Doorgaan naar hoofdcontent

Dé Ultieme baby verzorgings uitzetlijstJe kunt honderden lijstjes vinden op het wereldwijde web, lijstjes met spullen die je nodig hebt voor je baby. Ook wel: Uitzetlijst genoemd. Toen ik zwanger was van mijn eerste spruitje heb ik behoorlijk wat lijstjes gemaakt. Omdat er op ieder lijstje wat er te vinden was weer iets anders stond. Als mama to be denk je namelijk alles nodig te hebben maar niets is minder waar. Vandaag deel ik mijn ultieme baby verzorgings uitzetlijst. Items die ik ook écht heb gebruikt voor zowel de eerste baby als de tweede baby en nu de aankomende derde baby.

Laten we aftrappen met een aantal praktische tips. Zodra je weet dat je zwanger bent zit je op een roze (of blauwe) wolk en wil je het liefst direct alles aanschaffen. Eerst natuurlijk even de officiële eerste echo afwachten. Begin in ieder geval ruim op tijd aan je lijstje. Zo voorkom je de last minute stress (been there done that). Én zorg dat je in ieder geval een maand van tevoren alles in huis hebt voor je new born. Het geeft jezelf als zwangere vrouw een ontzettend fijn gevoel dat je de laatste weekjes kunt genieten zonder stress.


Baby verzorgings uitzetlijst ♥


Badje + Standaard of Tummy tub met eventueel een standaard.

BadthermometerDeze heb je écht nodig ondanks dat de meningen hierover verdeeld zijn. Mijn kraamhulp vertelde mij dat dit voor hun ook fijn werkt en eerlijk, ik heb hem met beide meisjes lang gebruikt.

Badolie

3 Badcapes
Badcapes kun je niet genoeg hebben. Ik wikkelde mijn beide kindjes na het douchen of badderen in een badcape, maar gebruikte ze ook voor extra op het aankleedkussen. Én je neemt er natuurlijk altijd eentje mee als je naar het consultatiebureau gaat.

10 Hydrofiele washandjes
Op vrijwel ieder lijstje dat je kunt vinden online staat dat je er ongeveer 6 nodig hebt. Mijn ervaring: Koop er meer, zeker een stuk of 10.

Véél hydrofiele doeken
Aan 6 hydrofiele doeken zou je genoeg hebben, maar nee! Ik gebruikte deze doeken werkelijk voor  ALLES! Je kunt er niet genoeg hebben. Handige tip: Vragen mensen wat je nog wilt hebben voor je baby? Hydrofiele doeken! Daarnaast kun je ze ook nog erg lang gebruiken voor andere doeleinden.

Monddoekjes
Ook eentje in de categorie, heb je ze nodig of niet? Ik vond het erg prettig om monddoekjes bij de  hand te hebben, naast een hydrofiele doek. Zorg in ieder geval dat je een pakje in huis hebt. Voor de  zekerheid. Je hebt monddoekjes ook in hydrofiele variant.

Aankleedkussen
Iets waar ik niet zonder kon, een aankleedkussen! Ik heb er in totaal 3 in huis. Dat is mijn ultieme tip: Koop er niet 1 maar minimaal 2. Eentje voor bijvoorbeeld beneden als je je kindje beneden zijn of haar luiertje verschoont. Ik heb het tweede aankleedkussen tijdens mijn tweede zwangerschap pas aangeschaft en dit had ik stiekem ook gewoon bij de eerste moeten doen. Naast dat je er natuurlijk eentje nodig hebt voor op de commode, is het in mijn ogen ideaal om er nog eentje extra te hebben.4 x Aankleedkussenhoes
Naast 1 of meerdere aankleedkussens heb je natuurlijk ook de hoezen nodig. Deze zijn er in ontelbaar veel verschillende kleuren. Met of zonder printje! Mijn tip is om er 4 aan te schaffen (zeker wanneer je meerdere aankleedkussens in huis hebt. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje).

Nagelsetje (schaartje + vijltje)

Haarborsteltje (setje)
Mocht je denken, een borsteltje heb ik nog helemaal niet nodig, je weet natuurlijk niet of je baby ter wereld komt met een flink bos haar of juist niet. Je kunt een setje maar beter in huis hebben.

Fopspeen
Fospeentjes krijg je vaak ook in de welbekende gratis babydozen. Koop 2 verschillende  fopspeentjes is mijn gouden tip. Je weet namelijk van tevoren niet welke speen een voorkeur heeft   voor je newborn.

2 x thermometer (eventueel een oor thermometer)
Als je baby net geboren is hou je de eerste week na de geboorte de temperatuur van je kleintje nauwkeurig bij. Handig is als je 2 thermometers aanschaft. Eentje voor beneden en eentje voor boven. Zo duur zijn ze niet!

2 pakken newborn luiers
Waarschijnlijk krijg je ook via diverse babydozen gratis luiers. Zorg er in ieder geval voor dat je 2 pakken newborn luiers hebt. Je wilt immers niet misgrijpen.Doos Baby lotion doekjes
Ik zweer bij lotion doekjes. Je hebt ze in verschillende soorten en maten, de babybillendoekjes maar ik merkte bij mijn 2 meiden dat zij niet erg goed reageerden op de "normale" variant doekjes. En stiekem ruiken de lotion doekjes erg lekker. (dit verschilt natuurlijk per baby) Zorg ervoor dat je sowieso een voorraadje hebt aangelegd. Kan je baby achteraf toch niet tegen de doekjes die je hebt aangeschaft, kun je altijd nog je wc poetsen of 1 van de andere 1001 dingen die je met babybillen doekjes kunt doen. Ze komen altijd van pas!

Vitamine D
Iets wat je niet mag vergeten in huis te halen, Vitamine D. Ontzettend belangrijk. Dit waren wij met onze 2 meisjes vergeten waardoor mijn wederhelft nog even in alle haast naar de winkel moest crossen. Beter goed voorbereid dan......

Sudocreme en/of zinkzalf

Blokje babyzeep
Niet alleen fijn om je baby mee te wassen (ik zweer bij blokjes zeep), ook erg fijn voor jezelf.

Shampoo/Wasgel/Lotion/Olie

Luieremmer

Luierzakjes
Luierzakjes kun je nooooooit teveel hebben. Niemand zit erop te wachten dat je luiers van meters  afstand al kunt ruiken met verse baby keuteltjes 😉 Wij hadden een doosje beneden en een doosje boven.


Een extra gouden tip is om alles bij 1 winkel aan te schaffen. Dan wel online, dan wel in de winkel zelf. Zo vergeet je minder snel essentiële dingen. Je doet je rondje (of online) en schuift zo alles in je winkelkarretje of mandje. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij Mamaloes Babysjop. Met zo'n 10.000 babyartikelen op voorraad. Sjop till you drop! Naast dat je bij deze shop online kunt shoppen, hebben zij ook 2 winkels waar je lekker alles kunt besnuffelen en aanraken. Deze winkels zitten in Breda en Goirle. Wij hebben al vaker online geshopt en zijn meer dan tevreden. Zo kochten wij ons mintgroene aankleedkussen bij Mamaloes Babysjop en babybox met aankleding.

Mocht je zelf een gouden tip hebben als aanvulling op de babyverzorgings uitzetlijst, laat het gerust achter in de comments ♥ 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.