Doorgaan naar hoofdcontent

Ik ben een vintage junkie + Winactie


Als je mij zou vragen wat ik het allerliefste zou doen, dan kan ik daar een kort en bondig antwoord op geven. Namelijk rommelmarkten en kringloopwinkels afstruinen. Heerlijk! Het werkt een beetje verslavend. Eenmaal iets moois gevonden dan wil je blijven struinen. Dit is zo gegroeid toen ik klein was, dankzij mijn ouders. Even een trip down memory lane.


Vroeger zag ik vaker dan mij op dat moment lief was tweedehands "rommel". Ja toen vond ik het rommel. Ik was dan ook nog echt erg jong. Mijn ouders waren gek op ouderwetse spullen en dit was terug te zien in ons huis. Ik vergeet nooit meer dat zij een antiek woonkamer zitje vonden. Goud met bordeaux rood. Ik hoor je denken.... exact mijn gedachten toen, maar al snel leerde ik dat antieke meubels prachtig waren en stiekem veel mooier dan de meubels die je nieuw koopt in de winkel. Je had iets aparts, iets wat hoogstwaarschijnlijk niemand anders in huis zou hebben. En precies daarom ben ik ook een heel groot fan van antiek en vintage. Het is er met de zogeheten paplepel in gegoten!

Naast dat mijn ouders zelf veel rommelmarkten en kringloopwinkels af struinden, werd er in ons dorpje tijdens de zomermaanden op zondag een rommelmarkt neergezet. Ook wij deden hier aan mee met een eigen kraampje. Het gaat je verbazen waar mensen nog iets in zien terwijl jij het misschien wel weg had willen gooien. Ik hoop dat ik net als mijn ouders dit mij hebben meegegeven, ik dit ook aan mijn eigen kinderen kan meegeven. Sinds ik moeder ben heb ik nog meer liefde gecreëerd voor vintage. Neem bijvoorbeeld het kinderspeelgoed van vroeger.Ouderwetse stapelblokken met meerdere functies. In kleuren die misschien niet bij de trends van nu passen, maar waar kinderen nog steeds ERG veel plezier mee hebben. Zo hadden wij voor ons beide kids een "vintage" babygym. Hier waren ze gek op. Denk aan knal rood, met geel blauw en groen. Vroeger bestond speelgoed voornamelijk uit deze kleuren. En wat dacht je van de smurfen? Nostalgie! Echt pure nostalgie! Ik had een bak vol met deze blauwe poppetjes. Naar mate de jaren verstreken is er niet veel meer van over en dat vind ik bijzonder jammer! Ik heb er nog 5. 5 smurfjes waar mijn eigen kleine smurfjes nu mee spelen. Ze zijn dan ook niet makkelijk meer te vinden of je komt al gauw bij de nieuwe smurfen uit. Maar dat is natuurlijk niet wat ik zoek.

De VerzamelaarsJaarbeurs
Waar kun je nou beter onder andere deze blauwe vriendjes proberen te scoren dan op de VerzamelaarsJaarbeurs die aankomend weekend weer plaats gaat vinden?! Precies wat ik dacht. De beurs vindt plaats op 14 en 15 April in Utrecht. Op de website verzamelaarsjaarbeurs.nl kun je de nodige informatie vinden.

Wat is dat, de VerzamelaarsJaarsbeurs? 
Simpelweg dé place to be voor jong en oud die gek zijn op onder andere vintage. Denk niet dat dit een plek is waar alleen de oudere generatie zich verzameld. Nee! De beurs is écht voor jong en oud. Vintage is het nieuwe nieuw. Op de beurs kun je geweldige items scoren en zijn er meer dan honderdduizenden voorwerpen. Voor alles zijn er aparte afdelingen. Bijvoorbeeld voor speelgoed. Erg fijn als je zelf niets met postzegels hebt.

Wat is er te vinden? 
Natuurlijk kan niemand je vertellen wat voor prachtige schatten jij kan scoren op de beurs. Maar ik kan je wel een eindje op weg helpen. Ga je er voor specifieke items naartoe? Maak dan in ieder geval een lijstje. Er valt zo ongelooflijk veel te zien dat je hoogstwaarschijnlijk dat ene dingetje heel rap gaat vergeten. Zoals ik net al aangaf is er een ruim aanbod aan speelgoed te vinden. Echt vintage speelgoed. Iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Denk aan die oude fantastische Barbies, Little Pony's van heel vroeger, de enige echte poppen die je waarschijnlijk wel kent van opa & oma. Naast speelgoed kunnen gamers hun hart ook ophalen. Zo ik ook! Ik ben een Nintendo fan. Dit is overigens ook met de paplepel ingegoten.


