Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Kindvriendelijk prullenbak - Tips gevraagdEen kindvriendelijke prullenbak, wat is dat nou weer? Ha! Dat vroeg ik mijzelf ook af en of dit überhaupt bestaat. Ik heb hier en daar wat rond gesnuffeld op Google, maar al gauw kom ik uit op prullenbakken die je eigenlijk alleen in je schuur neer zou willen zetten. Ik heb jullie hulp nodig!


Ja! Jullie, bij het vinden van een kindvriendelijke prullenbak. Waarom?

Vajèn is een opruim kontje als het gaat om papiertjes en lege zakjes. Netjes opgevoed wel! Esra daarin tegen is nog net iets te klein maar zij kan er wel van genieten om der kleine smoezelige vingertjes tussen de prullenbak in te steken. En dan? Dan vliegt het klepje dicht en zitten haar vingertjes ertussen, wat resulteert in een gigantisch verdrietige baby.

Wij hebben nu een Brabantia prullenbak. Niets mis mee! Wacht, ik voeg even een foto'tje toe om je een beetje een indruk te geven wat hier in de keuken staat. 


Nu begrijp je waarschijnlijk direct bij het zien van bovenstaande afbeelding, dat deze prullenbak niet geschikt is voor kinderhandjes! Of ben ik nou gewoon een gigantische zeur?!

Anyhow... Wij hebben de aluminium variant. Hartstikke fijne prullenbak, waar ook nog eens veel in past..maar toch die kindervingertjes die er tussen blijven steken én die zij zelf niet meer tussen het klepje en de prullenbak vandaan krijgen. Het zou leuk zijn als mijn kinderen nog iets langer mogen genieten van hun vingers 😌

Ik ben dus op zoek naar dé ultieme kindvriendelijke-prullenbak tip! Maar naast dat de prullenbak kindvriendelijke moet zijn, vind ik het ook wel leuk als de prullenbak een beetje in het interieur past. Anders kunnen we net zo goed de kliko van buiten in huis zetten!

Ben ik de enige zeurkous hierover? En bestaat er überhaupt wel een kindvriendelijke prullenbak? Ik ben benieuwd naar jullie tips!


Foto's komen van de Brabantia website