Snelle groente rijst met kaas - Zonder vlees


Als mama ben je het wel eens beu om altijd maar dezelfde maaltijd op tafel te zetten. Creativiteit is hier dus wel noodzakelijk. Zeker wanneer Bas geen helpende hand kan bieden (want: Zwangerschapsbrein) en ik zelf iets lekkers moet bedenken. Zo kwam ik vorige week tot een compleet nieuw receptje. Eerlijk, ik deed maar iets én het bleek nog erg lekker te zijn ook. Ik ben de beroerdste niet, dus vandaag zal ik erg lekkere maar simpel kids proof recept met je delen. 

Begin niet meteen te trommelen met je oren wanneer je "zonder vlees" leest, er zit namelijk een eitje en een kaasje in dit recept dus echt for real Vegan is het niet. Soms is het helemaal niet erg om vlees links te laten liggen. Er zijn tegenwoordig zoveel alternatieven.... Maar daar gaan we het nu niet over hebben hoor. 

Wat heb je nodig: 
- Bleekselderij
- Courgette
- Worteltjes
- Rijst 
- Ei
- Kaas
- Optioneel zijn de gebakken uitjes
- Peper
- Zout
- Knoflookpoeder

Kook de rijst zoals je gewend bent. Ik koos voor zilvervliesrijst, maar je kunt natuurlijk ieder soort rijst gebruiken. Om de rijst te koken gebruik ik altijd een bouillon blokje. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon zout gebruiken.

Maak de wortels schoon en kook deze kort met een beetje suiker. 

Ondertussen snij je 2 stengels bleekselderij in dunne stukjes, net zoals de courgette. Bak de groente met een beetje zout, peper en knoflookpoeder en natuurlijk een beetje olie of boter. Zodra de groente zacht aan het worden is, tik je een eitje kapot en voegt het eitje aan de groente toe. Goed blijven roeren! Zo ontstaat er natuurlijk een roerei. 

Giet de rijst af en bak dit mee met het groente/ei mengsel. Voeg op het allerlaatste moment een beetje kaas toe zodat het nog lekker mee kan smelten. 

Giet de worteltjes af en opscheppen maar! Je kunt ervoor kiezen om gebakken uitjes over de rijst te strooien. ERG lekker! Maar deze stap is optioneel. 

Extra toevoegingen: 
- Kroepoek 
- Mais 
- Loempia
- Pindasaus (zelfgemaakt natuurlijk)

Je kunt dit simpele en vooral snelle gerecht pimpen naar wens. Hierboven geef ik je wat extra toevoegingen. Hier was het een groot succes bij de meisjes, maar ook bij de man des huizes 😅 Leuk is om het gerecht te serveren in een kommetje of zoals de foto die ik maakte, op een houten plank. Dit valt namelijk ook in de smaak bij de kids. Een keertje iets anders dan een bord.