Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn to-do list vóór ik moet bevallenTo do lijstjes zijn mijn favorieten lijstjes. Of laat ik het anders formuleren, to do boekjes/schriftjes. Ik ♥ boekjes en schriftjes waar ik in kan klodderen. Het hoeft echt niet per se netjes, daar ben ik ook echt het type niet voor hoor. Op dit moment begint het klokje van de laatste loodjes extra hard te tikken. Er staan nog maar 7 weekjes op de teller tot de uitgerekende datum en daarbij hoort mijn ultra lange to do list. Ik ben de beroerdste niet en deel graag mijn lijstje met je.


First things first, als je voor de eerste keer zwanger bent wil je het liefst meteen beginnen met alles klaarmaken voor je toekomstige beeb in aantocht. Maar bij de 3e zwangerschap loopt dit toch iets anders. Ik dacht dat het aan mij lag, maar na mijn foto op Instagram bleek toch dat ik niet de enige ben met alles uitstellen tot het laatste moment. What a shame! 😂

Bij deze mijn to do list die ik nog moet afwerken vóór ik daadwerkelijk moet gaan bevallen. Want eerlijk; niemand weet wanneer je beeb zich gaat aankondigen. Des te fijner is het om alles voor die 37 weken echt af te hebben.

Kleertjes wassen
Iets wat ik steeds blijf uitstellen - het wassen van die piep kleine babykleertjes, hydrofiele doeken enzovoort enzovoort. Mijn tip: Was eerst alle kleertjes in maat 50/56. Mocht je net als mij ongelooflijk veel kleertjes in grotere maatjes hebben. Sorteer dit wel vast netjes zodat je het, wanneer de tijd aanbreekt direct kan gaan wassen.

Kleertjes uitzoeken
Naast het wassen van de kleertjes is het uitzoeken van de kleertjes ook een dingetje. Ik vind het namelijk erg moeilijk om afstand te doen van kleertjes. Bijvoorbeeld bepaalde kledingstukken die van Esra of Vajèn zijn geweest. Maar het moet wel. Anders kan ik hoogstwaarschijnlijk de kleertjes in de kleine maatjes gewoon niet kwijt.

Babykamer schoonmaken
Ik kan mijzelf er niet echt toe zetten, het schoonmaken van de babykamer. En dit is echt nodig! De kleine spruit komt in Esra haar oude kamertje dus genoeg te poetsen.

Gordijnrails ophangen + gordijnen kopen
Dit is dan weliswaar een klusje voor de man des huizes, maar die heeft atm hetzelfde als deze zwangere moeke: Alles uitstellen 😂 Ook moet ik nog opzoek naar een passend gordijntje voor over de luxaflex.

Kasten inruimen
Naast de Hemnes commode van Ikea (die is dus vrij groot) staat er ook nog een kledingkast in de babykamer. Beide moeten nog helemaal gevuld worden. Hoewel, de kledingkast is gevuld. Nu nog sorteren. Hij staat nu namelijk vol met luiers e.d.

Boodschappen lijstje(s)
Ook heb ik een tal van lijstjes liggen met daarop spulletjes die wij nog nodig hebben voor dat de kleine spruit eraan komt. Denk hierbij aan thermometers, kraampakket, mutsjes, verzorgingsspullen en ga zo maar door. De lijstjes liggen er....... nu nog de winkel onveilig maken.

Spruitje erkennen
Eentje in de categorie "vergeten" is het erkennen van ons spruitje. Op de één of andere manier ben ik hier ook totaal niet mee bezig. Bas net zo min ha!

Geboortekaartje
Ik wou het deze keer goed doen, de laatste zwangerschap en die moest perfect gaan, perfect lopen en alles op tijd af hebben. Zo ook de geboortekaartjes. Dit is een fail big time hoor. We zijn nog niet begonnen aan het uitzoeken, laat staan het gedichtje die op het kaartje moet komen. Lekker op tijd wel...

Namen
Iets unieks verzinnen lijkt nog niet zo makkelijk..... de eerste naam van baby 3 is er al. Eigenlijk al vanaf dat ze er nog niet was. In mijn buik he 😉 Nu nog de tweede naam en dat is best een klusje kan ik je vertellen. Ook zo een klusje inderdaad die ik steeds blijf uitstellen.

