Doorgaan naar hoofdcontent

Snelle groente rijst met kaas - Zonder vlees


Als mama ben je het wel eens beu om altijd maar dezelfde maaltijd op tafel te zetten. Creativiteit is hier dus wel noodzakelijk. Zeker wanneer Bas geen helpende hand kan bieden (want: Zwangerschapsbrein) en ik zelf iets lekkers moet bedenken. Zo kwam ik vorige week tot een compleet nieuw receptje. Eerlijk, ik deed maar iets én het bleek nog erg lekker te zijn ook. Ik ben de beroerdste niet, dus vandaag zal ik erg lekkere maar simpel kids proof recept met je delen. 

Begin niet meteen te trommelen met je oren wanneer je "zonder vlees" leest, er zit namelijk een eitje en een kaasje in dit recept dus echt for real Vegan is het niet. Soms is het helemaal niet erg om vlees links te laten liggen. Er zijn tegenwoordig zoveel alternatieven.... Maar daar gaan we het nu niet over hebben hoor. 

Wat heb je nodig: 
- Bleekselderij
- Courgette
- Worteltjes
- Rijst 
- Ei
- Kaas
- Optioneel zijn de gebakken uitjes
- Peper
- Zout
- Knoflookpoeder

Kook de rijst zoals je gewend bent. Ik koos voor zilvervliesrijst, maar je kunt natuurlijk ieder soort rijst gebruiken. Om de rijst te koken gebruik ik altijd een bouillon blokje. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon zout gebruiken.

Maak de wortels schoon en kook deze kort met een beetje suiker. 

Ondertussen snij je 2 stengels bleekselderij in dunne stukjes, net zoals de courgette. Bak de groente met een beetje zout, peper en knoflookpoeder en natuurlijk een beetje olie of boter. Zodra de groente zacht aan het worden is, tik je een eitje kapot en voegt het eitje aan de groente toe. Goed blijven roeren! Zo ontstaat er natuurlijk een roerei. 

Giet de rijst af en bak dit mee met het groente/ei mengsel. Voeg op het allerlaatste moment een beetje kaas toe zodat het nog lekker mee kan smelten. 

Giet de worteltjes af en opscheppen maar! Je kunt ervoor kiezen om gebakken uitjes over de rijst te strooien. ERG lekker! Maar deze stap is optioneel. 

Extra toevoegingen: 
- Kroepoek 
- Mais 
- Loempia
- Pindasaus (zelfgemaakt natuurlijk)

Je kunt dit simpele en vooral snelle gerecht pimpen naar wens. Hierboven geef ik je wat extra toevoegingen. Hier was het een groot succes bij de meisjes, maar ook bij de man des huizes 😅 Leuk is om het gerecht te serveren in een kommetje of zoals de foto die ik maakte, op een houten plank. Dit valt namelijk ook in de smaak bij de kids. Een keertje iets anders dan een bord. 
Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.