En dan ben je ineens toch een draagmama

Wanneer je meerdere kids hebt doe je het moederschap bij elk kind weer anders. Althans, dat is mijn ervaring. Zo moest het bijvoorbeeld bij de eerste drie volgens de regeltjes. Eigenlijk regeltjes tussen haakjes, want het moederschap heeft geen regeltjes. Iedere mama doet maar wat. Dit klinkt overigens veel minder lief dan dat ik bedoel (knipoog). Verwen je kind nou niet teveel las ik op het internet, want ze wennen eraan en daarna willen ze niet meer anders. Bij de eerste heb ik nachtenlang over de vloer gedwaald. Zij in mijn armen en al wiegend viel ze in slaap en kon ik haar als een echte ninja mama in haar eigen bedje terug leggen, waarna hetzelfde riedeltje al snel weer volgde. Zo ging dit bij de tweede en ook bij de derde dochter was dit niet veel anders. In tegendeel zelfs. Als ik er nu op terug kijk voel ik mijzelf wel eens schuldig. Waarom moest mijn meisje per se in haar eigen bedje slapen? Toen wist ik niet beter. Het hoorde zo. Want dat deed toch iedereen?

Nu ben ik inmidd…

Kindvriendelijk prullenbak - Tips gevraagdEen kindvriendelijke prullenbak, wat is dat nou weer? Ha! Dat vroeg ik mijzelf ook af en of dit überhaupt bestaat. Ik heb hier en daar wat rond gesnuffeld op Google, maar al gauw kom ik uit op prullenbakken die je eigenlijk alleen in je schuur neer zou willen zetten. Ik heb jullie hulp nodig!


Ja! Jullie, bij het vinden van een kindvriendelijke prullenbak. Waarom?

Vajèn is een opruim kontje als het gaat om papiertjes en lege zakjes. Netjes opgevoed wel! Esra daarin tegen is nog net iets te klein maar zij kan er wel van genieten om der kleine smoezelige vingertjes tussen de prullenbak in te steken. En dan? Dan vliegt het klepje dicht en zitten haar vingertjes ertussen, wat resulteert in een gigantisch verdrietige baby.

Wij hebben nu een Brabantia prullenbak. Niets mis mee! Wacht, ik voeg even een foto'tje toe om je een beetje een indruk te geven wat hier in de keuken staat. 


Nu begrijp je waarschijnlijk direct bij het zien van bovenstaande afbeelding, dat deze prullenbak niet geschikt is voor kinderhandjes! Of ben ik nou gewoon een gigantische zeur?!

Anyhow... Wij hebben de aluminium variant. Hartstikke fijne prullenbak, waar ook nog eens veel in past..maar toch die kindervingertjes die er tussen blijven steken én die zij zelf niet meer tussen het klepje en de prullenbak vandaan krijgen. Het zou leuk zijn als mijn kinderen nog iets langer mogen genieten van hun vingers 😌

Ik ben dus op zoek naar dé ultieme kindvriendelijke-prullenbak tip! Maar naast dat de prullenbak kindvriendelijke moet zijn, vind ik het ook wel leuk als de prullenbak een beetje in het interieur past. Anders kunnen we net zo goed de kliko van buiten in huis zetten!

Ben ik de enige zeurkous hierover? En bestaat er überhaupt wel een kindvriendelijke prullenbak? Ik ben benieuwd naar jullie tips!


Foto's komen van de Brabantia website