Doorgaan naar hoofdcontent

De perfecte spellen avond // Onze favorietenIk ben opgevoed met spelletjes. Voornamelijk pesten was bij mij groot favoriet ha! Echt tegen mijn verlies kon ik ook niet. Maar dat terzijde ;) Ik zie ons nog zitten voor de caravan met 2 pakken kaarten en pesten maar! Sommige dingen uit mijn eigen jeugd wil ik graag doorgeven aan mijn eigen kids. 1 daarvan is een vaste spelletjes middag/avond. Voor nu stopt het bij onder andere memory met kids. Maar ik kan niet wachten tot ze ouder zijn en dit een terugkerend dingetje gaat worden in ons gezin. Ik ga je vandaag even meenemen in de wondere wereld van de gezelschapsspellen

Naast een spelletjes avond is het natuurlijk in de middag ook heerlijk om even een spelletje erbij te pakken. Zeker met dit herfst weer - buiten regen = binnen warme chocolademelk met veeeeeeel slagroom en een leuk spel of 1 of 2 of 3... Voor kinderen is dit natuurlijke de ultieme middag. EN zijn je kids wat ouder dan schuif je het door naar de avond. Een flinke bak popcorn erbij en gaan met die banaan. 


Bron


"Oh een leuke extra tip van deze mutti, nu we het over popcorn hebben.... wist je dat je binnen een handomdraai een bak vol chocolade popcorn op tafel kunt zetten? Men neme een flinke reep chocolade. Puur, wit of melk, het maakt het niet uit. Rasp de chocolade in een bakje. Laat ondertussen de popcorn ontploffen. Zodra de popcorn klaar is strooi je de chocolade rasp eroverheen. Daarna even goed doorroeren met bijvoorbeeld een pollepel zodat de chocolade te vinden is op ieder stukje popcorn. Kind kan de was doen! HEER-LIJK! EN ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat de kids dit gigantisch lekker gaan vinden. Het is nog leuker als ze mogen helpen natuurlijk!"

Ps: Je kunt voor de popcorn ook een reep chocolade laten smelten en deze over de popcorn gieten, even roeren en klaar is je popcorn. Voor de échte zoetekauwtjes!! 
Naast het spelletjes doen met de kids vinden wij het heerlijk om 's avonds samen een spelletje te doen. Wist je dat je hier ongelooflijk rustig van wordt? Jup ook als je niet tegen je verlies kunt ha! Het heeft een soort rustgevend effect op je brein. Je denkt even nergens meer aan en gaat helemaal op in het spel! Mooi meegenomen toch? Probeer het eens in plaats van een potje Netflixen! Vergeet dan ook vooral niet je telefoon even achterwege te laten. Want laten we allemaal even heerlijk naar onszelf kijken, gewoon zonder een leugentje om bestwil. We hebben allemaal best wel erg vaak die telefoon in onze handen toch? Ik ga je iets vertellen.

2 jaar geleden gingen wij op vakantie. Ergens tussen de bergen in Duitsland hadden wij een prachtig vakantiehuisje. We besloten geen wifi pakket bij ons huisje te nemen. We zaten er voor een weekend en geld betalen om je brein te laten genieten(?) was voor ons niet per se nodig. Dus geen wifi, Een.heel.weekend.geen.wifi! Hoe was dat vraag je je vast af? Ik moest even omschakelen. Bas speelde wat vals met zijn internetbundel ha. Ik was zo old skool dat ik niet eens  een internetbundel had. Kun je nagaan. Anyhoe, ik raakte er snel aan gewend. De avonden waren vooral heerlijk. Je had echt tijd voor elkaar. Tijd voor spelletjes en werd door helemaal niets afgeleid. Het was zo genieten dat wij na dit weekend besloten om dit vaker te doen. Thuis onze telefoon ook in de hoek gooien. Ik kan je alleen maar aanraden om dit te proberen, want niets is fijner dan te gekke spelletjes avonden met vrienden of familie. 

Welke spelletjes zijn bij ons favoriet? 

