Doorgaan naar hoofdcontent

Striae gespot en lage bloeddruk - 31 weken zwangerDaar zijn we weer met een zwangerschaps blogje. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden de laatste keer dat ik een update tikte. Wanneer je dit leest ben ik precies 31+1 weken zwanger. Dat betekend dat ik in mijn "laatste loodjes" fase ben beland. Hoewel het 3e trimester al begint op week 28 van je zwangerschap. Maar ik ben véél te druk om daar bij stil te staan. Echt hoor! Ik ga je even bijpraten. 

Wat ik net zei, véél te druk dat klopt 50/50. Een 3e zwangerschap vliegt voorbij en dat is absoluut geen foute grap. Alles maar dan ook alles gaat aan mij voorbij. Oke behalve die vreemde bijwerkingen als nesteldrang. Daarover ga ik je zo nog even uitgebreid vertellen. Over het voorbij vliegen van de zwangerschap, zo sta ik een zwangerschapstest in mijn hand "fuck" te roepen (want ja, wat zeg je anders op zo een moment als het behoorlijk onverwachts komt?) en zo ben ik mezelf aan het klaarstomen voor de bevalling. Bizar dit! Ik heb het idee dat ik deze zwangerschap veel minder bewust heb meegekregen. Ik ben zwanger en verder heb ik er niet steeds volop bij stilgestaan. Zelfs niet eens als ik langs de baby kleertjes liep te waggelen. Online wel, daar zie ik zoveel leuks en wil ik het liefst een winkelkar vullen in plaats van een mandje ha! Maar ik weet mezelf in te houden. Het is dat mijn buik nu aardig "gevuld" is en dat ik er niet echt omheen kan, vooral met bukken. 

Hoofdje naar beneden stress
Waar ik mezelf erg druk om maakte de afgelopen 2 weken, of onze kleine dame met haar hoofdje naar beneden lag. Bij mijn zwangerschap van Esra was dit namelijk niet het geval. Bij haar zijn wij naar het ziekenhuis geweest om haar te laten draaien. Wat gelukkig allemaal goed ging, maar deze keer hoopte ik dat ik dit niet nog een keer hoefde mee te maken. Klinkt heel dramatisch, maar het uitwendig draaien van je mini is geen pretje. Ik schreef er toen ook een blogje over. Maaaaaaar deze dame ligt netjes met haar hoofdje naar beneden. Yes! Ze heeft nog een klein beetje ruimte om iets verder naar beneden te zakken. De verloskundige vertelde mij dat de kans vrij klein is dat ze nu nog om gaat draaien. Daar hopen we dan maar op. 

Babykamer, geboortekaartjes en baby erkennen
Ons to-do lijstje begint steeds langer te worden met dingen die wij simpelweg vergeten. Je bent samen zwanger en wellicht is de man des huizes solidair met zijn zwangere vrouw om ook alle te vergeten. Bijvoorbeeld het erkennen van de kleine spruit. Dat hebben we tot op heden nog niet gedaan. Oeps! En de babykamer.... welke babykamer? 😌 Geboortekaartjes? Geen idee. Snap je? Het is allemaal nog even stressen. Althans voor mij. Want volgens mijn geliefde wederhelft komt het allemaal wel goed voordat het klokje echt begint te tikken en daar hou ik mezelf dan ook maar netjes aan vast. Hoewel de nodige stress uurtjes voor mij ook wel voorbij komen.

Eerste striae gespot
Waar ik met de zwangerschappen van Vajèn en Esra absoluut geen drukte om maakte was de striae. Deze had ik simpelweg gewoon niet. Helaas beginnen nu toch wel wat kleine spoortjes striae te verschijnen op mijn buik. Ze zijn nog mini en Bas beweerd ze niet te kunnen zien (mannen!) maar ik zie ze wel degelijk. Tigerstripes for life 👊😂 Nou moet ik ook eerlijk toegeven dat ik het smeren gewoon vergeet. Net zoals alles trouwens. Zwangerschapsbrein much?

Bloeddruk
Tijdens ons bezoekje aan het ziekenhuis met Vajèn was er voor mij een struikelpuntje die dag. Ik vermoede mijn bloeddruk. Dit herkende ik namelijk van het prille begin. Ik had continu zweet aanvallen, werd ongelooflijk duizelig - tegen het flauwvallen aan en was daarbij erg misselijk. De verloskundige heeft mijn bloeddruk gemeten en ja hoor, die verdomde bloeddruk weer. Een lage bloeddruk. Dus veel zoute dropjes en bouillon eten de aankomende tijd. Maar als dit het enige is jongens, dan mag ik nog steeds niet echt klagen toch? 

Buikfoto's
Iets wat ik wel heb gedaan afgelopen week zijn buikfoto's maken! Eindelijk!!! Ik kreeg het ineens in mijn bol en moest en zou foto's maken voor ik echt te laat was. Ik bedoel het is tenslotte mijn laatste zwangerschap en al die voorgaande weken/maanden heb ik er letterlijk met de pet naar gegooid. Eeuwig zonde, want ik heb straks geen mooie foto's om op terug te kijken en weg te dromen bij mijn (nu iets te grote buik). Beter laat dan nooit! 

