens veel minder lief dan dat ik bedoel (knipoog). Verwen je kind nou niet teveel las ik op het internet, want ze wennen eraan en daarna willen ze niet meer anders. Bij de eerste heb ik nachtenlang over de vloer gedwaald. Zij in mijn armen en al wiegend viel ze in slaap en kon ik haar als een echte ninja mama in haar eigen bedje terug leggen, waarna hetzelfde riedeltje al snel weer volgde. Zo ging dit bij de tweede en ook bij de derde dochter was dit niet veel anders. In tegendeel zelfs. Als ik er nu op terug kijk voel ik mijzelf wel eens schuldig. Waarom moest mijn meisje per se in haar eigen bedje slapen? Toen wist ik niet beter. Het hoorde zo. Want dat deed toch iedereen?

Nu ben ik inmidd…

Advent boeken kalander // Slobber wil knuffelen


Ik moest Slobber uit de handen van mijn dames trekken om er een stukje over te mogen tikken. In de hoop dat ik jullie net zo enthousiast kan maken als dat wij zijn. Slobber wil knuffelen is een favoriet hier. Slobber, een boomdraakje, wil graag knuffelen. Maar elfje Evi heeft daar helemaal geen zin in! Waarom eigenlijk niet? 

Ontdek waarom je beter niet met boomdraken kunt knuffelen. Zeker niet als ze slobber heten. Luidt de achterkant. 


Auteur: Sean Julian
Pagina's: 32
Verschijningsdatum: Mei 2018
Leeftijd: 4-6 jaar
Uitgever: De vier windstreken

Waar te koop: o.a Bol.com
ISBN13: 9789051166569

De eerste keer dat ik Slobber wil knuffelen begon te lezen, schrok ik. Een draakje wat alles doet voor een knuffel maar Evi het elfje geeft hier niet aan toe en wil Slobber niet knuffelen. Wat gek. Tot het einde van het verhaal, dan valt alles op zijn plek.
De illustraties in het boek worden afgewisseld van druk naar rustig. Dit leest erg fijn kan ik je vertellen.

Slobber begrijpt niet waarom hij gaan knuffel krijgt van Evi. Waardoor Slobber met verschillende voorwerpen bij Evi aankomt. Maar ook dit haalt haar niet over de streep om Slobber te knuffelen. Tot hij een heldendaad op zich neemt en Evi Slobber toch een knuffel geeft, maar dan..... dan pas vallen de puzzelstukjes in elkaar waarom Evi geen knuffels wil van Slobber.

Ik ga het einde natuurlijk niet verklappen, daarvoor is het meer dan de moeite waard om Slobber zelf aan te schaffen. Maar wees gewaarschuwd, voor je het weet willen je kids ook een eigen Slobber.