Stiekem zou ik dit willen veranderen aan mijzelf

Je bent perfect zoals je bent. Iets wat ik met enige regelmaat probeer mezelf wijs te maken. Het heeft twee kanten, niemand is perfect maar voor jezelf kun je je wel perfect voelen. Ik struggle al jaaaaaren met een aantal zaken waar ik behoorlijk onzeker van kan worden. Sommige momenten is het up top en andere momenten valt het weer en kan ik prima met mijzelf door 1 door. Alles valt en staat met zelfliefde. Goed, dat is ander verhaal. Wel ga ik je meenemen in mijn onzekerheid wat betreft mijn lichaam en de dingen die daarbij horen.

Mijn lovehandles om maar meteen met de deur in huis te vallen. Zolang ik mij kan herinneren zitten die dingen daar. Toen ik veel sportte waren ze aanzienlijk geslonken. Maar 5 zwangerschappen heeft ook niet erg veel goeds gedaan voor dit stukje van mijn lijf. Working on it. Maar neemt niet weg dat ik ze het liefst het raam uit zou gooien. Ze gewoon super onhandig. Een high waisted jeans? Schrijf dat maar op je buik. Past net niet. Nou zijn bepaalde oefenin…

Snelle groente rijst met kaas - Zonder vlees


Als mama ben je het wel eens beu om altijd maar dezelfde maaltijd op tafel te zetten. Creativiteit is hier dus wel noodzakelijk. Zeker wanneer Bas geen helpende hand kan bieden (want: Zwangerschapsbrein) en ik zelf iets lekkers moet bedenken. Zo kwam ik vorige week tot een compleet nieuw receptje. Eerlijk, ik deed maar iets én het bleek nog erg lekker te zijn ook. Ik ben de beroerdste niet, dus vandaag zal ik erg lekkere maar simpel kids proof recept met je delen. 

Begin niet meteen te trommelen met je oren wanneer je "zonder vlees" leest, er zit namelijk een eitje en een kaasje in dit recept dus echt for real Vegan is het niet. Soms is het helemaal niet erg om vlees links te laten liggen. Er zijn tegenwoordig zoveel alternatieven.... Maar daar gaan we het nu niet over hebben hoor. 

Wat heb je nodig: 
- Bleekselderij
- Courgette
- Worteltjes
- Rijst 
- Ei
- Kaas
- Optioneel zijn de gebakken uitjes
- Peper
- Zout
- Knoflookpoeder

Kook de rijst zoals je gewend bent. Ik koos voor zilvervliesrijst, maar je kunt natuurlijk ieder soort rijst gebruiken. Om de rijst te koken gebruik ik altijd een bouillon blokje. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon zout gebruiken.

Maak de wortels schoon en kook deze kort met een beetje suiker. 

Ondertussen snij je 2 stengels bleekselderij in dunne stukjes, net zoals de courgette. Bak de groente met een beetje zout, peper en knoflookpoeder en natuurlijk een beetje olie of boter. Zodra de groente zacht aan het worden is, tik je een eitje kapot en voegt het eitje aan de groente toe. Goed blijven roeren! Zo ontstaat er natuurlijk een roerei. 

Giet de rijst af en bak dit mee met het groente/ei mengsel. Voeg op het allerlaatste moment een beetje kaas toe zodat het nog lekker mee kan smelten. 

Giet de worteltjes af en opscheppen maar! Je kunt ervoor kiezen om gebakken uitjes over de rijst te strooien. ERG lekker! Maar deze stap is optioneel. 

Extra toevoegingen: 
- Kroepoek 
- Mais 
- Loempia
- Pindasaus (zelfgemaakt natuurlijk)

Je kunt dit simpele en vooral snelle gerecht pimpen naar wens. Hierboven geef ik je wat extra toevoegingen. Hier was het een groot succes bij de meisjes, maar ook bij de man des huizes 😅 Leuk is om het gerecht te serveren in een kommetje of zoals de foto die ik maakte, op een houten plank. Dit valt namelijk ook in de smaak bij de kids. Een keertje iets anders dan een bord.