Hormoonlevel
Die verrekte hormonen haha! Ik heb er zelf waarschijnlijk stukken minder last van dan mijn geliefde wederhelft. Die moet het soms echt even ontgelden, maar hey dat hoort er nou ook eenmaal bij. Ik denk zelf dat mijn hormoonlevel (mocht ik hem een cijfer moeten geven tussen de 0 en 10) ergens schommelt tussen 10 en 100 😂 Dat zegt wel genoeg toch? Ik kan huilen om de meest bizarre dingen en ik heb nog nooit zoveeeeeel gehuild tijdens films en/of series. 

Verslaafd aan leggings
Op dit moment zitten mijn kledingstukken echt verrot om mijn lijf heen. Ik kom mijn dagen door in een zwarte legging. Niks mis mee, lekker comfi en tevens nog leuk te combineren. Hoewel dat leuk misschien nog een kleine upgrade kan gebruiken hier en daar. Het is zelfs zo dat deze bekende zwarte legging inmiddels of om mijn billen hangt of hij draait een rondje mee in de wasmachine. (of een kort programma als ik geen geduld heb) Er is geen tussenweg meer. Hij is van de Lidl en hij zit echt heerlijk. Misschien nog een beetje aan de grote kant en het is geen echte zwangerschapslegging. Maar daar hebben we de Anita Babybelts voor. Nu het einde in zicht is, is de noodzaak naar wat meer leggings inmiddels geen overbodige luxe geworden. 

Aubergines everywhere 
De baby is op dit moment zo groot als een aubergine. En hoe ironisch is het dat die aubergine schotel van Bas er misschien wel voor heeft gezorgd dat ik van Esra moest bevallen. Wie zal het zeggen. Snap je de link niet? Klik dan even op deze link. Deze zwangerschap draait dus om aubergines (of andersom) want zodra ik de 37 weken heb aangetikt zal ik Bas weer vriendelijk vragen om zoveel en zo vaak mogelijk dé aubergine schotel te maken. Dit is trouwens ook erg lekker gewoon voor de niet zwangere mensen hoor! 

Nesteldrang met de hoofdletter N
Oooooo jongens die nesteldrang begint wel een beetje zijn tol te eisen op dit moment hoor. Het schijnt dus zo te zijn dat in deze periode de nesteldrang het ergste zou zijn. Waarschijnlijk! Hoewel ik er met mijn andere zwangerschappen weinig tot geen last van had, komt het nu dubbel en dwars. Ik wil alles poetsen, opruimen en uitzoeken. Vast herkenbaar voor de zwangere dames onder ons. Het is best vervelend om dingen te willen doen die je dus niet kunt doen. Geduld siert de mens, maar allemachtig die wordt wel aardig op de proef gesteld op deze manier.  

Klossen en boodschappen
Ik ben bezig met een boodschappenlijstje voor na de bevalling. Huh hoor ik je denken... ja echt! Boodschappen die je echt echt echt in huis moet hebben voor na je bevalling. Denk hierbij aan genoeg maandverband. Oh yes you gonna need it. Meal preps voor de vriezer en ga zo maar door. Wat ik trouwens wel heb geregeld zijn de bed klossen en alle andere nodige attributen. Deze bestelde ik bij Duxxie. Helemaal gratis EN ze komen je spulletjes gratis brengen en weer ophalen. Naast bedklossen, ondersteek e.d hebben ze ook een kraampakket welke je er makkelijk bij kunt bestellen. Deze is wel tegen betaling. Maar op deze manier heb je wel alles in 1 keer. Ik bestelde bedklossen, een douchestoel (want die ga je echt nodig hebben), ondersteek/po en een rugsteun. Het laatste miste ik best wel na mijn bevalling. Ik zakte helemaal weg in de kussens. Het begin van het to-do lijstje afstrepen is daar dan ook officieel van start gegaan! 

Verder probeer ik nog even te genieten van mijn dikke buik, de grote flinke schoppen van mijn meisje en het feit dat ik nu nog overal mee weg komen. Lees: Janken om niks, boos worden om niks enzovoort enzovoort. En langzaam probeer ik afscheid te nemen van het feit dat dit mijn laatste zwangerschap is. Misschien op dit moment niet zo een big deal, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk ergens een keer weer terug komen in mijn klapperende eierstokken. Ik probeer dan ook de positieve puntjes vooral naar voren te halen van het niet zwanger zijn... en dat lijstje is eigenlijk ook best lang hoor. Denk aan het makkelijk bewegen zonder buik, sporten, biefstuk en zalm.... drankjes..... Do I need to say more? Hierover zal ik later een uitgebreider blogje tikken. Stay tuned. 

Ik ga eten maken voor mijn kleine ladies want die staan om mama heen te springen alsof ze al 2 weken niet hebben gegeten ✌


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.