Doorgaan naar hoofdcontent

Vrijdag visdag? Yes please + 5 visrecepten

Foto credits: Sophie


Als je mij op Instagram volgt dan heb je vast en zeker wel gezien dat afgelopen vrijdag werd ingeluid met vis van Iglo, op de Amsterdamse grachten. Beter kun je je weekend niet beginnen als je het mij vraagt. Lieve Sophie ging voor Kimmichaelis.nl een kijkje nemen en werd verrast voor allerlei lekkers inclusief Kapitein Iglo himself! Een échte vrijmibo op de vis vrijdag. Natuurlijk roep ik dit niet zomaar naar boven, nee! Want ladies & gents: We weten allemaal dat vis behoorlijk veel vitamientjes en gezonde vetten bevat en daardoor reuze gezond is. Waarom zouden we dan niet 1 keer in de week een vis dag inlassen? = VisVrijdag!


Sinds ik kids heb weet ik hoe belangrijk het is dat in ieder geval zij hun gezonde vetten en vitamientjes binnen krijgen.(natuurlijk doen papa en mama dan gezellig mee)  Dit doen wij voornamelijk door iedere dag verse groenten te eten, maar ook door minimaal 1 keer per week vis te eten bij deavondmaaltijd. Ooo als je zwanger bent is het alleen maar goed om lekker een vis dagje in te lassen of 2 of 3 😉  De meisjes zijn vooral dol op vissticks inclusief zoete aardappel en verse groenten bijvoorbeeld broccoli of spinazie. En het leuke aan vissticks, je kunt er eindeloos mee combineren. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Om iedereen een steuntje in de goede richting te geven om iedere week minimaal 1 keer een vis dagje in te lassen, heb ik hieronder een paar lekkere en vooral makkelijke recepten voor je opgesnord. Natuurlijk is dit nog maar een kleine selectie uit het grote recepten "boek" van Kapitein Iglo. Voor meer heerlijke vis recepten kun je hier kijken.Gewoon met visburgers! 👌
TE leuk voor de mini's! 

Wist je dat:

- 2 keer per week vis eten een positieve invloed heeft op je gezondheid?
- je niet alleen maar verse vis hoeft te eten om alle van alle gezonden voordelen te profiteren?
- vis helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om klaar te maken? Zie hierboven
- je vis niet altijd als hoofdmaaltijd hoeft te kiezen, maar ook lekker is als tussendoortje, lunch of bij de borrel?
- vis een duurzaam en verantwoord product is?

Hoe vaak eet jij vis? En wat is jouw favo vis gerecht? Deel gerust in de comments je recept! 


Beelden zijn eigendom van Iglo. Bovenste foto is gemaakt door Sophie voor Kimmichaelis.nl;

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.