+ Keer op Keer - Een spel wat je KEER OP KEER blijft spelen = Eindeloos speelplezier. En dit is exact wat ik onwijs omarm. Een spel waar je eindeloos van kunt genieten zonder dat het eigenlijk gaat vervelen. Snap je wat ik bedoel? Het is een spel wat je gewoon moet spelen, dan begin je het te snappen! Met maximaal 6 spelers te spelen.

+ Valse Motten - Wie heeft er niet een keertje vals gespeeld in zijn of haar leven? In dit spel, Valse Motten MOET je wel vals spelen om te winnen. Een typische aanrader voor dé perfecte spellen avond. Met vrienden of familie en schateren van het lachen gegarandeerd! Wij hebben hier en daar onze eigen draai gegeven aan het spel. Een soort van huisregels. TIP! Voor kids is dit spel natuurlijk grandioos! 

+ Patchwork - Of je nou sokken naait, t-shirts, dekens of een truitje voor de mini: het doet er niet toe. Nope ook al heet het spel "Patchwork". Ook mensen die absoluut niet van knutselen houden, gaan van dit verslavende spel houden. Het is een spel wat je met 2 personen kunt spelen. Perfect voor de pa en ma die ook wel eens een date night verdienen na al die nachtelijke voedingen! Er zijn namelijk niet veel spellen die echt gemaakt zijn voor maar 2 personen. Waar wacht je op? Bestellen dat spel!

+  
Ligretto - Een razendsnel spel! Je krijgt niet de kans om met je ogen te knipperen. EN super simpel. Als ik het snap, snap jij het ook! Wist je dat je nog meer kleuren boxen van Ligretto hebt? Wij hebben de blauwe variant, maar er is ook nog een rode en groene. Wat is het verschil? Nou niks dus! 1 doosje is te spelen met 2 tot 4 personen. 2 doosjes t/m 8 spelers en 3 doosjes maar liefst 12! Ik bedoel: DE perfecte spelletjes avond met vrienden en/of familie. Je hebt ook een Ligretto Kids variant. Staat op ons verlanglijstje!

Ik ga natuurlijk niet te veel verklappen over de spellen! Mocht je meer willen weten over 1 van de spellen... hou dan vooral mijn Instagram even in de gaten.

Zit er eentje tussen die je aanspreekt? Ik kan je aanraden om dit 4 tal standaard in je spellen kast te hebben staan. EN die heeft iedereen toch? Ik werd vroeger altijd zo dol gelukkig als ik bij vriendinnetjes aan het spelen was en zij een spelletjes kast hadden, zo eentje onder de trap weet je wel?Hoe zorg je voor een geslaagde spelletjes avond? 

De spellen die ik hierboven heb benoemd zijn spellen waar je ook nog leuke interactie kunt hebben met degene met wie je het spel speelt. Interactie maakt je spelletjes avond. Eentje om vooraf te onthouden! Daarnaast is het rete belangrijk om meer dan 1 spel in huis te hebben. Geloof mij, dit groeit vanzelf hoor ;) Wellicht hebben vrienden ook te gekke spellen thuis die zij eventueel mee kunnen nemen. (Of natuurlijk als je daarheen gaat)

Spreek bijvoorbeeld meerdere keren per maand af. 1 keer in de week is natuurlijk het meest leuke. Een echte vaste game avond maar joehoe KIDS dingen!

Bespreek van te voren wie wat meeneemt. En dan doel ik op de drankjes en de snacks. Ja hallo, we willen wel wat te snaaien hebben toch? Van al die spelletjes krijg je trek!

De ultieme tip in deze: Begin niet te laat! Eet desnoods een hapje met de vrienden/familie die je hebt uitgenodigd. Je weet namelijk nooit hoe lang de spelletjes duren!

En last but not least, de belangrijkste tip die ik je kan geven: laat telefoons voor wat het zijn. Die heb je echt niet nodig met zo'n avond hoor. Pinkie promise! 

De spellen in deze blog zijn allemaal van 999games. Onder andere bekend van Catan!! Wie is er niet groot mee geworden 💪 Naast deze te gekke spellen heeft 999games nog veel meer leuks en de moeite waard om eens rustig in te duiken. Check de website voor meer spellen. 

Ik ben benieuwd of jij net zo spelletjes junkie bent?!


kimcollab

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.