Hoe leuk is het om je eigen kids kennis te laten maken met de game consoles van vroeger? Waar jij ook nog mee gespeeld hebt! Zo lijkt het mij geweldig om mijn kids ooit, als ze iets ouder zijn kennis te laten maken met de old school Nintendo Gameboy. Of mijn ultieme favoriet te laten spelen op de Nintendo 64, Super Mario. En nog eentjes in de categorie goud; Hexen! Een spel wat ik vroeger speelde samen met mijn vader op de Nintendo 64. 

Ook aardewerk, bijvoorbeeld antiek servies mag niet ontbreken op de beurs. Het is dat ik al ruimte te kort kom in huis, anders had ik een speciale kast willen hebben met hierin alleen maar antiek servies en dan het liefst in 1 en dezelfde kleur. (Roze) 

En wat dacht je van de oude LP's? Gotte love them ♥ Voor de heb! Aan de muur of in een mooie antieke krantenbak zoals hieronder. Deze scoorde ik voor een klein prijsje en ben er nog steeds verliefd op. Inmiddels is hij wel toe aan een ander kleurtje. Dit zijn krantenbakken die je nooit meer in de winkel tegen zal komen. 


Boeken mogen ook niet ontbreken op de beurs. EN zeg eens eerlijk, wie houdt er niet van ouderwetse boeken? Het liefst met een kaft waaraan je kunt aflezen dat het boek al zo ongelooflijk oud is. Erg leuk is om van ouderwetse boeken een messenhouder te maken. Je hebt hier zo'n 4 á 5 boeken voor nodig (afhankelijk van de hoeveelheid messen die je erin wilt stoppen) en knoopt met touw de boeken tegen elkaar aan. Ready!! Als dat niet nog een goede reden is om naar de VerzamelaarsJaarbeurs te gaan..... 


Mijn favoriete boekjes van vroeger blijven de Sesamstraat boeken. Hierboven zie je er 4, maar mijn collectie is nog steeds helemaal compleet. Inclusief de cassettebandjes. Met dank aan mijn moeder! Naast de Sesamstraat boeken zie je een echt collectors item van Donald Duck. Eigenlijk is deze van mijn lieftallig zusje van vroeger 😉 Ik zou hem voor haar bewaren!


En dan het echte pareltje der pareltjes........ Het "Wij bakken zèlf" boek. Een boek wat officieel uitgebracht is in 1932 en de tweede druk in 1956 met hier en daar wat kleine aanpassingen in de spelling. Zoals je kunt zien is dit een oudje. De papieren kaft is langzaam aan het vergaan, maar hoe geweldig is het om deze in je collectie te hebben? 

Fashion lovers kunnen ook naar hartenlust shoppen! Ik ben gek op Vintage kleding. Zeker als je kijkt naar de trends van nu die eigenlijk vroeger al helemaal hot waren. Het komt langzaam weer terug. Wie weet kun jij die ene te gekke trainingsbroek met strepen en knoopjes aan de zijkant scoren. Weetje wel, die broeken die nu helemaal  the bomb zijn?! Of een prachtige vintage trouwjurk! Tasjes, sieraden, riemen, petjes, hoedjes....


Vintage broches zijn ook 1 van mijn favoriete items. Je kunt hier onwijs veel leuks mee pimpen. Je tas of een spijkerjasje bijvoorbeeld.
Ik kan nog wel uren vol kletsen over vintage en hoe graag ik je zou willen aansporen om een kijkje te nemen op zaterdag 14 of zondag 15 April op de VerzamelaarsJaarbeus in Utrecht. Wedden dat je het leuk gaat vinden? Wij gaan proberen om ook aanwezig te zijn. Dit hangt een beetje van mijn eigen toestand af in verband met mijn zwangerschap. Oooh nog een leuke:


Dit hobbelpaard is ook een echt antiek voorwerp! hij was geel met rood. Waarschijnlijk al eens geverfd. Toevallig liep ik hier tegenaan en gaf het beestje een likje verf. Geweldig ♥ Nu staat hij in de babykamer te shine'en!


WIN WIN WIN WIN WIN WIN
En dan nu als afsluiter een té gekke winactie! Ik mag namelijk 2 x 2 vrijkaarten weggeven voor de VerzamelaarsJaarbeurs aankomend weekend. Meedoen doe je door onderstaande vraag te beantwoorden:

Waarom en met wie wil jij graag naar de VerzamelaarsJaarbeurs?


Een extra kansje? Volg dan VerzamelaarsJaarbeurs en Kimmichaelis.nl op Instagram.
LET OP: Vul een geldig email adres is zodat ik de winnaar direct kan mailen. Meedoen kan tot en met woensdag 23.59:59. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht.www.verzamelaarsjaarsbeurs.nl 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.