Doorgaan naar hoofdcontent

Laatste loodjes - Helemaal klaar mee, groeispurt & pijnlijke bekkenWhoeeehoee de laatste loodjes......... Ik ben vandaag exact 36+4 weken zwanger en dat betekend dat baby R over 3 dagen officieel thuis geboren mag worden. YES het moment der momenten waar ik stiekem al de hele zwangerschap naar uit kijk. Maar hoe gaat het verder?

Een vraag waar ik per dag antwoord op moet geven. Soms word ik wakker en kan ik de hele wereld aan en soms wil ik iedereen die voor mijn voeten loopt plat walsen om vervolgens weer terug te gaan naar bed, omdat ik mijzelf helemaal uitgeput voel. Je gaat je enorm vergissen hoe behoorlijk pittig het is met 2 kinderen.. meisjes ook nog, die de gehele dag de haren uit elkaars hoofd proberen te trekken. Dus rustig zitten overdag zit er niet. Tenminste, als Bas aan het werk is niet. En hoe je het ook went of keert.. mannen zijn en blijven tenslotte ook gewoon grote babies.

Anyhow, Baby R is nu zo groot als een flespompoen en dat voel ik 😍 Ze is onwijs aanwezig en je merkt duidelijk dat ze erg weinig ruimte heeft om te bewegen. Soms moet ik gewoon mijzelf even vastgrijpen aan de stoel of iets wat in de buurt staat - Mijn kids bijvoorbeeld haha! De Prenatal App verteld mij dat de baby nu helemaal completó is. Dat is een fijn gevoel! Ik las ergens in de app als tip: Slaap lekker uit of doe 's middags een extra dutje. Ha... was het maar zo een feestje!

De babykamer begint nu eindelijk zijn laatste puntjes op de i te krijgen. Het heeft even mogen duren maar hey dan heb je ook wat. Het resultaat zal ik later deze week in een aparte blog showen. Want hoe zit dat nu met deze babykamer, hebben we daar ook maar € 0.50 voor betaald? Het is nu voornamelijk de aankleding die nog wat aandacht kan gebruiken. Ook moet ik mijzelf nog gaan verdiepen in de wereld van de baby/ledikant matrasjes. Ik wil deze keer een goed matrasje! Maar voor de eerste tijd hebben we natuurlijk een wiegje staan in onze slaapkamer. Oh en het ledikantje moet nog een paar likjes verf hebben. Lekker uitstellen die handel....

Onze slaapkamer daarin tegen moet ook nog helemaal klaargemaakt worden. Denk aan het bed omhoog (klossen) en vanaf aanstaande donderdag mag ik dan ook het bed opmaken als een echt "beval bed" met dikke lagen plastic en matrasbeschermers enzo. Super tol!

Dit begint hier weer een beetje op een to-do lijstje te lijken, maar nee.... er staat inderdaad nog genoeg op het lijstje, maar dat heb ik even naast mij neergelegd tot Bas weer een aantal vrije dagen heeft.

Hoe ik mijzelf voel? As I said moet ik daar per dag antwoord op geven, maar wanneer ik dit typ voel ik mij vrij goed eigenlijk. Moe, dat wel. En die buik he.. die zit best wel een beetje boel in de weg. Natuurlijk ga je hem missen net zoals iedere andere vrouw haar buik op ten duur mist, maar op dit moment is het een "sta in de weg". Letterlijk! Het scheren van mijn down under area is verleden tijd. Ik moet het op gevoel doen en dan is een kunst an sich. Laten we voor het gemak even het aan en uitkleden achterwegen. Of sokken aan doen ha wat een ellende. Waar ik nu vooral erg veel last van begin te krijgen zijn mijn bekken. Deze zijn killing de hele dag. Wanneer ik te lang heb gezeten is omhoog komen ook wederom een kunst. Ik zou eventueel kunnen solliciteren in het circus op dit moment 😂 Ook maakt mijn buik een soort van groeispurt door. Ik  bedoel een paar dagen geleden paste ik dat ene shirtje nog met gemak over mijn buik en nu, nu moet ik het doen met een soort halvegare crop top - wat dus eigenlijk helemaal geen crop top is. Hilarisch!

Al met al mag ik niet klagen over de zwangerschap, absoluut niet en ben ik zo dankbaar dat ik dit nogmaals mee mocht maken. Maar! Die dikke vette maar.... ik ben er nu gewoon klaar mee. Het zwanger zijn, het belemmeren van mijn dagelijkse bezigheden en alles daaromheen. Helemaaaaal klaar mee. Ik weet het ik weet het misschien mag ik dat wel niet zo zeggen, maar ik doe het toch. De laatste loodjes zijn het zwaarst en dat kan ik alleen maar beamen. Zeker wanneer er nog 2 kleine pukkeltjes in huis rond scharrelen.

De pijn in mijn bekken is killing. Ja Kim dat zei je net ook al. Ik dacht dat ik ook deze keer weer de dans zou ontspringen, maar niets lijkt minder waar. Te lang staan? Neuh doe maar niet. Te lang zitten? Neuh doe ook maar niet. Liggen? Ook niet te lang please. Dan blijft er nog verdomd weinig over he? Bij de andere meiden heb ik hier helemaal geen last van gehad en nu komt het dubbel en dwars. karma wah wah wah!

Ik kijk er ontzettend naar uit om mijn kleine meisje, het meisje die ons gezin compleet maakt vast te kunnen houden en haar te kunnen ruiken, voelen en aan blijven staren. Maar dat zal iedere mama kunnen beamen. En de geboortekaartjes.... wat heb ik ongelooflijk veel zin om deze te bestellen. Ze staan al klaar. Alleen natuurlijk nog de juiste datum enzovoort op het kaartje zetten. Misschien ook handig om de enveloppen vast te bestellen.

Hoe ik deze zwangerschap heb ervaren? Fijn wel! Ondanks sommige kwaaltjes en de moeilijke start mag ik eigenlijk gewoon niet klagen. Wederom niet en daar mag ik best mijn handjes mee dicht knijpen. Ik loop nog steeds - vraag mij overigens niet hoe ha. Maar ik doe het wel. Wel was dit een compleet andere zwangerschap met veel meer pijntjes en krampjes. Maar zolang je iets voelt is het goed, toch? Het tweede trimester heb ik als geweldig ervaren. Ik had zo ontzettend veel energie, niet normaal. Kunnen we niet gewoon het tweede en derde trimester omdraaien? Zou fijn zijn.

Ik begin aan de laatste puntjes, zoals het bevalbad en het wiegje opmaken. Dan ben ik er wel klaar voor. De vluchttas staat klaar en die van de meisjes ook. Dus zodra aanstaande donderdag zich aankondigt kan ik met een gerust gevoel gaan bevallen. Hopelijk thuis. Er zijn nog wat kleine dingetjes die ik van mijn lijstje moet strepen zoals een navelklem gebruiken of toch een navelveter? Mijn voorkeur gaat uit naar het laatste. Maar hierover zal ik een apart blogje gaan schrijven die binnenkort online komt en waar ik uiteindelijk voor heb gekozen. Er bestaat voor mij niet zoiets als verlof dus we bikkelen nog even vrolijk door. Hier op de blog zal het iets minder zijn, maar op mijn Instagram hou ik je iedere dag op de hoogte met mooie plaatjes! Vergeet mij dus vooral niet te volgen. Het is gratis 😉


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.