En dan ben je ineens toch een draagmama

Wanneer je meerdere kids hebt doe je het moederschap bij elk kind weer anders. Althans, dat is mijn ervaring. Zo moest het bijvoorbeeld bij de eerste drie volgens de regeltjes. Eigenlijk regeltjes tussen haakjes, want het moederschap heeft geen regeltjes. Iedere mama doet maar wat. Dit klinkt overigens veel minder lief dan dat ik bedoel (knipoog). Verwen je kind nou niet teveel las ik op het internet, want ze wennen eraan en daarna willen ze niet meer anders. Bij de eerste heb ik nachtenlang over de vloer gedwaald. Zij in mijn armen en al wiegend viel ze in slaap en kon ik haar als een echte ninja mama in haar eigen bedje terug leggen, waarna hetzelfde riedeltje al snel weer volgde. Zo ging dit bij de tweede en ook bij de derde dochter was dit niet veel anders. In tegendeel zelfs. Als ik er nu op terug kijk voel ik mijzelf wel eens schuldig. Waarom moest mijn meisje per se in haar eigen bedje slapen? Toen wist ik niet beter. Het hoorde zo. Want dat deed toch iedereen?

Nu ben ik inmidd…

Vrijdag visdag? Yes please + 5 visrecepten

Foto credits: Sophie


Als je mij op Instagram volgt dan heb je vast en zeker wel gezien dat afgelopen vrijdag werd ingeluid met vis van Iglo, op de Amsterdamse grachten. Beter kun je je weekend niet beginnen als je het mij vraagt. Lieve Sophie ging voor Kimmichaelis.nl een kijkje nemen en werd verrast voor allerlei lekkers inclusief Kapitein Iglo himself! Een échte vrijmibo op de vis vrijdag. Natuurlijk roep ik dit niet zomaar naar boven, nee! Want ladies & gents: We weten allemaal dat vis behoorlijk veel vitamientjes en gezonde vetten bevat en daardoor reuze gezond is. Waarom zouden we dan niet 1 keer in de week een vis dag inlassen? = VisVrijdag!


Sinds ik kids heb weet ik hoe belangrijk het is dat in ieder geval zij hun gezonde vetten en vitamientjes binnen krijgen.(natuurlijk doen papa en mama dan gezellig mee)  Dit doen wij voornamelijk door iedere dag verse groenten te eten, maar ook door minimaal 1 keer per week vis te eten bij deavondmaaltijd. Ooo als je zwanger bent is het alleen maar goed om lekker een vis dagje in te lassen of 2 of 3 😉  De meisjes zijn vooral dol op vissticks inclusief zoete aardappel en verse groenten bijvoorbeeld broccoli of spinazie. En het leuke aan vissticks, je kunt er eindeloos mee combineren. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Om iedereen een steuntje in de goede richting te geven om iedere week minimaal 1 keer een vis dagje in te lassen, heb ik hieronder een paar lekkere en vooral makkelijke recepten voor je opgesnord. Natuurlijk is dit nog maar een kleine selectie uit het grote recepten "boek" van Kapitein Iglo. Voor meer heerlijke vis recepten kun je hier kijken.Gewoon met visburgers! 👌
TE leuk voor de mini's! 

Wist je dat:

- 2 keer per week vis eten een positieve invloed heeft op je gezondheid?
- je niet alleen maar verse vis hoeft te eten om alle van alle gezonden voordelen te profiteren?
- vis helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om klaar te maken? Zie hierboven
- je vis niet altijd als hoofdmaaltijd hoeft te kiezen, maar ook lekker is als tussendoortje, lunch of bij de borrel?
- vis een duurzaam en verantwoord product is?

Hoe vaak eet jij vis? En wat is jouw favo vis gerecht? Deel gerust in de comments je recept! 


Beelden zijn eigendom van Iglo. Bovenste foto is gemaakt door Sophie voor Kimmichaelis.nl;