Babydozen ophalen
Mijn hoofd zit ergens behalve waar hij moet zijn! Althans, mijn brein en het lijkt wel steeds erger te worden joh! Het ophalen van de babydozen, iets wat ik met de andere 2 zwangerschappen eigenlijk wel snel deed, maar tot op de dag van vandaag hebben we nog maar 1 babydoos. Die van Etos. Ik wil dolgraag die van Prenatal ophalen en de Babydump babydoos. Oh wacht ik vergat bijna de Kruidvat shopper voor mama en baby...

Ledikantje verven
Ik was hem hier in het rijtje ook bijna vergeten, het ledikantje. Beeb nummero 3 zal in het oude ledikantje van Vajèn gaan slapen. Deze heb ik toen een old look gegeven met greywash. Op zich een mooie kleur hoor, maar het past op dit moment niet bij de rest van de babykamer. Een paar kwastjes hier en daar kan dan ook geen kwaad. Maar ja, dat uitstellen he. Terwijl het een kwestie is van hooguit een uurtje?

Schoonmaken schoonmaken schoonmaken
Hoewel mijn nesteldrang ergens tot aan het dak reikt kan ik mijzelf er niet toe zetten om schoon te maken. Ja, de normale huishoudelijke klusjes wel. Maar dingen als de badkamer even een grondige poetsbeurt voor de bevalling of iets in de trant, dat zit er niet in. Mijn bekken zullen mij uitlachen en laten weten dat ze het er niet mee eens zijn 😂

Vluchttas inpakken
Jezus mens maak je je druk om zul je wel denken, maar hey voor je het weet is het zover en sta je met gebroken vliezen (of niet) te staren naar een lege tas en denk je - Had ik maar! Beter te vroeg dan te laat dacht ik. Naast mijn eigen vluchttas hebben de meisjes er ook eentje nodig. Je weet nooit hoe alles gaat lopen en op het laatste moment hun spulletjes tussen weeën door proberen te pakken lijkt mij ook geen goed plan.

Koken, heel veel koken
Misschien is deze een beetje vreemd in het rijtje hier, maar hiermee bedoel ik natuurlijk vooruit koken. Denk hierbij aan soepjes, macaroni or whatsoever. Ik las tijdens mijn zwangerschap van Esra dat het makkelijk was om wat maaltijden in te vriezen voor na je bevalling. Maar na het te hebben gelezen deed ik er niks meer mee ha. Achteraf was het wel verdomde handig geweest om wat maaltijden in de vriezer te hebben. Deze keer wil ik dus voor die tijd wat maaltijden koken die zo opgewarmd kunnen worden.

Vooruit werken
Als ik ben bevallen heb ik natuurlijk een roze wolkje en daar past op dat moment geen werk tussen. Vooruit werken it is! Blogjes tikken en ik mag mijn Instagram niet vergeten.

Boodschappen
En met boodschappen bedoel ik natuurlijk de dingen die je lang kunt bewaren. Bijvoorbeeld limonade, genoeg maandverband in ieder geval de boodschapjes die je in de kast dan wel in de vriezer kunt leggen. Just in case!

Adressen verzamelen 
Wel zo handig om voor je bevalling alvast een lijstje met adressen te hebben naar wie je een geboorte kaartje wil sturen. Of nog handiger, de enveloppen  vast klaar maken zodat je alleen nog maar het geboortekaartje in de envelop hoeft te steken.

Kleine puntjes op de i
Ik vergeet er nu waarschijnlijk nog een paar, maar op dit moment is dit het lijstje. Zo moet er bijvoorbeeld nog een rondje Pirmark gepland worden voor een joggingbroek en een paar grote shirts voor in de vluchttas enzovoort enzovoort. Oh en ik wil graag een plankje in het gootsteenkastje. Van die kleine dingen waar je je nu als zwangere vrouw ultiem aan ergert ha. Genoeg te doen dus, geen tijd om stil te zitten 😁Bron foto


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.